„ JAK HLUBOKO ZAS Á HNE FINANČN Í KRIZE ČESKOU REPUBLIKU? “ středa 5. listopadu od 17.00 v Hotelu Hilton Prague Old Town, Praha 1 Jan Mládek předseda družstva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Strategie Evropa 2020: nové výzvy, příležitosti a hrozby pro ekonomiku EU 22. září 2010 Prof. Ing. Robert Holman, CSc. člen bankovní rady ČNB Současné.
Celostátní konference k základním cílům programu strany LEV 21 v Evropském parlamentu Řešení problematiky nezaměstnanosti Ing. Jiří Paroubek předseda strany.
CO JE TO SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE?
Tři poznámky k bankovní unii David Marek. Tři úhly pohledu Bankovní unie v kontextu evropské integrace Bankovní unie a evropské krize Problémy dosavadní.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Makroekonomika a stát VY_32_INOVACE_ Zásahy státu do ekonomiky - Keynesovská teorie - neoklasická (monetaristická) teorie.
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Český spotřebitel ve víru úspor Jan Bureš, hlavní ekonom Era Poštovní spořitelny.
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Český export a zrychlená bankovní a finanční integrace EU
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Jsme v EU, buďme v obraze. Výhody a nevýhody členství v EU Jarolím Antal.
Ekonomický program NS-LEV 21 Filip Drapák http://
Druhá mezinárodní konference k finanční gramotnosti Praha, 27. listopadu 2009 Eva Zamrazilová členka bankovní rady ČNB Finanční krize a finanční gramotnost.
Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO163 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Vypracoval: Štěpán Bill
Fiskální politika státu, veřejné rozpočty
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra. Veřejné finance Finance představují proces tvorby, rozdělování a užití peněžních fondů a peněžního kapitálu. Finance.
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VM září 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VM Opakování - Powerpoint.
Makroekonomická predikce (leden 2010) a dlouhodobý scénář
Dva příklady snahy o řešení ekonomické krise eurozóny
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR Daňové, zdravotnické a penzijní reformy, euro aj. významné faktory ovlivňující konkurenceschopnost českých.
Současná (finanční) krize – pohled a doporučení OECD
FONTES RERUM Družstvo pro ekonomická, politická a sociální studia
Export jako šance pro růst České republiky Václav Kubata, poslanec, člen Hospodářského a Zahraničního výboru.
Monetární a fiskální politika
EU jako příležitost pro investory Petr Zahradník EU Office České spořitelny.
Protikrizová strategie Jiří Havel. 25. ledna Motto ČSSD: Na krizi nesmí doplácet ti, kteří ji nezavinili!
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval : Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Hospodářský rozvoj II. Vladan Hodulák.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Finanční trh a banky Vypracoval : Ing. Ingrid Ilčíková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Hospodářská politika v ČR, jak dál? XI. EXPORTNÍ FÓRUM Trutnov listopad 2013 Jan Mládek poslanec Parlamentu ČR stínový ministr financí ČSSD předseda družstva.
Česká měnová krize 1997 aneb bitva o českou korunu.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
Měnový kurz.
KAPITOLA 9: ZÁKLADNÍ DRUHY OPERACÍ - KOMERČNÍ BANKOVNICTVÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Základy veřejných financí
Oživení ve stínu ukrajinské krize Jan Bureš, hlavní ekonom Ery.
Dopady CMU na reálnou ekonomiku a související změny ve fungování finančního trhu Rozvoj a inovace finančních produktů /2/2016.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
Ekonomie Makroekonomie Cíle a nástroje hospodářské politiky.
Ekonomie Makroekonomie Cíle a nástroje hospodářské politiky.
Ing. Luděk Tesař ekonom Ekonomika ČR v souvislostech rozpočtů.
Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu intersociální problémy Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního prostředí v 1. a 2. ročníku.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
Monetarismus Milton Friedman (1912 – 2006)
EGAP 25 – čtvrtstoletí pojišťování českého exportu
Soustava veřejných rozpočtů
Struktura finančního trhu
Fiskální politika Pavel Seknička.
Příjmy a výdaje SR.
VNĚJŠÍ HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Velká hospodářská krize
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Kolektivní investování
Výkyvy světového trhu v časové ose
Transkript prezentace:

„ JAK HLUBOKO ZAS Á HNE FINANČN Í KRIZE ČESKOU REPUBLIKU? “ středa 5. listopadu od v Hotelu Hilton Prague Old Town, Praha 1 Jan Mládek předseda družstva FONTES RERUM a ředitel Masarykova dělnická akademie

Přání MF a ČNB Přeji MF a ČNB, aby nemusely znárodňovat banky (dělat nucené správy), poskytovat státní záruky za bankovní aktiva. (nejen kvůli parlamentním vyšetřovacím komisím) Je reálná šance, že finanční sektor nebude dodatečný zdrojem problémů pro ČR. O to větší bude dopad na reálnou ekonomiku skrze exportní trhy.

4 důvody stability českých bank I. Menšinová vláda ČSSD kolem roku 2000 provedla privatizaci a sanaci českého bankovního sektoru. Dluhy z období let devadesátých, období bankovního socialismu, byly převedeny na stát. Bilance bank byly vyčištěny a bankéři dosud nezapomněli na lekce z oné doby. Dluhy za bankovní socialismus ovšem dlouhá léta zatěžovaly české veřejné finance.

4 důvody stability českých bank II. Rozvoj poskytování hypoték se v České republice nedostal, problémovým skupinám s nízkými příjmy. V České republice má hypotéku pouze 18% domácností, což velmi málo oproti USA, kde ji má 98% domácností. Je ovšem více než pravděpodobné, že pokud by čeští bankéři dostali dost času, dopracovali by se během let i k oněm polozaměstnaným příjemcům hypoték.

4 důvody stability českých bank III. Privatizace bank způsobila, že většina českých bank je vlastněna velkými bankami ze Západní Evropy. Centrály těchto bank nepustily domácí bankéře k obchodování s deriváty. Tento „výnosný obchod“ si ponechaly v centrálách a tam také realizovaly ztráty z obchodování s deriváty.

4 důvody stability českých bank České obyvatelstvo přes masivní reklamní kampaně, že žít na dluh je skvělé, neztratilo sklon ke spoření a české banky nejsou závislé na cizích zdrojích PŘESTO JE TŘEBA SE MODLIT: 1.ZA TO ABY SE V ČESKÝCH BANKÁCH NENAŠLY TOXICKÁ AKTIVA 2.ZA MATKY ČESKÝCH BANK, BÝT VLÍDNÝ NA EUROZÓNU A PODPOROVAT JEJICH BAIL-OUTY

Ekonomové: posedlost teorií racionálních očekávání Nedá se kvůli tomu mluvit o problémech: Příklad: Jaký bude hospodářský růst v roce 2009: 1.Vláda 3,7 – tomu nikdo nevěří 2.Analytici 2-3% - opožděná absorpce špatných zpráv 3.0-2% špatná zpráva 4.Pokles HDP – zlý sen

Na prognóze závisí co dělat 1.Má pravdu vláda – růst nad 3% je možné dělat nic 2.Mají pravdu analytici (2-3%) – adekvátní opatření: balíček pana ministra Kalouska 3.Špatná zpráva (0-2%) – obnovit investiční pobídky, aktivní politika zaměstnanosti 4.Zlý sen (záporný růst) – mimořádná opatření

Co dělat v České republice: daně 1.Zastavit snižování daňové kvóty – nejsou na tom nejlépe země, které mají nejnižší daně, ale země, které za tyto daně vytvoří sociální kohezi, vzdělanou pracovní sílu a kvalitní infrastrukturu. A V NESPOSLEDNI RADE JE TŘEBA VYBÍRAT VÍCE PENEZ OD DANOVYPOPLATNIKU NA OBCASNA SELHÁNÍ TRHU !!!!

Co dělat v České republice: daně 2. Obnovit progresivní zdanění FO: 10%, 20%, 30% 3. Není možné dvacet let provozovat volnou hru tržních sil a když selže tak si to nechat zaplatit státem. (Všude Šábes a kolem pátek) 4. Ve světovém měřítku je nutno začít mluvit o Tobinově dani. Vznikající fond na základě kapitálových transferů by byl používán na řešení finančních krizí.

Zastavit experiment s privatizací penzijního systému Světová finanční krize ukusuje z (nejen) z amerických penzí. Podniky AAA již nejsou blue chips Ratingy zpochybněny Nejlepší řešení zachování průběžného systému financování důchodů – parametrické změny Nedá se rozkrást

Sociální pojištění a penze Nedá se vytunelovat ani správci fondu, ani státem když nemá peníze (Argentina) Snižování sociálního také špatný nápad – potřeba zastavit Třetí pilíř ponechat na státních obligací OECD (90%) I to může být riziko - Island