Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM. 5.4.2015Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Geoportál Implementace INSPIRE v ČR Enviro-i-forum, Zvolen, Jitka Faugnerová Jiří Kvapil 1.
Aktuální stav projektu Digitální mapa veřejné správy
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
INSPIRE Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen, Implementace INSPIRE v České republice.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Porada tajemníků úřadů obcí III. a II Praha.
Základní registry veřejné správy
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Požadavky na další funkce systému ePUSA verze 2.0 Projektová dokumentace.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Základní registry ve veřejné správě
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Základní registry.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál územního plánování v praxi
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
územního plánování na obcích v roce 2007
Transkript prezentace:

Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM

Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní výkon příslušných agend veřejné správy v území  transparentnost výkonu veřejné správy  dostupnost dat pro veřejnost, tedy podnikatelské subjekty i občany  propojení příslušné procesy veřejné správy a související životní situace v územně tématickém kontextu  optimalizaci služeb veřejné správy  návaznost na evropské projekty (INSPIRE, PSI, GMES, SEIS)  Ministerstvo vnitra jako koordinační orgán započalo přípravy podepsáním Memoranda o spolupráci při přípravě, řešení, testování a realizaci projektu „Digitální mapa veřejné správy“ Memoranda o spolupráci při přípravě, řešení, testování a realizaci projektu „Digitální mapa veřejné správy“

Jůzl3 Základní informace o DMVS  Předpoklady realizace DMVS  vytvoření adekvátní ICT infrastruktury pro datová úložiště kraje, zajišťující odpovídající stabilitu, dostupnost, kapacitu a výkon (v souladu s připravovanými aktivitami podporovanými Integrovaným operačním programem, oblast podpory 2.1 Zavádění ICT v územní veřejné správě)  služby poskytované úložištěm by měly odpovídat standardům INSPIRE  zajištění údržby a aktualizace celé DMVS  vytvoření mechanismu financování, tj. pokrytí investičních i provozních nákladů

Jůzl4 Základní informace o DMVS  Prvky DMVS – Účelová katastrální mapa (ÚKM)  existující DKM, KMD, KM-D a nově vytvořená ÚKM, které budou tvořit bezešvou mapu kraje  ÚKM je digitální vektorové mapové dílo s obsahem KM pokrývající území kraje, na kterém je KM vedena na plastové fólii  Data ÚKM převezme ČÚZK do správy se spuštěním RUIAN, zajistí centrální aktualizaci

Jůzl5 Základní informace o DMVS  Užití účelové katastrální mapy (ÚKM)  Agendy správy majetku kraje a obcí  Evidence nemovitého majetku kraje a obcí  Zobrazování územních prvků a adres RUIAN  Podklad pro  Územní plánování  Investiční záměry  Vytváření cenových map  stavebníky

Jůzl6 Základní informace o DMVS  Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů – portál ÚAP  Nástroj pro ukládání a správu údajů o území a metadat  Publikace výstupů ÚAP  Zajištění řízeného přístupu k datům  Nástroje pro správu  paportů údajů o území  metadat

Jůzl7 Základní informace o DMVS  Užití nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP  Zveřejňování ÚAP  Poskytování ÚAP stavebním úřadům v rozsahu potřebném pro výkon jejich působnosti  Poskytnutí ÚAP poskytovateli údajů na základě žádosti  (Založení a vedení technické mapy)  Použití údajů o území pro činnost projektantů

Jůzl8 DMVS na krajích  Projekty DMVS na počátku roku 2011 v jednotlivých krajích KrajÚKMÚAPDTM JihočeskýANO – KarlovarskýANO KrálovéhradeckýANO – LibereckýANO MoravskoslezskýANO – OlomouckýANO – PardubickýProjekty nebude realizovat PlzeňskýANO StředočeskýANO – ÚsteckýANO – VysočinaANO – ZlínskýANO –

Jůzl9 DMVS na krajích  Časová rozvaha provedení DMVS v jednotlivých krajích

Jůzl10 DMVS na Vysočině  Projekt DMVS na Vysočině  Koncipován jako součást TC kraje  Maximální využití stávajícího vybavení GIS  Realizace na základě studie proveditelnosti ve dvou částech  Geoportál DMVS  ÚKM (mapa pokryje celé území kraje

Jůzl11 DMVS na Vysočině  Zadání veřejné zakázky na DMVS  komodita 1 – Geoportál DMVS  jednotný datový sklad s vazbou na metadata včetně nástrojů pro správu, aktualizaci a harmonizaci dat ÚAP a ÚKM  geoportál který bude obsahovat minimálně služby registrační, vyhledávací, prohlížecí, stahování dat nebo jejich částí a transformační  naplněný metadatový systém

Jůzl12 DMVS na Vysočině  Zadání veřejné zakázky na DMVS  komodita 2 – Účelová katastrální mapa kraje Vysočina (ÚKM)  vytvoření ÚKM kraje Vysočina  prvotní vytvoření ÚKM je požadováno do Součástí dodávky je i první aktualizace po 6ti měsících, t.j. nejpozději do

Jůzl13 DMVS na Vysočině  Zadání veřejné zakázky na DMVS  doba plnění a cena  Předpokládaný termín zahájení plnění:  Předpokládaný termín ukončení plnění:  Předpokládaná hodnota veřejné zakázky ,40 Kč (bez DPH)

Jůzl14 DMVS na Vysočině - Geoportál DMVS  Požadavek na architekturu Geoportálu  Využití technické infrastruktury TC  Servisně orientovaná architektura

Jůzl15 DMVS na Vysočině - Geoportál DMVS  Požadavky na funkcionalitu Geoportálu  Data GIS a metadata (MS SQL server)  Mapový server (WMS, WFS, WCS, KML, ESRI cache, geoprocessing)  Mapový klient (funkcionalita přidělená podle managementu řízení)  Metadatový klient (INSPIRE)  Administrace (jednotný management)  Registr služeb  Modul pro výdej dat (e-shop)  Aplikace pro aktualizaci a editaci dat  Mapové projekty (ÚAP, Katastr nemovitostí)

Jůzl16 DMVS na Vysočině  Požadavky na ÚKM  Partnerem pro vytvoření ÚKM je Katastrální úřad pro Vysočinu, se kterým je podepsána Dohoda o spolupráci  Vytvoření ÚKM musí splňovat podrobnou technickou specifikaci pro tvorbu ÚKM podle "Pravidla pro tvorbu ÚKM kraje Vysočina"

Jůzl17 DMVS na Vysočině  Shrnutí  DMVS na Vysočině je realizované v projektech  Geoportál DMVS  ÚKM.  DMVS na Vysočině zajišťuje jednotný digitální mapový podklad pro potřeby agend a informačních systémů VS.  Projekt Geoportál DMVS splňuje technická doporučení INSPIRE a v plné míře využívá stávajících GIS technologií kraje včetně TC kraje.  Projekt ÚKM splňuje technickou specifikaci pro tvorbu ÚKM podle "Pravidla pro tvorbu ÚKM kraje Vysočina„.

Jůzl18 DMVS na Vysočině Kontakt: L. Jůzl, odd. správy GIS Tel: