Alternativní investice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Target Click Fund Zajištěný investiční program.
Hospodaření s penězi Milena Tichá
Kdo by nechtěl boty od Blahnika?
Trendy finančních produktů ČLFA
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
CO JE TO SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE?
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Investiční produkty pro opatrné nebo začínající investory.
Investiční certifikáty a příklady jejich použití
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA KKCG FINANCE Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Ekonomický zlom – vyfouknutí bublin a jak dál?
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Akciové trhy
Zadlužení, inflace, demografie
Důchodové a účastnické fondy v KB Penzijní společnosti od
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Aktivní portfolio management
1 Akciové trhy - nedávný vývoj a výhled pro rok 2008 Data k
HLAVNÍ TRENDY ROKU 2006 koncentrace trhu nabrala prudce tempo, TOP 10 obchodníků má 63% podíl na trhu rychloobrátkovým zbožím - o 10 pct více než před.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Člen skupiny HVB Group Představení nového garantovaného fondu Capital Invest Guarantee Basket 2010.
Pohyby na finančních trzích Společnost v potížíchKdo pomohl Bear Stearns JP Morgan(březen 2008) Countrywide FinancialBank of America(červen 2008) Fannie.
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Základní druhy finančních investičních instrumentů
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA. Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Vývoj na trzích a výhled na 2011 Kurdějov,
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
1 Finanční trhy Ostatní informace Petr Krajcigr
Seminář z aktuárských věd Petr Myška
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Makroekonomie I ( Cvičení 6 – Hospodářské cykly a ekonomický růst)
Finanční krize a dopad na zhodnocování finančního majetku měst a obcí
Bloomberg terminál Pavlína Hříbalová MA381 2 Obsah € Co je to € Funkce € Práce s Bloombergem € Zdroje.
Ekonomika investic.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Konsolidace hutnictví ve světě - cesta ke stabilizaci ?
ESPA STOCK ISTANBUL TURECKÝ AKCIOVÝ FOND
ÚROKOVÉ SAZBY Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
Finanční deriváty II. Ing. Martin Širůček, Ph.D.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
PRIVATE BANKING Praha Private Banking Profesionální a komplexní péči o klienta Širokou nabídku finančních a investičních produktů počínaje.
Vnější ekonomické vztahy - hlavní faktory a rizika na běžném účtu Ing. Miroslav Kalous, CSc. Česká národní banka, sekce měnová a statistiky
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
Eva Zamrazilová Členka bankovní rady ČNB Ceny potravin a český spotřebitel Strategie českého zemědělství a potravinářství do roku 2020 Soběstačnost ve.
Ruská federace x WTO a OECD
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA. Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Akciové tipy Kurdějov,
Real Estate Market > Autumn 2006 Komerční nemovitosti a budoucnost výnosů Současný vývoj výnosů na trhu nemovitostí v České republice PRAHA, 5. října 2006.
Emise dluhopisů a snížení základního kapitálu DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/07/22.
Investiční riziko a jak se mu bránit. Tři pohledy na investici VÝNOS RIZIKOLIKVIDITA Každá investice v sobě zahrnuje všechna tři hlediska klient by si.
ČS nemovitostní fond Dámský investiční klub České spořitelny Ing. Martin Skalický MRICS.
Mezinárodní obchod a pohyb kapitálu
Pozice průmyslových spotřebitelů elektřiny Podzimní konference AEM 9/2007 K.Šimeček předseda předsednictva SVSE.
Zpomalení růstu na Západě a souvislosti s vývojem ČR Pavel Kohout Property Index, Partners for Life.
3. PLATEBNÍ BILANCE.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
Soudobý svět Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Finanční trhy Globální ekonomika Dluhopisy Forex Akcie Komodity Deriváty.
Kolektivní investování z pohledu možnosti zhodnocení volných finančních prostředků podniku Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent:
Soudobý svět Ekonomický pohled
Raiffeisen investiční společností
Good News Success Universe leden 2011
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Vývoj dluhopisů u Nás a v evropě…
Kolektivní investování
Transkript prezentace:

Alternativní investice Atlantik – Kilcullen Asset Management Alternativní investice Ing.Vratislav Svoboda, MBA Předseda představenstva Atlantik-Kilcullen Asset Management a.s. Praha, 13.3.2007

Obsah Standardní třídy aktiv : Akcie a dluhopisy (rozvinuté trhy) Alternativy BRIC Realitní trhy Komodity

Shrnutí nedávných poklesů akcií -9,0% -9,2% -11,6% od roku 2003 celkem 6 korekcí s průměrným propadem 7% průměrný býčí trh trval 150 dní s průměrným 20% růstem další růst má vždy silnější sentiment červnový růst byl nejdelší a druhý nejsilnější (od r.2003) volatilita se před korekcí snižuje, propad je náhlejší často je vidět management, jak prodává svoje akcie

Jsou dnes akciové trhy drahé ? Zdroj: Bloomberg

Některé trhy se zdají být …. Zdroj: Bloomberg

Investiční témata pro nadcházející období Návrat k základům, infrastruktura, KOMODITY (dividendy, spotřební zboží, energie, materiály, potraviny, voda, a opět dluhopisy) Stárnoucí obyvatelstvo a nová střední třída (finanční služby, farmacie, zdravotnictví, luxusní zboží, vybrané REALITY) Rozvíjející se trhy (BRIC, Latinská Amerika, Asie, střední a východní Evropa)

BRIC: Podíl nejvýznamnějších světových regionů na světovém HDP a odhad do r.2025

BRIC: Rozvíjející se ekonomiky pohání současný svět Zdroj: Economist

Rozvíjející se trhy jsou motorem světového růstu Kombinace BRIC zemí (Brazílie,Rusko,Indie,Čína) představuje 43% světové populace Prudce narůstá poptávka obyvatelstva Ekonomiky BRIC zemí budou v roce 2050 překonávat produkci společenství G6 Prudce rostou přímé investice do rozvíjejících se trhů Suma investic plynoucích do 28 největších trhů v US$ mld 50 100 150 200 250 90 92 94 96 98 00 02 04 06E Emerging Asia Latin America EEMEA 91 93 95 97 99 01 03 05 Zdroj: ABN AMRO Asset Management 9

Výnosy akciových trhů v letech 2005 a 2006 (přepočteno do CZK) Rok 2005 Rok 2006 Zdroj: Bloomberg

Porovnání výnosnosti indexu BRIC a akciových trhů USA a Evropy (2005-2006) BRIC Index EVROPA (FTSEUROFIRST 300) USA( S&P 500) 29.XII.06 Zdroj: Bloomberg

Diverzifikace rizika (data 1995-2005) Trend Údaje za léta 1995-2005

Další třídy aktiv - výhoda kombinace Vhodnou kombinací více typů aktiv v portfoliu lze čelit kolísání hodnoty investice v čase Výsledkem je zachování hodnoty majetku, ochrana proti inflaci a stabilizace dosaženého výnosu Roger C. Gibson, „Asset Allocation and the Rewards of Multiple-Asset-Class Investing“ Data jsou za období: 1972 - 2002 (jsou to výnosy aktiv v jednotlivých čtvrtletích)

Výnosnost jednotlivých tříd aktiv Evropské trhy v roce 2005, výnosy v EUR.

Reality: Nízká inflace a světový růst přeje rozvoji realitních trhů Strukturovaný dluhopis na světové reality od ABN AMRO Příležitost k účasti na růstu strategicky významných realitních trhů světa 100% ochrany vloženého kapitálu v době splatnosti certifikátu Datum vydání 7/2006, datum splatnosti 7/2010 – 4 roky Participace 100% na vývoji koše společností (výnos vypočítaný jako suma aritmetických průměrů výnosů jednotlivých titulů v koši v půlročních periodách) Regionální rozložení Vývoj ceny

Nejbližší vývoj – shrnutí Akcie Rekordní ziskové marže v Evropě a nízká riziková prémie nabádají k opatrnosti Zpomalení americké ekonomiky Preference Evropy před USA (menší měnové riziko a atraktivita cen akcií) Očekáváme stagnaci od roku 2007 Nakupovat hlavně po korekcích Reality Komerční nemovitosti reagují pozitivně na konec růstu sazeb Z hlediska fundamentu je na tom segment kanceláří nejlépe Evropský realitní index EPRA korigoval zároveň s akciovým trhem Potenciál vidíme ve východní Evropě a Asii Komodity Silná poptávka a vysoké produkční náklady udrží ceny energií Cena může skokově stoupnout během mimořádného výpadku nabídky Cenné kovy nabývají na významu jako protiváha nejistého dolaru Zemědělské komodity letos dále porostou

ATLANTIK ATLANTIK finanční trhy a.s. - od roku 1993 - člen a akcionář BCPP Praha 4 největší obchodník s CP (objem obchodů) - vlastní kapitál 620 mil.Kč člen mezinárodní sítě Auerbach & Grayson Co. s přístupem na 91 trhů světa Atlantik-Kilcullen Asset Management a.s. - první licencovaný správce aktiv (od roku 1995) - do roku 2005 člen skupiny ABN AMRO - správa finančních aktiv pro fyz. a práv. osoby - balancovaná portfolia ( akcie, komodity, reality, dluhopisy), zajišťování majetku proti měnovému riziku Praha Vinohradská 230 100 00 PRAHA +420 225 010 223 Brno Hilleho 6 602 00 BRNO +420 545 423 411 Bratislava Regus BC Nám. 1 mája 11 811 06 BRATISLAVA +421 259 396 000 www.atlantik-kilcullen.com www.atlantik.cz