Member of METRO GroupCopyright © 2009 MAKRO Cash & Carry CR Národní soustava kvalifikací Katarina Mercelova Tréninkový Manager Pardubice 14. 2. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Advertisements

Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
HANDI JOBS, občanské sdružení
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 1. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.1.
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
PERSONÁLNĚ VZDĚLÁVACÍ AGENTURA  10 LET NA TRHU  VÍCE JAK UMÍSTĚNÝCH KANDIDÁTŮ  OD ROKU 2009 ČLEN ČESKÉHO INSTITUTU PRO FRANCHISING.
Zpráva o činnosti komise rozhodčích ČSJ za rok 2007.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro řešení nerovnováhy na trhu práce Proč jsme šli do NSK? Jaroslava Doležalová personální ředitelka Synthesia,
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Zaměstnavatelé jako spolutvůrci systému
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV40 Název školy.
OBCHOD JAKO VÝZNAMNÝ ZAMĚSTNAVATEL Seminář Udržitelnost pro výrobu a obchod Marta Nováková prezidentka SOCR ČR.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Nabíráme nové zaměstnance
Společnost KASI, spol. s r. o
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Návrh kvalifikačního standardu Září 2010
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁKUPČÍ NEVÝROBNÍHO MATERIÁLU
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců
Změny na trhu práce?.
PS Vzdělávání NS MAS ČR pro IPo MAP
Transkript prezentace:

Member of METRO GroupCopyright © 2009 MAKRO Cash & Carry CR Národní soustava kvalifikací Katarina Mercelova Tréninkový Manager Pardubice

Member of METRO GroupMAKRO Cash & Carry ČRStrana 2 Obsah 1 Problémy v oblasti kvalifikací a zaměstnanosti ve společnosti Makro 2 Jak může NSK pomoci společnosti Makro

Member of METRO GroupMAKRO Cash & Carry ČRStrana 3 Problémy v oblasti kvalifikací a zaměstnanosti ve společnosti Makro Koho Makro hledá do svých týmů: √ kvalifikované pracovníky obchodu s orientací na sortiment a osoby se základními komunikačními dovednostmi √ pracovníky s obchodním duchem (schopnost prodat a uspokojit zákaznické potřeby) √ pracovníky se základní znalostí práce na PC Koho nabírá Makro v tomto období: √ vyučené pracovníky, případně osoby se základním vzděláním z jiného oboru (truhláři, stavebníci-zedníci) √ pracovníky se zkušeností z obchodních řetězců (Tesco, Kaufland, Albert apod.)

Member of METRO GroupMAKRO Cash & Carry ČRStrana 4 Co musíme zajistit potřeba úplného zaškolení nově nastoupených pracovníků - během zkušební doby (3 měsíce) - déle než zkušební doba (6 měsíců), zvýšená fluktuace na provozech (např. zedníci se vracejí ke svým oborům) zvýšení nákladů na pravidelné přeškolování zaměstnanců na vybrané oblasti např. Správný přístup k zákazníkovi (2 x ročně), Zvládaní zátěžových situací, prodejní dovednosti, manipulace se zbožím (FIFO, IFS certifikace), produktové znalosti, ověřování pravosti bankovek, apod.

Member of METRO GroupMAKRO Cash & Carry ČRStrana 5 Jak může NSK pomoci společnosti Makro Prostřednictvím dílčích kvalifikací je možná pomoc při: √ zvyšování kvalifikace u vlastních zaměstnanců (např. produktová znalost, vedení prodejního rozhovoru) √ přípravě potencionálních zaměstnanců z úřadu práce Prostřednictvím úplných kvalifikací je možné pomoci při: √ přípravě mladých lidí ze středních škol, učilišť Např. spoluúčast při tvorbě učebních osnov, vykonávaní praxe na našich provozovnách, účast na závěrečném přezkušování = možnost být členem zkušební komise)

Member of METRO GroupMAKRO Cash & Carry ČRStrana 6 Děkuji za pozornost