AUTOR : PATRIK MAHNERT SŠ EDUCHEM A.S. OKRUŽNÍ 128 MEZIBOŘÍ 435 13.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alternativní paliva v dopravě a jejich vliv na životní prostředí
Advertisements

Snižování emisí škodlivin u vznětových motorů
stlačený zemní plyn vs. nafta
Elektromobily Předpokládá se, že elektromobily se budou v budoucnosti stále více využívat. Jejich největší výhodou je převádění energie na pohyb s účinností.
Alternativní paliva automobilů
VY_32_INOVACE_03 - ZDROJE ENERGIE
Brukev řepka olejka Brassica napus napus Zpracovali: Ladislav Bartoš
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
Topení biomasou Vypracoval: Pavel Bárta
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
Sluneční elektrárna.
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
ALTERNATIVNÍ PALIVA ČESKÁ ASOCIACE PETROLEJÁŘSKÉHO PRUMYSLU A OBCHODU Pracovní skupina pro bezpečnost petrolejářského průmyslu a obchodu.
Vysoká cena ropy mnoha lidem způsobuje značné problémy. U autodopravců nebo jiných firem, které jsou závislé na vysoké spotřebě paliv, může vysoká cena.
Výzkumný úkol Gymnázium Zábřeh
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Jaké jsou technické prostředky ke snižování vlivu dopravy na životní prostředí - Jaká auta budeme používat? Patrik Macháček ZŠ Vítězná, Litovel 1250.
Ing. Jiří Štochl, technický ředitel, TEDOM-VKS s.r.o
Vliv dopravy na životní prostředí
Hybridní pohon Vojtěch frajt
Analýza životního cyklu biopaliv Analýza životního cyklu biopaliv Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Ústředna:
Magazín o budoucnosti dopravy
Energetická (ne)bezpečnost. Spotřeba energie (od 17. století, podle zdrojů) „Fotosyntetický limit“ se uplatňoval po naprostou většinu historie. Dnešní.
Obnovitelné zdroje energie (OZE)
technologie využití biomasy
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Čtyřdobý zážehový motor
BIOMASA Dne Jaromír Jaroš 2L.
NEOBNOVITELNÉ ZDROJE.
Obnovitelné a Alternativní zdroje energie
Hybridní káry Slovem "hybridní" se rozumí kombinace několika zdrojů energie pro pohon jednoho dopravního prostředku.
Výroba biopaliv v ČR Jiří Smejkal, 4.ag.
Alternativní paliva Alternativními palivy (někdy také náhradní či substituční paliva) se rozumí především produkty, které mohou nahradit paliva na bázi.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Uhlovodíky jako palivo VY_32_INOVACE_G Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Možnosti rozvoje alternativních paliv v dopravě v České republice Praha
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
CNG jako lék na znečištěný vzduch Karel Havel, člen dozorčí rady Svazu dopravy, předseda představenstva ČSAD Česká Lípa a.s. CNG jako lék na znečištěný.
Společenské a hospodářské prostředí
Ing. Mgr. Hana Foltýnová Tel.: Vyhodnocení scénářů: Dopady na poptávku po palivech.
2.Marketingové prostředí
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Ch_112_Biomasa Ch_112_Energie_Biomasa Autor: Mgr. Jiří Sukaný Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace Registrační.
Přírodní zdroje Česka Anotace
Odvětví průmyslu Česka
Zdroje organických sloučenin
Vodík palivo budoucnosti
ALTERNATIVNÍ POHONY AUTOMOBILŮ Miroslav Kubíska
Konstrukce motorů pro alternativní paliva TÜV UVMV s.r.o. ۰ TÜV SÜD Group Konference SCHP ČR a ČAPPO Alternativní paliva Konstrukce motorů.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název přednášky Společnost Funkce, mail, případně další vhodné informace Zemní plyn - CNG a LNG - v nákladní dopravě E.ON Energie, a.s. – Jiří Šimek, Michal.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Chemie.
Energetická politika Dopravní politika Hospodářská politika a integrace - Šumperk.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Spalovací Motory Benzínové
Palivová soustava vznětového motoru OB21-OP-STROJ-SMV-JEŘ-U
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Chemie pro 9. ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 4. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Zpracování ropy D. Snop, V. Koniuk 2015/2016.
Energetická (ne)bezpečnost
Pohonné hmoty VY_32_INOVACE_25_509
BIOPALIVA.
Vývoj CNG v České republice
Paliva Benešová Markéta 2015/16.
Vojtěch Razima Societas Rudolhpina
Tepelné motory - proudové a raketové motory
Záměr bioplynové stanice pro Prahu
Transkript prezentace:

AUTOR : PATRIK MAHNERT SŠ EDUCHEM A.S. OKRUŽNÍ 128 MEZIBOŘÍ

 Co jsou alternativní paliva  Jaké jsou druhy  Bionafta  Bioetanol  Zemní plyn  Vodík  Závěr

 Alternativní paliva jsou známá již mnoho let. Jsou spojená s pojmy jako průmysl alternativních paliv, výrobci alternativních paliv, a vozidla na alternativní paliva.  V této souvislosti se používají též pojmy náhradní / substituční paliva.

 Bionafta  Bioetanol  Zemní plyn  Vodík

Je metylester vyrobený z rostlinného nebo živočišného oleje, resp. tuku, kvalitou odpovídající kvalitě klasické motorové nafty, užívaný jako biopalivo. Výhody : Obnovitelnost, vynikající biologická odbouratelnost,přídavek bionafty do motorové nafty snižuje opotřebení motoru. Nevýhody : Ekonomická náročnost výrobního procesu, při kontaktu s větším množstvím vody vznikají z bionafty mastné kyseliny, které mohou způsobit korozi palivového systému.

Je označení pro ethanol vyrobený technologií alkoholového kvašení z biomasy – obvykle z rostlin obsahujících větší množství škrobu a jiných sacharidů. Výhody: Obnovitelných zdroj, snižuje emise uhlovodíků Nevýhody: Mírně vyšší spotřeba oproti klasickým palivům

Za perspektivní alternativní palivo, které se nechá dobře využít v jenom lehce upraveném zážehovém motoru, je zemní plyn. Jeho světové zásoby jsou tak obrovské, že k jejich vyčerpání by mohlo dojít teprve asi za více než 150 let. Výhody: Zemní plyn může být užíván jako motorové palivo je levný a má velké oktanové číslo. Nevýhody: Nedostatečná infrastruktura, tj. málo plnicích stanic.

 Vodík by se dal považovat za palivo budoucnosti. Nalézá se všude a jeho zásoby jsou nevyčerpatelné. Výhody: Automobil neprodukuje skoro žádné emise,vodík má vysoký obsah energie. Nevýhody: Díky energicky náročné výrobě vodíku a nízké účinnosti palivových článků jsou palivové články velmi neefektivní,není vytvořena síť vodíkových stanic na doplnění paliva,problém s bezpečností při čerpání a skladování vodíku.

C5%BDivotn%C3%AD+prost%C5%99ed%C3%AD.htm  hybridni-pohon/ hybridni-pohon/

Děkuji za pozornost