Collective member of Czech Chemical Association

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální profil společnosti Czasch spol. s r.o.
Advertisements

Logistika v silniční dopravě
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
PROF SVAR s.r.o. Tento dokument je v tištěné podobě neřízený, pokud není podepsán ředitelem společnosti !!! Příručka integrovaného systému managementu,
let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Aktuální informace z oblasti NCTS
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
II. ŘÁDNÁ VALNÁ HROMADA ČESKÁ ASOCIACE ČISTÍCÍCH STANIC
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Integrovaný systém řízení (ISŘ)
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
Product Stewardship: Responsible Care v podnikání.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Kodex řízení evropské akvakultury FEAP. EIFAC – evropská komise pro sladkovodní rybářství (FAO) FEAP – federace evropských chovatelů ryb –( Federation.
Činnost SC C6 – Distribuční systémy a rozptýlená výroba Ing. František Vybíralík, CSc.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
První Evropský dokument o vyčištění (ECD) vystavený ve Slovenské republice!
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
Společenská odpovědnost Responsible Care a SQAS 25. – Křtiny.
Ing. Jaroslav Prachař Dětská obuv a značka kvality CZECH MADE.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
První Evropský dokument o vyčištění (ECD) vystavily dne společnosti AQUATRUCK – Karel Nedorost, s.r.o., Říčany u Prahy a TANK WASH s.r.o.,
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
PŘEPRAVA NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ
1. mezinárodní odborný seminář BohumínŠilheřovice
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Představenstvo CACS informuje… III První jednotný Evropský atest o vyčištění vystavený na čistící stanici KOVOPROGRESS, spol. s r.o., Střelice u Brna.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Enviros s.r.o. | Vlasta Švejnohová | Národní kontaktní místo čistší produkce Projekt ActClean – ENVIROS, s.r.o. Česká republika 11. dubna 2011 Vlasta Švejnohová.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
Systém managementu jakosti QMS
"Čistota obalů a cisteren zvyšuje kvalitu produktů"
Systém managementu jakosti
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
ISMS VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ
UGO.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Obaly v chemickém průmyslu Konference „REACH, GHS, Přeprava“ – 26. březen 2008 Radoslav Černý hodnotitel SQAS.
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
© Creditreform-Group Pracovní snídaně: Škola řízení pohledávek Hotel Jalta, Praha 1,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Představenstvo CACS informuje… II První jednotný Evropský atest o vyčištění vystavený na čistící stanici VADS, a.s., Bohumín. VADS, a.s., Bohumín.
První Evropský dokument o vyčištění (ECD) vystavila společnost J&P TANK WASH s.r.o., Bratislava.
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
SCHP ČR výbor HSE, výbor logistiky Seminář SQAS Semtín, březen 2006 SQAS & R.C. Vladimír Novotný UNIPETROL, a.s.
Možnosti podniků v péči o životní prostředí
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST.
S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
4. řádná valná hromada CACS 16. – SOKOLOV Kulatý stůl Vedení lidí a téma rovné příležitosti.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Představenstvo CACS informuje… VI Dne zahájila vydávání jednotného Evropského atestu o vyčištění (ECD) čistící stanice PRAŽSKÉ SLUŽBY, a.s.
Vydání prvního ECD u příležitosti druhé řádné valné hromady CACS v místě jejího konání, na čistící stanici SPETRA CZ s.r.o. SPETRA CZ s.r.o. Třanovice.
HACCP.
EKOINKUBÁTOR PODNIKOVÁ EKONOMIKA ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
Prezentace společnosti PROFI REGAL s.r.o. Pro XXII. Valné shromáždění Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR 23. – 25. října 2011.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ Užitné vlastnosti zboží Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Systém managementu jakosti
Jištění kvality technologických procesů
Základní pojmy v automatizační technice
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

Collective member of Czech Chemical Association Ing. David Pinka Collective member of Czech Chemical Association 1

Agenda CACS – vize a mise Cíle CACS CACS v roce 2011 Výrobek x přeprava x čištění Dopravní řetězec a ECD ..vykládka x čištění x zákazník x přeprava….

CACS – vize a mise Sdružení, které si vytklo za cíl srovnat krok s Evropou v oblasti čištění cisteren a kontejnerů pro přepravu chemických a potravinářských látek. Členové CACS – spolehlivý a důvěryhodný partner pro chemický a potravinářský průmysl.

Cíle CACS přispět k bezpečnější přepravě chemických látek spolupráce s výrobci a dopravci v oblasti zdraví, bezpečnosti a životního prostředí (HSE), plnit principy Responsible Care dle požadavků SQAS přispět k lepšímu image chemického průmyslu u široké veřejnosti používat národní verzi ECD (European Cleaning Document) ECD_vzor.doc vyšší komerční čistících stanic - využít umístění ČR ve středu dopravních tras Evropy tlak na neautorizované čističky, kde nejsou dodržovány předpisy bezpečnosti práce a ochrany životního prostředí

Historie CACS 6. 6. 2006 – schůzka přípravného výboru na SCHP 12. 10. 2006 – zakládající valná hromada 4/2007 – řádný člen EFTCO (European Federation of Tank Cleaning Organisations) 6. 6. 2007 – vydáno první ECD společností GS Sokotrans 1. 11. 2008 – 6 čistících stanic vydává ECD 11/2009 – podpora a aktivní rozšířeni na Slovensko (2 členové) 12/2009 – start projektu ESF v oblasti vzdělávání pro členy CACS 20. 10. 2010 – první slovenské ECD SK-01-10-0001 vydáno pod hlavičkou CACS 10/2011 – 13 členů / 10 čističek vydává ECD

www.CACS.cz CZ = 10/8 + SK = 3/2

10 ECD = 8(ECD CZ) + 2(ECD SK) = CACS v roce 2011 CZ 01 CZ 02 CZ 03 CZ 04 CZ 05 10 ECD = 8(ECD CZ) + 2(ECD SK) = 5 LET CACS 2006 - 2011 Z 12 already 10 was assessment SQAS, jsou oprávněny vydávat ECD. CZ 06 CZ 07 CZ 08 SK 01 SK 02

Statistika čištění Letos předpokládáme vydat 20 000 ECD… Rok 2011: skutečnost 1-9, očekávka 10-12

Agenda CACS – vize a mise Cíle CACS CACS v roce 2011 Výrobek x přeprava x čištění Dopravní řetězec a ECD ..vykládka x čištění x zákazník x přeprava….

Správa výrobku: Responsible Care pro snížení rizika řízení Náhrada nebezpečných látek Podpora prodaného produktu - servis Označení Bezpečné skladování Kontrola emisí PRODUkT Preventivní kontroly Kontrola procesů Zodpovědná propagace a reklama Školení pracovníků Ochranné pomůcky Bezpečná manipulace Kontrola distribuce Audit dopravců/ dodavatelů Monitorování mimořádných událostí

Výrobek a přeprava R e s p o n s i b l e C a r e Čištění s ECD u CACS Vykládka (zákazník) Dopravce 1 Překládka 1 (distr. centr) Nakládka (výrobce) Dopravce 2 R e s p o n s i b l e C a r e Čištění s ECD u CACS Čištění s ECD u CACS Čištění s ECD u CACS Jistota u členů CACS: ECD - Nástroj pro kontrolu distribuce SQAS - Používání správných ochranných pomůcek SQAS - Vyškolený personál Bezpečná manipulace, monitoring mimořádných událostí Zpětná vazba k auditu dopravců/dodavatelů

Riziko x kontrola Při pohybu produktu směrem od výroby k uživateli se snižuje kontrola resp. řízení SCM a narůstá riziko Použití Nakládání s odpady (čištění obalů) Skladování Distribuce Zpracování (čištění obalů) KONTROLA Objev Vývoj Výroba RIZIKO

Cíle CACS přispět k bezpečnější přepravě chemických látek spolupráce s výrobci a dopravci v oblasti zdraví, bezpečnosti a životního prostředí (HSE), plnit principy Responsible Care dle požadavků SQAS přispět k lepšímu image chemického průmyslu u široké veřejnosti používat národní verzi ECD (European Cleaning Document) vyšší komerční čistících stanic - využít umístění ČR ve středu dopravních tras Evropy tlak na neautorizované čističky, kde nejsou dodržovány předpisy bezpečnosti práce a ochrany životního prostředí

Dopravní řetězec a ECD Čistící stanice s ECD Zákazník - vykládka Dopravce Objednávka zboží/dopravy Neautorizovaná čistící stanice Čistící stanice s ECD Odesílatel - nakládka Dopravce Dodání zboží / následující přeprava

Proč ECD? – pohled výrobce Aby si byl výrobce jistý, že jeho produkt dodaný v obalech (cisternách), které byly vyčištěny v souladu s požadavky SQAS nemohou způsobit kontaminaci výrobního zařízení jeho zákazníka. Garance kvality. Aby si byl výrobce jistý, že je minimalizováno riziko znehodnocení jeho produktu a tak sníženo riziko reklamace kvality jím dodávaného zboží. Garance tržeb. Aby si byl výrobce jistý, že i kdyby došlo v průběhu přepravy k mimořádné události, nedojde k následné mimořádné události vlivem chemické reakce vyvolané smísením zbytků z předchozí nakládky a loženého zboží. Bez dopadu na okolí.

Proč ECD? – pohled příjemce Aby si konečný zákazník - příjemce zboží byl jistý, že stočením dodaného produktu nedojde ke kontaminaci jeho zásobníků z důvodu nedokonale vyčištěné a následně naplněné cisterny. Garance kontinuity výroby. Snížení rizika sekundárních efektů u příjemce - ohrožení výroby (odstávka pro nutné čištění), ekonomické ztráty, možnost chemické reakce – mimořádná událost s dopadem na zdraví a životní prostředí, atd. Bez dominového efektu na ostatní… ekonomické a společenské aspekty.

Proč ECD? – pohled dopravce Aby si byl dopravce jistý, že v průběhu přepravy nedojde k mimořádné události např. vlivem chemické reakce vyvolané smísením zbytků z předchozí nakládky a loženého zboží. Bez dopadu na okolí. Aby dopravce ušetřil čas, ujeté kilometry, náklady na opakované čištění; v zahraničí - v západní Evropě je před nakládkou u všech seriózních chemických společností ECD striktně vyžadováno !!! Garance nákladů. Aby dopravce mohl lépe řešit reklamace, v případech kdy se při vykládce zjistí, že materiál nemá požadované kvalitativní parametry (znečištěný zásobník, potrubí, cisterna, atd.) Garance tržeb.

….jak dále….. v mnoha společnostech v ČR je věnována tomuto tématu v souladu s Responsible Care patřičná pozornost, naprostou spokojenost je však možno vyloučit proto je nutné před nakládkou svých produktů provádět kontrolu čistoty obalů a cisteren, požadujte po dopravci vždy ECD, který snižuje tato zmiňovaná rizika dopravce se musí ve vlastním zájmu rozhodnout o tom, zda po vykládce absolvuje čištění: a, u neautorizované čistící stanice (areály ČSAD, JZD, atd.) b, využijte čištění ukončeným dokladem o čištění (ECD) !!!!

Dopravní řetězec a ECD Čistící stanice s ECD Zákazník - vykládka Dopravce Objednávka zboží/dopravy Neautorizovaná čistící stanice Odesílatel - nakládka Čistící stanice s ECD Dopravce Dodání zboží / následující přeprava

Dotazy ? Děkuji za pozornost Ing. David Pinka www.cacs.cz tel: +420 736 506 735 pinkdee@email.cz