Vytvoření příručky první pomoci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

studijní materiál HS ČR Krušné hory, okrsek Bouřňák MUDr. Machold Petr
Za volantem bezpečněji První pomoc Za volantem bezpečněji • Přivolat pomoc – 155 (112) • Navléknout gumové rukavice • Prohlédnout raněného • Provést.
Projekt vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
© 2004 UTEE FEKT VUT v Brně První pomoc Postup záchranných prací  Zhodnocení příčin úrazu a vyproštění postiženého  Určení rozsahu poranění a poskytnutí.
 Od ř eniny  Tr ž né a ř ezné rány  Krvácení z nosu  Úrazy pohybového aparátu.
První pomoc Úrazy ve škole.
První pomoc při závažných stavech
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Důležitá telefonní čísla
První pomoc Šok - šokové stavy Výukový text
První pomoc při poranění elektrickým proudem
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_10_OSVZ_ON Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
První pomoc při akutních stavech MUDr.Eva Svobodová.
PRVNÍ POMOC Mgr. Zdeňka Kubíková Bc. Barbora Zuchová a kol. PRVNÍ POMOC Mgr. Zdeňka Kubíková Bc. Barbora Zuchová a kol. šok.
Základy první pomoci 7. ročník.
Ztráta funkce distribuce kyslíku a živin ke tkáním.
Školení bezpečnosti práce (BOZP)
ŠOK.
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Krvácení – vnitřní.
Zásady správné prezentace
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Úrazy hlavy, krku, páteře a pánve
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o., Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 25 Číslo.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
První pomoc při šoku Autor: Mgr. Vladimír Drápal Př_189_Biologiečlověka_Prvnípomocpřišoku Škola: Základní a mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková.
První pomoc při šoku Autor: Mgr. Vladimír Drápal Př_189_Biologiečlověka_Prvnípomocpřišoku Škola: Základní a mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Onemocnění, poruchy a poškození oběhové soustavy
DRP - prezentace Zásady, rady, typy, … 1DRP - prezentace/ Zásady, rady, typy,...
8. První pomoc -TEPELNÁ PORANĚNÍ Mgr
 Na libovolném internetovém prohlížeči si najdi vhodný obrázek.  Hledej obrázek větších velikostí, tj. kolem 1000 pixelů.  Obrázek si ulož do své složky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotokoláž Číslo DUM: III/2/VT/2/3/48 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast:
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII -1.1 ZÁSADY BEZPEČNOSTI.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_bio_evo15 Označení materiálu evo15_popaleniny.pptx Název školy Gymnázium Kladno.
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_19_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Ochrana před.
PRVNÍ POMOC VY_32_INOVACE_2C_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Název materiálu: Autorská práva - stahování obrázků z internetu Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce ,
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
VYSVĚTLIT ŽÁKŮM, CO JE NEODKLADNÁ PRVNÍ POMOC, POPSAT A VYZKOUŠET SI, JAK POSTIŽENÉHO ULOŽIT DO STABILIZOVANÉ POLOHY, JAK PROVÁDĚT NEPŘÍMOU MASÁŽ SRDCE.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ IX 1.POMOC Resuscitace Nepřímá masáž srdce Umělé dýchání Šok Záchrana tonoucího.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_20_P8_Bartonkova TÉMA: První pomoc OBSAH: První pomoc ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví ročník III
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana.
Záchranná služba Krvácení – Ošetření drobných oděrek První pomoc: Ránu umyjeme, vydezinfikujeme. Vezmeme náplast a oděrku přelepíme.
Obor: Elektrikář Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Tento projekt je spolufinancován z
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 2– NOVÁ PREZENTACE. Název školy:
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
VY_32_INOVACE_04-11 Ročník: VIII. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
PP – popáleniny ,el. proud, třídění a transport
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
INFORMATIKA – složky a soubory
KURZ PRVNÍ POMOCI ZŠ Eden.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_06_KREV
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_14_Nemoc, úraz
Základy první pomoci.
Transkript prezentace:

Vytvoření příručky první pomoci

Obsah příručky Co je to první pomoc? Obsah lékárničky Protišoková opatření – zásada 5T (teplo, tekutiny, ticho, tišení bolesti, transport) Popáleniny Zlomeniny Krvácení Tonutí Ošetření odřenin a řezných ran Umělé dýchání Masáž srdce Stabilizovaná poloha Doplňující informace (důležitá telefonní čísla)

Vysvětlení projektu Žáci budou seznámeni s projektem a s obsahem Žáci si rozdělí role – každý bude vyhledávat několik bodů obsahu

Vyhledávání informací na internetu Žáci s pomocí počítače a internetu budou vyhledávat informace, obrázky a videa k danému tématu a ty uloží do PC

DISKUSE, VÝBĚR VHODNÝCH MATERIÁLŮ Společně s dětmi překontrolujeme všechny informace, obrázky a videa, které děti našly. Vybereme ty nejvhodnější Přeformulujeme obsah informací (zjednodušíme, zestručníme) Navrhneme písmo, barevné rozlišení atd. Vedoucí projektu (vychovatelka) vytvoří prezentaci z vybraných materiálů, seřadí je….

Praktická část Spolu s ostatními dětmi si o první pomoci popovídáme a vyzkoušíme si jednotlivé úkony (např.: stabilizovanou polohu, umělé dýchání atd.) Děti, které se podílejí na tvorbě s příručky nafotí jednotlivé polohy a úkony a fotografie poslouží jako ilustrace do příručky

Tvorba ilustrací a titulní strany Stažení fotek do PC Výběr nejlepších fotografií Vytvoření složky s vybranými fotografiemi, které budou sloužit jako ilustrace příručky Vymyšlení titulní strany a obsahu příručky Vedoucí projektu (vychovatelka) přidá fotografie do prezentace, vytvoří titulní stranu dle návrhu, vše uspořádá, seřadí a vytvoří DVD a příručku vytiskne v konečné formě

Závěr, cíl projektu Prohlédnutí příručky v její konečné tištěné podobě Každé dítě dostane příručku na DVD i v tištěném formátu Soutěž nebo kvíz, abychom zjistili co si děti zapamatovaly a jaký měl projekt úspěch Cílem projektu je, aby si děti uvědomily nejen, že je důležité vědět kam volat v případě nouze, ale i to, že i ony samy mohou první pomoc poskytnout ještě předtím než přijede kvalifikovaný lékař