Snímače na dveřích v MHD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení výtahu po AS-i sběrnici
Advertisements

Otvory v nosných stěnách
Vůz T3R.P Základní informace.
VYUŽITÍ ZIMNÍ ZAHRADY JE CELOROČNÍ, POSLOUŽÍ NEJEN JAKO OÁZA KLIDU A ODPOČINKU, ALE MŮŽE BÝT VYUŽITA JAKO REPREZENTATIVNÍ MÍSTNOST PRO SETKÁNÍ S PŘÁTELI,
Systém kování s originálními vlastnostmi
minimalizace pomocí Karnaughovy mapy, hystereze
Úloha č. 8: Logické obvody - využití
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Karoserie OCTAVIA DRUHÉ GENERACE. Škoda Auto/ Service training Octavia druhé generace - Karoserie 03/2004/Je 2 OBSAH Vysokopevnostní plechy Přední část.
Druhá část zkrácené presetace Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 1/7 Nejprve bylo vybráno místo s nejlepším slunečním svitem…..
JAK POŘÍDIT KVALITNÍ SNÍMKY PRO PROJEKTY V POZEMNÍ FOTOGRAMMETRII METODICKÝ NÁVOD
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Stavba a programování mikropočítačů Programovatelné automaty (EL 55) (algoritmizace)
Elektrotechnika Automatizační technika
Bezbariérovost veřejné dopravy
Jižní Amerika - povrch Čiháková, Chaloupková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Speciální dveře - s požární odolností, - vchodové dýhované,
POHYB A KLID.
Historie MHD I N S T I T U T D O P R A V Y
ROZDĚLENÍ POČÍTAČŮ Podle výkonu I. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Dopravní značky.
Technologie.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení.
LIBERECKÝ KRAJ.
OCTAVIA DRUHÉ GENERACE
Inteligentní instalace
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
města vesnice  méně domů  méně obyvatel  Je obklopena přírodou, lesama, polema a loukama.  co bývá ve vesnici?  škola  obecní úřad  kostel  menší.
DISASTER RECOVERY Aneb – je potřeba počítat s každou možností, či hrozbou…
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Zámečnické práce (STA39) - vrata
Odstavení vozidla – příčiny a důsledky, prevence (povolená kola, vadné dveře – jejich zajištění) Spotřeba elektrické energie na vozidle MHD (vybité akumulátory.
 Po příjezdu na Petřínskou rozhlednu se půjdeme podívat do zrcadlového bludiště, do hvězdárny a pak se rozhlédneme z rozhledny na Prahu.  Z Petřínské.
Dopravní prostředky MHD
Dopravní prostředky MHD
Vzorová úloha 5 Ultrazvukový senzor, tlačítko a motor řízený mikropočítačem Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Štěpán Janás 2013.
Mladá Boleslav Spádová oblast Mladá Boleslav 1: Město Mladá Boleslav a spádová aglomerace cca obyvatel 2: Okres Mladá Boleslav cca obyvatel.
Myš Počítačová myš je malé polohovací zařízení, které převádí informace o svém pohybu po povrchu plochy (např. desce stolu) do počítače, což se obvykle.
Senzory pro EZS. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
APROKS Turniket – součást přístupového systému.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_16.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Posilování s.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Autoalarm I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_43_DÉLKA TEMA: FYZIKA ČÍSLO.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI SDP října PARTNER DOPRAVNÍCH PODNIKŮ PARTNER VÝROBCŮ VOZIDEL PARTNER PRO VÁS.
Systémy řízení silniční dopravy Přednáška Technická zařízení v ITS 3 Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební,
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Senzory pro EZS. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Soudní proces s O. J. Simpsonem
VÝLETY S BABIČKOU Můžeš přijít na každý výlet s babičkou.
OB21-OP-EL-ELN-NEL-M-4-004
DOMOV PRO SENIORY JEVIŠOVICE, p. o. ve spolupráci s Městem Jevišovice
Živá kronika projekt spolupráce mas krajina srdce
POSUVNÁ SKLA A POSUVNÉ DVEŘE
Programová obsluha optického čidla 1
Plánovaný odjezd: Kulturní dům Vrdy – 6:00 hod.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
5. Seznámení s ovládáním CNC stroje – HURCO (soustruh)
Sdružení dopravních podniků odborná skupina TRAMVAJE
Vstupní senzory 1 Vypracoval: Ing. Jaroslav Chlubný
Autor: Andrea Kolářová
Sdružení dopravních podniků ČR Odborná skupina TRAMVAJE
HRAJEME SI S PÍSMENKY v
Současný počet tramvají v evidenci DPMO a. s.
Middex Agency s.r.o. Leopoldova 2041/ Praha Zdeněk Smital mobil: mail:
Transkript prezentace:

Snímače na dveřích v MHD

Snímače a bezpečnost Snímače optoelektronické Závora pomocí infračerveného světla Při zavírání dveří aktivování snímačů Při narušení závory zastavení zavírání dveří a opětovné otevření křídel dveří Roman Štourač

Tramvajový systém dveří V dnešní době jsou na českém trhu převážně 3 typy tramvajových dveří. Skládací (např. Škoda T3) Vstupní Vně výklopné (např. TWR VarioLFplus/o) Posuvné (např. Škoda Astra, Škoda ForCity) Roman Štourač

Dveře “skládací“ Roman Štourač

U “skládacích“ dveří Nejvhodnější místo je na karoserii tramvaje nebo autobusu v blízkosti dveří Snímač instalován z venku tramvaje Roman Štourač

Dveře vstupní vně výklopné (“Jčka“) Roman Štourač

U “Jéček“ Nejvhodnější místo přímo na každé křídlo dveří nebo přímo do gumy na dveřích V možnosti na každé křídlo dveří z venku dveří Roman Štourač

Dveře posuvné Roman Štourač

U posuvných dveří Nejvhodnější místo na každé křídlo dveří, nebo do gumy na dveřích Při jednokřdlích dveří na jedné straně zapustit senzor do gumy a na druhé straně na karoserii tramvaje ale trošku vystouplé z karoserie Roman Štourač

Výhody vs. Nevýhody VÝHODY: Snížení úrazů způsobenými dveřmi u MHD Větší bezpečnost cestujících Při nepozornosti řidiče se nikomu nic nestane NEVÝHODY Počáteční investice O pár milimetrů až centimetrů se zvětší šířka tramvaje Další elektronika která se může porouchat Roman Štourač

Děkuji za pozornost Zdroje: www.google.cz www.wikipedia.cz www.dpmo.cz Roman Štourač