KLOKANI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přizpůsobení živočichů k prostředí
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.18 Anotace:
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Medvědi.
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (2) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (1) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
GEOBIOMY Geobiomy=typy krajiny Převládají 4 typy:
Řád: ptakořitní Řád: vačnatci
Vačnatci (Metatheria)
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
AUSTRÁLIE ZOOSFÉRA ZITOSFÉRA.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
PTAKOPYSK PODIVNÝ.
Tulák sob a jiné zajímavosti
Tropický deštný les SAVCI.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
KLOKÁNCI A KLOKANI.
Vnitřní a vnější stavba těl savců
VY III/2_Inovace_06_ Savci
Třída: Savci - Mammalia
Zjednodušený přehled třídění savců
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Zjednodušený přehled třídy savců
Orangutani.
Žirafa.
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
Vznikl z žáby a ptakopyska + + Výskyt Jižní Pacifik ostrov Labamba Vyskytuje se jedin ě na ostrov ě LABAMBA v tropickém pásmu na východ ě Austrálie.
Austrálie - rostlinstvo a živočišstvo
MALÍ DRAVÍ VAČNATATCI.
ZOO Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Název projektu: Živá příroda ve škole
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_28.
Savany.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ ŽIVOČICHOVÉ Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Savana velká stáda zvířat na travnatých pláních travnatý porost.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
FAUNA A FLÓRA AUSTRÁLIE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Šimečková NÁZEV:VY_52_INOVACE_34_Přírodopis 8. ročník TÉMA: Vejcorodí, vačnatí ČÍSLO.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Šablona : V/2 Sada: 1/23 Ověření ve výuce: Třída: 7 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VEJCORODÍ VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.05 © Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_24.
Klokani.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.07
Živorodí Placentálové.
VY_32_ INOVACE_ 06_ PŘÍRODOVĚDA 5
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Zoologie bezobratlých a obratlovců
SAVCI CHARAKTERISTIKA.
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
VOMBATI.
VY_32_INOVACE_PŘZOO.10 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Běžci.
Živorodí savci Řád: Vačnatci.
Transkript prezentace:

KLOKANI

Klokan má velké nohy, malou hlavu a králičí uši.

Vstoje je větší než člověk. Žije v lesích a rovinách Austrálie.

Celá klokaní rodina se sešla.

Maminka má na břiše velikou kapsu. Tam vyrůstá mládě.

Maličký začíná chodit,ale v případě nebezpečí hned schová hlavu do úkrytu.

K jídlu se stačí sehnout K jídlu se stačí sehnout. Svěží tráva je opravdová pochoutka pro klokaní mámu.

Klokaní matka si olizuje packy, aby se ochladila, když je horko.

Klokan skáče velmi vysoko a daleko, odráží se silnýma nohama.

Hop!Hop! Běží stejně rychle jako cválající kůň. Hop!Hop!

Malý boxerský souboj pro rozhýbaní končetin.

KLOKAN ŠEDÝ VÝCHODNÍ Klokan šedý v živočišné říší Z A P M T U J S I KLOKAN ŠEDÝ VÝCHODNÍ Klokan šedý v živočišné říší Klokan je savec, teplokrevný živočich, má hustou srst, kojí mláďata. Klokan je vačnatec stejně jako koala. Mládě se narodí jako zárodek, vývoj dokončuje v kapse matky. Existuje více než 50 druhům klokanů. Klokan šedý je jeden z největších: měří kolem 2 metrů, proto je také někdy nazýván klokan obrovský. Existují také tzv. krysí klokani a klokani žijící na stromech. M

Z A P M T U J S I Výskyt klokana šedého Klokani žijí v Austrálii a na přilehlých ostrovech. Klokan šedý obydluje pláně podél celého jižního pobřeží australského kontinentu. Klokan šedý žije velkou část roku v suchých a řídkých lesích. V létě je velmi často horko (až 50 °C).

Z A P M T U J S I Čím se živí klokan? Všichni klokani jsou býložraví. Klokan šedý se živý trávou nebo listy. Často vyhledávají potravu na pastvinách pro ovce, a proto ho nemají australští farmáři v lásce. V létě nebývá lehké najít vodu. Proto ji klokan hledá hrabáním v zemi.

Z A P M T U J S I Jak žije? Klokan žije v malých stádech. V období sucha musí překonávat velké vzdálenosti, než najde vodu. Mohou se vymrštit mohutným odrazem zadních končetin. Pokud klokan není v nebezpečí pohybuje se rychlostí 15 až 20 km/hod. Ale v případě ohrožení dosáhne rychlosti až 50 km/hod. Při jednom skoku se lehce posune o 8 metrů.

Proč australští farmáři nemají v lásce klokany? Í Z Proč australští farmáři nemají v lásce klokany? Odpověď:……………………………………………………….. 2. Vyhledej odpovídající tvary, které ti umožní doplnit fotografii

3. Klokan šedý je stejně velký jako: Í Z 3. Klokan šedý je stejně velký jako: A. Člověk B. Pes C. Králík 4. Aby mohlo sát mléko, mládě se nachází: Mezi tlapkami matky V kapse matky Na zádech matky

K V Í Z 5. Klokan šedý žije: A. Na poušti B. Na horách C. V lesích 6. Jestliže běží a přitom skáče, klokan se pohybuje stejně rychle jako: A. Želva B. Dítě C. Cválající kůň

KOUKNĚTE SE NA KLOKANY Klokani se boxují Boj klokanů Skákající mláďátko Mládě v kapse Klokani a mláďátko Klokani