Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZOO Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZOO Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"— Transkript prezentace:

1 ZOO Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Pravidla Zdroje obrázků Hra

2 Hlavní strana

3 Jak se nazývá toto zvíře? Toto zvíře se stalo australským symbolem. Je typické skákáním po zadních končetinách a vývojem mláďat ve vaku matky na břiše. Klokan Odpověď 1.

4 Jak se nazývá toto zvíře? Jedná se o malé roztomilé zvířátko, které je příbuzné s klokanem. Tvarem těla připomíná medvídka, ale o medvěda se nejedná. Má hustou hebkou šedou srst a živí se kůrou a listím blahovičníků. Odpověď Koala 2.

5 Jak se nazývá toto zvíře? Tato psovitá šelma je vlastně potomkem vlka obecného nebo psa domácího. Jedná se o psa žlutohnědé barvy, kterého chovali už první obyvatelé Austrálie. Dingo Odpověď 3.

6 Jak se nazývá toto zvíře? Jedná se o malého nelétavého ptáka, který nese stejné jméno jako tropické ovoce, které má slupku podobné barvy. Nežije přímo na kontinentě Austrálie, ale na ostrovech Nového Zélandu. Odpověď Kivi 4.

7 Jak se nazývá toto zvíře? Jedná se o vačnatce typického pro Austrálii, vlastně jeden ze symbolů australské přírody. Dorůstá zhruba 1 metr do délky a živí se trávou a bylinami. Aktivní je hlavně v noci a přes den je schovaný v norách. Hlava je trochu podobná hlavě koaly. Odpověď Vombat 5.

8 Jak se nazývá toto zvíře? V tomto výběhu žije velký nelétavý pták podobný pštrosovi. Typický je modrým krkem i hlavou, na který má přilbicovitý útvar, který mu dal i druhové české jméno. Kasuár Odpověď 6.

9 Jak se nazývá toto zvíře? V tomto výběhu žije velká kočkovitá šelma. Její základní barvou je žlutá, na níž jsou rozesety tmavé skvrny. Jedná se o vůbec nejrychlejší zvíře naší planety. Gepard Odpověď 7.

10 Jak se nazývá toto zvíře? Druhový název zvířete v tomto výběhu zní podivný a toto zvíře opravdu podivné je. Má zobák podobný ptačímu, ale jedná se o savce. Ocas má plochý a žije v řekách a poblíž nich. Ptakopysk Odpověď 8.

11 Jak se nazývá toto zvíře? Zvíře v tomto výběhu uvidíte zřídka. žije totiž stejně jako náš krtek – většinou pod zemí. Na rozdíl od našeho krtka se ale jedná o vačnatce. Zvláštní se nám může zdát také to, že má zlatožlutou barvu srsti. Vakokrt Odpověď 9.

12 Jak se nazývá toto zvíře? Zvířátko v tomto výběhu je velmi podobné našemu ježkovi, ale není s ním příbuzné. Bodliny na jeho těle jsou silnější než ježka. Navíc má dlouhý čenich. Ježura Odpověď 10.

13 Pravidla Cílem hráče je určit druhy zvířat žijící na určitém kontinentě. Úvodní stránka hry symbolizuje plán virtuální ZOO, ve které jsou zvířata žijící pouze na jednom kontinentu. Kliknutím na obrázek výběhu (domečku) si můžete prohlédnout, jaké zvíře ve výběhu žije, a vaším úkolem je jej určit (do rodu). Správnou odpověď si můžete zkontrolovat kliknutím na tlačítko „Odpověď“. Po návratu na plán ZOO napíšete na štítek na výběhu (textový box), jaké zvíře žije v tomto výběhu. Do ZOO se zatoulalo jedno zvíře z jiného kontinentu. Vaším úkolem je ho najít a nahradit ho (vepsáním do textového pole) jiným druhem, který patří na stejný kontinent jako ostatní zvířata. Tlačítka s textem odkazují do míst popsaných textem. Tlačítka odkazují zpět.

14 Zdroje obrázků plán ZOO: SENN, Sandro. Wikimedia commons [online]. 2009 [cit. 2010-12-27]. File:Karte_Zoo_Zürich.svg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Karte_Zoo_Zürich.svg 1. EDKINS, Keith. Wikimedia commons [online]. 2006 [cit. 2010-12-27]. File:RedRoo.JPG. Dostupné pod licencí Public domain z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RedRoo.JPG 2. DILIFF. Wikimedia commons [online]. 2005 [cit. 2010-12-27]. File:Koala_climbing_tree.jpg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Koala_climbing_tree.jpg 3. JOSHPOSH. Wikimedia commons [online]. 2008 [cit. 2010-12-27]. File:Dingos.jpg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dingos.jpg 4. THYSSEN, Malene. Wikimedia commons [online]. 2007 [cit. 2010-12-27]. File:Kiwifugl.jpg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kiwifugl.jpg 5. RASCHKA, Achim. Wikimedia commons [online]. 2005 [cit. 2010-12-27]. File:Wombat.png. Dostupné pod licencí Public domain z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wombat.png 6. FOLMER, Jaap. Wikimedia commons [online]. 2005 [cit. 2010-12-27]. File:Kasuaris.jpg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kasuaris.jpg 7. FALENSE. Wikimedia commons [online]. 2006 [cit. 2010-12-27]. File:Africat_Cheetah.jpg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Africat_Cheetah.jpg 8. GOULD, John. Wikimedia commons [online]. 2006 [cit. 2010-12-27]. File:Gould_John_Duckbilled_Platypus_1845-1863.png. Dostupné pod licencí P ublic domain z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gould_John_Duckbilled_Platypus_1845-1863.png 9. MANSKE, Magnus. Wikimedia commons [online]. 2007 [cit. 2010-12-27]. File:Kret_workowaty.jpg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kret_workowaty.jpg 10. BAZZAT2003. Wikimedia commons [online]. 2008 [cit. 2010-12-27]. File:Tachyglossus_aculeatus_ss.jpg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tachyglossus_aculeatus_ss.jpg


Stáhnout ppt "ZOO Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"

Podobné prezentace


Reklamy Google