Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sudokopytníci Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sudokopytníci Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým."— Transkript prezentace:

1 Sudokopytníci Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 OTÁZKA NA ZAČÁTEK Který z těchto podřádů patří k sudokopytníkům? a) nepřežvýkaví b) nosorožcovití c) koňovití Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Je tohle sudokopytník?

4 Jak poznáte sudokopytníka? Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Kdo to jsou sudokopytníci? Sudokopytníci jsou velmi úspěšným řádem savců, které do jedné vývojové linie spojuje úprava končetin. Vychází z funkčního uplatnění dvou prstů - třetího a čtvrtého, mezi nimiž prochází osa končetin. Tyto prsty mají na konci rohovitá kopyta a nesou celou hmotnost těla. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Zařazení sudokopytníků Říše: Živočichové Kmen: Strunatci Třída: Savci Podtřída: Placentálové Řád: sudokopytníci Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Řekněte, jestli je to sudokopytník, nebo lichokopytník Nosorožec tuponosý Laň Jelen Kamzík horský Daněk evropský Los evropský Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Připravte si referát… v němž se budete zabývat zástupci sudokopytníků. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Obrázky a zdroje Question mark 3d.png [cit. 2010-30-06]. Dostupné pod licencí Public domain na http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Question_mark_3d.png http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Question_mark_3d.png Horse hjerl hede 2004 ubt.jpeg [cit. 2010-30-06]. Dostupné pod licencí Creative Commons na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Horse_hjerl_hede_2004_ubt.jpeg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Horse_hjerl_hede_2004_ubt.jpeg http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlavní_strana Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Sudokopytníci Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým."

Podobné prezentace


Reklamy Google