Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
Karta Domů, skupina Odstavec
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Identifikátor materiálu: EU
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Jak vytvořit prezentaci
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Textový procesor (MS Word)
TEXTOVÝ EDITOR.
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Identifikátor materiálu: EU
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Šablony dokumentů v programu MS Word Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf04 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část.
Access Formuláře, cvičení
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Anotace Žák v aplikací MS Word dokáže nastavit sloupce Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word využít funkce sloupce.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Identifikátor materiálu: EU
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Číslo v digitálním archivu školy
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova MS Word, Pás karet, Skupiny na kartách Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina let / 6. ročník Celková velikost/Datum 1,30 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/únor 2012 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

Spusť aplikaci MS Word 2010 a postupuj dle instrukcí na jednotlivých snímcích. MS Word 2010

Microsoft Word – první kroky s aplikací MS Word 2010 Pokyny a vysvětlivky: Zápis do sešitu K zamyšlení Praktická část na počítači Videoukázka

MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Domů Obsahuje skupiny Schránka, Písmo, Odstavec, Styly a Úpravy. Pomocí této karty lze formátovat text, odstavec, měnit styly a vyhledávat a nahrazovat text. Napiš následující větu a vyzkoušej na ní aplikovat různé příkazy ve skupinách na kartě Domů: Informatika je matematický obor. RADA: Než začneš aplikovat různé příkazy, je nutné, aby jsi daný text označil a to pomocí levého tlačítka myši. Když si nebudeš vědět rady, zeptej se.

MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Vložení Obsahuje skupiny Stránky, Tabulky, Ilustrace, Odkazy, Záhlaví a zápatí, Text a Symboly. Pomocí této karty můžete vložit do textu objekty, tabulky, rovnice atd. Vyzkoušej si vložit do dokumentu z karty Vložení různé objekty (obrázek, klipart či obrazec) a jednoduchou tabulku.

MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Rozložení stránky Obsahuje skupiny Motivy, Vzhled stránky, Pozadí stránky, Odstavec a Uspořádat. Pomocí této karty lze nastavit vzhled celého dokumentu (okraje, velikost stránky, pozadí atd.) Vyzkoušej změnit orientaci papíru z výšky na šířku, změň barvu stránky a její velikost z A4 na A5.

MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Reference Obsahuje skupiny Obsah, Poznámky pod čarou, Citace a bibliografie, Titulky, Rejstřík a Seznam citací. Pomocí této karty lze vložit poznámky pod čarou, vysvětlivky atd.) Vyzkoušej si různé příkazy. Tomuto tématu se budeme věnovat ve vyšším ročníku.

MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Korespondence Obsahuje skupiny Vytvořit, Spustit hromadnou korespondenci, Zapsat a vložit pole, Náhled výsledků a Dokončit. Ovládání hromadné korespondence. Vyzkoušej si různé příkazy. Tomuto tématu se budeme věnovat ve vyšším ročníku.

MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Revize Obsahuje skupiny Kontrola pravopisu, Jazyk, Komentář, Sledování, Změny, Porovnat, Zámek a OneNote. Pomocí této karty můžete sledovat změny v dokumentu, kontrolovat pravopis a gramatiku atd. Napiš následující větu (bez čárek a háčků) a vyzkoušej na ní aplikovat příkaz Pravopis a gramatika (ze slovníku vyber vhodná slova k nahrazení). Ostatní příkazy si vysvětlíme ve vyšším ročníku. Deti pracovaly na pocitaci v aplikacci MS Word.

MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Zobrazení Obsahuje skupiny Zobrazení dokumentů, Zobrazit, Lupa, Okno a Makra. Pomocí této karty můžete nastavit zobrazení stránky na obrazovce, měřítka, pravítko, mřížky atd. Vyzkoušej si jednotlivé příkazy na kartě Zobrazení. Můžeš si vyzkoušet zobrazit či skrýt pravítko a mřížku, změnit zobrazení dokumentu atd. Po skončení se tě aplikace zeptá, zda máš uložit změny – zde vybereme příkaz Ne.

Zdroje Text:  Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky:  Vlastní obrázky autora DUMu Videa:  Vlastní videa autora DUMu