Viktor Švinger Fakulta rybářství a ochrany vod /

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Úspěšné projekty podpořené Operačním programem Rybářství na podniku Pstruhařství Mlýny Josef Bláhovec EVROPSKÝ RYBÁŘSKÝ FOND INVESTOVÁNÍ DO UDRŽITELNÉHO.
Úspěšné projekty podpořené Operačním programem Rybářství ŠTIČÍ LÍHEŇ – ESOX, spol. s r.o.
Úspěšné projekty podpořené z OP Rybářství, OSA II.
BioFish s.r.o. Horní Paseka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Český les – místo, kde žiji
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Studijní program Stavební inženýrství
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Kodex řízení evropské akvakultury FEAP. EIFAC – evropská komise pro sladkovodní rybářství (FAO) FEAP – federace evropských chovatelů ryb –( Federation.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Intenzivní odchov plůdku ryb
Česká republika 5. ročník
Plzeňský kraj                  Plzeňská brána Lucie Valentová, 9.C.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Střední škola rybářská a vodohospodářská
Regionální rozvoj Blatná a okolí
Operační program RYBÁŘSTVÍ
Středočeský kraj.
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Jihočeský Kraj David Němec.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Kraj Vysočina Název školy
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Závěrečná konference k projektu
Výroční konference OP Rybářství Víceletý národní strategický plán pro akvakulturu na léta 2014 – 2024 Praha, 12. prosince 2012.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Inovace v praxi Ing. Jiří Barták 30. září 2015, Plzeň.
KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihomoravský kraj Jméno autora: Mgr.
Česká republika Kraj Vysočina. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky – Krajem Vysočina.
Themenbereiche Moderne Verwaltung und Regional- und Raumplanung 1. Workshop Regional- und Raum- planung Moderne Verwaltung Karlovy Vary
NěmeckoDeutschland Severní PorýníDer Rhein VestfálskoNordrhein Westfalen Broušková Hutečka Nop Onderková Slivka.
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Financování a účetnictví základních škol
Rámcová směrnice o vodě Patrick de Visscher Ministerstvo dopravy a vody Management - National waterboard Notes.
Regionální inovační strategie
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Plzeňský kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Úvod do matematické analýzy - pokračování 3
„Řídím – piju nealko pivo 2012“ červenec a srpen - vyhodnocení
Stipendia města Ostrava
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje pro vzdělávání, vědu a výzkum.
Univerzita Jana Amose Komenského Praha
Transkript prezentace:

Viktor Švinger Fakulta rybářství a ochrany vod 21.10./30.10.2011 Experimenty na Lehranstalt für Fischerei in Aufseß, Bezirk Oberfranken (SRN) Viktor Švinger Fakulta rybářství a ochrany vod 21.10./30.10.2011

V Aufseßu se nachází pobočka Bavorského zemského ústavu pro zemědělství (Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft) sloužící ke vzdělávání a provádění experimentů s lososovitými rybami – Lehranstalt für Fischerei in Aufseß (LfFA), Bezirk Oberfranken (Příkladný ústav pro rybářství, Hornofrancký kraj)

Všechny vodní plochy spadající pod LfFA vlastní baron Všechny vodní plochy spadající pod LfFA vlastní baron Freiherr von Aufseß, jehož sídlo je jedinou významnou kulturní památkou v této vesničce Celý region Oberfranken je proslulý hlavně produkcí piva Světový rekord 4 pivovary na 1500 obyvatel dosud nebyl překonán

Hlavní cíle Rozšíření spolupráce s bavorskými kolegy na poli akvakultury lososovitých ryb Spolupráce na projektu týkajícího se výzkumu vlivu přešlechtění generačních ryb na kvalitu pohlavních produktů Získání cenných dat pro budoucí publikace zaměřené na hormonální stimulaci lososovitých ryb

Mým hlavním úkolem byla hormonální synchronizace (za použití v SRN akreditovaných hormonálních přípravků) výtěrů pstruha obecného f. potoční Synchronizace výtěrů byla podmínkou pokračování celého projektu Rovněž se jednalo o vůbec první využití těchto přípravků v řízené reprodukci tohoto druhu ryby

Vedlejší cíle Rozvinutí spolupráce v oblasti akvakultury sivenů a jejich hybridů Tento ústav je známý chovem alpských sivenů a jejich hybridů s kanadskými siveny (tzv. aufseßký siven) či americkými siveny (tzv. alsaský siven) Siven alpský Siven aufseßký Siven alsaský

Synchronizace výtěrů byla úspěšná Další průběh experimentů je v rukou německých kolegů Výsledky náročného projektu budou doufejme známy za 3 měsíce po vykulení plůdku Pro zajímavost: hodnota gneračních ryb (200 ks) činila 50 000 € - težko bychom se k takovýmto rybám dostali někde jinde. Výsledky jsou velmi cenné.

Děkuji: Dr. Dennisovi Kallertovi (vedoucí projektu) za jeho důvěru, Ronnymu Seyfriedovi (Fischwirtschaftmeister LfFA) za profesionální přístup k práci, Dr. Robertu Kluppovi (ředitel LfFA) za veškerou podporu, Dr. Thomasovi Speierlovi za jeho veškerý čas strávený prohlídkou města Bayreuth a B4i za financování nákladů spojených s tímto projektem Malebná krajina v Oberfranken okolo hlavního města Bayreuth