Kurz Všeobecný sanitář

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Advertisements

Inovační kurz kardiopulmonální resuscitace VFN v Praze
Inovační kurz pro sanitáře
Prezentace k projektu REPRO CV
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Inovační kurz pro sanitáře VFN v Praze
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Projekt Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně „Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe“ reg.č. CZ.1.07/1.1.00/
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
Finanční možností svépomocných skupin
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Darja Hrabánková Navrátilová
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Mgr. Vendula Pírková odbor vědy a vzdělávání 27. května 2010
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
Vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků ve FN Ostrava
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Fakulta zdravotnických studií
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Pracovní setkání Vzdělávání zdravotnických pracovníků prostřednictvím finančních prostředků z ESF.
Novinky ve specializačním vzdělávání
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Modely obecně. Co je model? Použití v každodenním životě Něco, co není skutečné, ale má ke skutečnosti velice blízko Např. umělohmotné modely letadel.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Vzdělávání zdravotníků. Transformace specializačního vzdělávání – 2 fáze  Fáze – změna zákonů (lékaři a nelékaři) – realizováno v roce 2008  Fáze.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta zdravotnických studií
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
Ústav zdravotnických věd
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Studijní program Ošetřovatelství
Ing. Stanislava Správková
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Kurz Všeobecný sanitář 2.10.2009 - 19.1.2010 Vsetínská nemocnice a.s.

Rekvalifikační kurz probíhal v rámci projektu: Poradenské činnosti a rekvalifikace podporující zvýšení zaměstnatelnosti. Reg.č. CZ.1.04/2.1.00/03.00003. Projekt Poradenské činnosti a rekvalifikace podporující zvýšení zaměstnatelnosti byl v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Zahájení kurzu 2.10.2009, knihovna Vsetínské nemocnice a.s.

praxí na lůžkovém oddělení Účastníci byli seznámeni s organizací kurzu: teoretickou částí praxí na lůžkovém oddělení závěrečnou praktickou a teoretickou zkouškou. Rovněž jim byla předán připravený Manuál všeobecného sanitáře, který zahrnuje základní okruhy výuky.

Manuál všeobecného sanitáře 1. Základy veřejného zdravotnictví (Lenka Šerá, DiS.) 2. Podpora o ochrana zdraví I. (Lenka Šerá, DiS.) 3. Podpora a ochrana zdraví II. (Lada Kostelníková, DiS.) 4. Zdravotnická psychologie a nácvik komunikačních dovedností (Alenka Hoffmannová) 5. Somatologie (Lydie Adámková) 6. Specifikace péče o pacienty s klinickým onemocněním (Lydie Adámková)

Manuál všeobecného sanitáře 7. Postupy při poskytování první pomoci (Lada Kostelníková, DiS.) 8. Ošetřovatelská péče I. (Eva Surovcová) 9. Ošetřovatelská péče II. (Mgr. Martina Píšková) 10. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci. Radiační ochrana (Hana Metelková, Tomáš Vrubel)

Teoretická výuka: V rámci teoretické výuky v rozsahu 103 hodiny se účastníci kurzu seznámili s etickými, psychologickými a právními aspekty zdravotnické profese získali základy podpory a ochrany zdraví, včetně bezpečnosti a ochrany zdraví pacientů, personálu a životního prostředí poznali základy organizace a provozu zdravotnických zařízení. V teoretických hodinách získali cenné základní teoretické vědomosti o poskytování první pomoci, ošetřovatelské a specializované ošetřovatelské péče v rozsahu optimálním pro roli sanitáře.

Praktická výuka: Praktická výuka v rozsahu 58 hodin se skládala z: 10 hodin praktického nácviku první pomoci, kdy byl využit resuscitační model a nacvičována obvazová technika, 48 hodin praxe u nemocničního lůžka. Účastníci kurzu byli rozděleni po skupinách na lůžková oddělení nemocnice (ortopedie, chirurgie, neurologie, interní oddělení, LDN.) V šesti ranních směnách získávali praktické dovednosti v poskytování základní a specializované ošetřovatelské péče, rozvíjeli znalosti z teoretických předmětů a první pomoci, zdokonalovali se v týmové práci v přímém kontaktu a spolupráci s jinými profesemi ve zdravotnictví.

Praktická zkouška: Praktická zkouška probíhala poslední den praxe u lůžka. Účastníci kurzu si losem vybrali výkon, který v průběhu dne předvedli na svém pracovišti před zkušební komisí. V rámci praktické zkoušky byly prováděny výkony: úprava lůžka a péče o lůžko, příprava a použití dezinfekčních prostředků, změny poloh pacientů a prevence dekubitů, toaleta nemocného, manipulace s čistým a špinavým prádlem, příprava a podávání jídla nemocným.

Teoretická zkouška: Teoretická zkouška probíhala následující den po úspěšném složení praktické části zkoušky. Účastníci kurzu si rovněž losem vybrali tři otázky. Po patnáctiminutové přípravě prokazovali získané znalosti před zkušební komisí. Všichni účastníci kurzu, kteří ke zkoušce přistoupili, u zkoušky úspěšně prospěli.

Zkušební komise: Zkušební komise pracovala ve složení: Lydie Adámková Alenka Hofmannová Lada Kostelníková, DiS. Lenka Šerá, DiS.

Akreditovaný kvalifikační kurz Všeobecný sanitář, probíhající v době od 2.10.2009 do 19.1.2010 úspěšně ukončilo 21 frekventantů. Dva rekvalifikaci přerušili a ke zkoušce nenastoupili. Úspěšné absolvování kurzu otevřelo nezaměstnaným možnost uplatnění v potřebné profesi, rozšířilo jim vědomosti a dovednosti a přispělo k lepší zaměstnatelnosti.