Důležité novinky v PNP - výběr z odborných periodik

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
XII. Dostálovy dny 12. – 13. října 2005
Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Spolupráce ZZS s obecními samosprávami a perspektivy jejího rozvoje
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
V MSK je celkově 18 zdravotnických zařízení
Vyhodnocení činnosti psychologického pracoviště HZS Jihočeského kraje za rok 2008 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, Pražská 52b, České.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Rozhodčí soud pro zdravotnictví Externí přezkum nároků z veřejného zdravotního pojištění JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. České zdravotnické fórum Centrum.
Mobilní elektronická podpora ZZSHMP.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Aleš Koranda člen KZ ZZS ČR
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
6. odborná konference KZ ZZS ČR
Olomouc odborná konference KZ ZZS ČR v Olomouci.
1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ / /0203 POSTAVENÍ.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Letecká záchranná služba
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Pohled samosprávy na eHealth
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
Životní úroveň obyvatel v České republice
Traumatologický plán ÚSZS
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
Regulace lékového trhu MUDr. Tom Philipp Ph.D., MBA; náměstek pro zdravotní pojištění Mgr. Martin Mátl; ředitel odboru farmacie Podvýbor pro ekonomiku.
ZÁKON O ZZS zkušenosti z provozu. Zákon o ZZS a související předpisy. Dne byl po dlouholetých diskuzích konečně schválen zákon o zdravotnické.
Úhradová vyhláška2016 MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA Náměstek pro zdravotní pojištění, MZ ČR.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
Specifika domácí péče Nutné znalosti a dovednosti - „ sama doma“. Přátelská spolupráce sester mezi sebou – „přítel na telefonu“. Nutná spolupráce s praktickým.
Zkušenosti spoluřešitele projektů 5-7. rámcového programu Evropske Komise Prof. MUDr. Milan Macek, DrSc Senát Parlamentu České republiky, 21. května 2013.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Zdravotnická dokumentace SHRNUTÍ. Zákonný rámec Zákon č.372/2011 Sb. - Zákon o zdravotnických službách – ruší mj. Zákon 20/1962 Sb., - „O zdraví lidu“,
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
MUDr. František Schneiberg
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
MUDr. JUDr. Petr Honěk náměstek ředitele VZP ČR pro zdravotní péči
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY V INDIKACI A PŘI VYKAZOVÁNÍ VÝKONŮ ODB
Ministerstva zdravotnictví ČR
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
PORADA MANAGEMENTU NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (Porada hlavních sester) MZ ČR Praha.
Aktivní senior v České Skalici.
URGENTNÍ MEDICÍNA CO UMÍME NABÍDNOUT PACIENTŮM?
Domov pro osoby se zdravotním postižením
DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA ZÁCHRANNÁ SLUŽBA
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
HORSKÁ SLUŽBA ČR First Responders Bc. Michal Janďura, DiS. Prášily 2018 Horská služba ČR, o.p.s. Tel.:
Podávání léků v pobytových zařízeních sociálních služeb  kompetence a úhrada  ve světle účinné legislativy, stanovisek MPSV a MZ a Metodiky VZP ČR pro.
BEZPEČNÁ SANITKA „ZZS 21. století = bezpečná práce pro záchranáře
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
MOBILNÍ HOSPIC STROM ŽIVOTA
Resort zdravotnictví Liberec,
Transkript prezentace:

Důležité novinky v PNP - výběr z odborných periodik 20. sněm KZ ZZS ČR Důležité novinky v PNP - výběr z odborných periodik Hrubá Voda, 25.3.2025 ParaDr. Lucie PLACHÁ

Vzdělání a kompetence - co umíme a smíme DiS. a PSS pracuje pod odborným dohledem, prováděno nejčastěji cestou dálkového přenosu dat asistuje svým vzdělanějším kolegům z medicinálních přípravků smí bez indikace lékaře aplikovat: O2 inhalačně Fr 1/1 250 ml i. v. Gelaspon strips PVK zajišťuje pomocí VWP® (Vein Without Pain) či jiného přístroje, který umí vyhledat periferní žílu a zavést do ní katétr

Vzdělání a kompetence - co umíme a smíme ZZ pro urgentní medicínu (povinné minimum pro práci bez odb. dohledu) používá supraglotické pomůcky pro zajištění DC zajišťuje i. o. vstup periferní žilní katétr injikuje pomocí přístroje VWP® v definovaných neodkladných případech podává léky Bc. používá vybrané analyzátory s automatizovanou obsluhou smí ručně punktovat periferní žílu intubuje

Vzdělání a kompetence - co umíme a smíme Mgr. katetrizuje CŽS pomocí 3D injikátoru s holografickou vizualizací výstupy laboratorních a zobrazovacích vyš. metod konzultuje s lékařem pomocí dálkového přenosu ParaDr. vyhodnocuje výstupy zobrazovacích a laboratorních vyšetření provedených v terénu provádí SKG a jednoduchou diagnostickou laparoskopii podepisuje negativní revers

Informovaný souhlas Unie klientů přišla s návrhem na zkrácení a zjednodušení informovaného souhlasu používaného v PNP Současný dvoustránkový dokument byl užíván pět let, nyní prošel revizí, je zredukován na jednu stranu A4 Vypuštěny pasáže obsahující zákonný rámec péče v PNP CAVE: NLZP je doporučeno tyto informace nastudovat

Rozšířený RVS - pomáhající složky IZS již třetím rokem začleněny do RVS provoz bude i nadále částečně dotován z rozpočtu ZZS, která je nucena využívat jejich služby nejčastěji Duchovní péče křesťanská Duchovní péče islámská Výjezdový vůz ČSSZ Výjezdový tým ČTK Překladatelský servis Akutní pojištění, s. r. o.

AED do domácností - vánoční akce firmy TESCO Dárkové balíčky Ginkgo biloba s AED zdarma – prodáno přes 800 tisíc ks. nárůst počtu výjezdů ZZS na výzvu: „AED asi nefunguje“ či na kutilské úrazy Poradní orgán MZ ČR navrhuje vyčlenit pro území kraje 1 – 3 servisní techniky AED, kteří budou sloužit ve výjezdové pohotovosti, podobně jako pomáhající složky IZS, pro začátek v denních směnách

BIO farmaka v PNP - za příplatek blíž k přírodě BIO léčiva ve výjezdových vozech již v osmi krajích na přelomu roku byl standardizován sazebník pro nejpoužívanější bio varianty medikamentů novinkou jsou BIO opiáty z čistě organic fair trade makovic z Kolumbie příplatek za 0,1 mg Bio Fentanylu bude cca 2€ v el. sazebníku se položka objeví počátkem května

Další ministr zdravotnictví selhal - blýská se na lepší časy? ministr zdravotnictví Martin Doktor byl překvapivě sesazen z funkce, hledání pokračuje žhavým kandidátem na volný post z řad odborníků vládní koalice je nyní bývalý herec Petr Rychlý v diskusním pořadu na ČT24 uvedl, že díky bohatým zkušenostem z natáčení již deset let běžícího seriálu se zdravotnickou tématikou chápe problematiku ZZS komplexně a Zákon o záchranné službě bude v případě jeho dosazení do funkce programovou prioritou!

SPOKOJENÝ KLIENT = SPOKOJENÝ ZÁCHRANÁŘ Motto ZZS pro rok 2025 SPOKOJENÝ KLIENT = SPOKOJENÝ ZÁCHRANÁŘ

Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to. Einstein, A. DĚKUJI ZA POZORNOST! Tomáš Buchtela 2010