JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Nízkoenergetické domy
Zateplování rodinných domů
DOMY Otázky a odpovědi.
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Ekologické stavby Zpracoval: Jan Vojtěchovský.
Klimatizační zařízení
ENERGETICKÉ A EKOLOGICKÉ SYSTÉMY BUDOV 2
Tepelné čerpadlo 1.
Pasivní dům Marek Švestka.
Izolace proti přenosu tepla
Vás vítá na dnešní prezentaci
Rekuperační jednotka ISIS Recover
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Tepelné čerpadlo 3.
Stavitelství 9 PROSTUP TEPLA OP
Rekonstrukce a sanace historických staveb h-x diagram
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
Veřejné budovy v pasivním standardu
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Technické výpočty – opakování základních znalostí z předešlého roku
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
Téma: Nízkoenergetický dům – balkónové konstrukce a lodžií
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Rozdělení ekologických domů Znaky ekologických domů Zjišťování úniku tepla Zateplování domů.
Solární systémy Solární systémy, které využívají jako hlavní zdroj energie SLUNCE, jsou v současné době jednoznačně nejefektivnějším a nejekonomičtějším.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Obsah Vnější omítky Nátěry Obklady. Varianty povrchových úprav fasád, výběr optimálního řešení z hlediska užitné hodnoty a ceny.
Zpracoval: Lakomý Jan Třída: 2.L Šk. rok: 2013/2014 Předmět: Biologie
RECUBOX © 2VV spol. s r.o. – RECUBOX Vysoká účinnost Kvalitní provedení Jednoduchá údržba.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Téma : Nízkoenergetický dům konstrukční možnosti domu konstrukce s izolací kontaktní Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek.
POROVNÁNÍ VYBRANÝCH SYSTÉMŮ KLIMATIZACE A VĚTRÁNÍ Z POHLEDU SPOTŘEBY ENERGIE A NÁVRATNOSTI 2VV s.r.o. 8/08.
Pasivní stavitelství jako ekonomický koncept. Východiska Výstavba a provoz budov je hltoun energetických zdrojů Každá budova má být v takovém stavu, aby.
Varianty řešení nízkoenergetického domu pro bydlení
VLHKOST A PLÍSNĚ VE STAVBĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Ekologické stavby Vypracoval: Dominik Šuba Obor: Technické lyceum Třída: 2.L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
KvízKvíz Zkontroluj si své znalosti před tím, než začneš s praktickými úlohami Renovace energetické účinnosti starých a historických budov Začni svůj test.
11 ÚSPORY ENERGIE Co lze udělat pro snížení spotřeby energie a fosilních paliv v domě a bytě.
Komplexní hodnocení stavebních detailů Dvourozměrné vedení tepla a vodní páry Ing. Petr Kapička ČVUT v Praze, fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad zateplování staveb, jejich zásad a potřebného.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
TECHNOLOGICKÝ VÝVOJ VE VŠECH ODVĚTVÍCH průměrné auto vs. šetrné auto spotřeba 6,5 l/100km spotřeba 1,5 l/100km, příp. 6,5 kWh/100km.
Vytápění Otopné soustavy teplovzdušné. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Větrání. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
1 TECHNOLOGIE STAVEB 20 SEMINÁRNÍ PRÁCE LADISLAV POSPÍŠIL, C-15, 2005/2006.
Vytápění Tepelná pohoda. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
ZATEPLOVACÍ TECHNIKY Druhy a způsoby zateplení stávajících domů.
PASIVNÍ DOMY V ČR A ZAHRANIČÍ Větrání s rekuperací tepla › čerstvý vzduch bez průvanu › hygiena vnitřního prostředí › úspora energie.
NÍZKOENERGETICKÝ ČI PASIVNÍ DŮM Rekonstrukce – FAKTOR 10 Projekt rekonstrukce Tevesstrasse, Frankfurt / Autor návrhu: Faktor 10.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Tepelný výpočet budovy příklad
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Orbis pictus 21. století Topné desky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pokles dotykové teploty podlah
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Izolace na stavbě RADON.
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Transkript prezentace:

JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM FRANTIŠEK TYPOVSKÝ JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM

Izolace obvodových stěn domu - vhodné pro staré domy z plných cihel - většinou se používá polystyren Typy : a) Vnitřní zateplení b) Vnější zateplení

VNITŘNÍ ZATEPLENÍ - zateplení z vnitřní strany stěny - méně preferovaný způsob - vhodný například pro izolování jedné konkrétní místnosti

VNĚJŠÍ ZATEPLENÍ - zateplení z vnější strany stěny - často se používá polystyeren + snížená možnost vlhnutí zdiva + akumulace materiálu - cena 2 typy : kontaktní ( to běžnější – nalepení na fasádu ) a dvouplášťové ( přes vzduchovou mezeru )

Materiály pro kontaktní zateplení - napěněný polystyrén - lisuje se do desek o velikosti 1000x500 mm - tloušťka je 10-200 mm - vrstva lepidla musí být silná 3-5 mm

Vnější izolace sklepa nebo základové desky Pro vnější izolaci sklepa nebo základové desky jsou nejčastěji používány desky z extrudovaného polystyrenu, který je zcela nenasákavý a lze ho použít i v místech, kde je vlhko.  

Izolace stropu sklepa U podsklepeného domu, kde je sklep nevytápěný, se zpravidla izoluje strop sklepa. K tomuto účelu lze použít pěnový polystyren ve formě desek, které se nalepí na strop podobně, jako se lepí na fasádu domu. Izolace musí být chráněna před světlem ( desky se sádrokartonem ).

Izolace stropu Mnoho způsobů zateplení pro různé typy střech Př: minerální nebo skleněnou vata, zafoukáním izolace z celulózových vláken, parotěsné zábrany, desky z polystyrenu nebo polyuretanu ……  

PASIVNÍ DŮM  je stavba, která splňuje dobrovolná, ale přísná kritéria energetických úspor při provozu domu. -velmi malé tepelné ztráty - žádné plísně, ideální teploty

TEPELNÉ MOSTY  Tepelné mosty jsou taková místa konstrukce, kterými je umožněn zvýšený únik tepelné energie z interiéru do okolního prostředí. Tím dochází jednak k tepelným ztrátám, ale také často k poklesu vnitřní povrchové teploty pod hodnotu teploty rosného bodu a následné kondenzaci vodních par. Dodatečné odstraňování tepelných mostů či jejich následků nebývá snadné ani levné. 

NÍZKOENERGETICKÝ DŮM  je běžná stavba, která má spotřebu energie na vytápění v rozmezí 15-50 kWh/m² za rok. Dosahuje se toho kvalitním návrhem a provedením stavebních postupů především bez tepelných mostů. Cirkulace vzduchu může být i řízená a využívat případně rekuperaci tepla.

REKUPERACE TEPLA -zpětné získávání tepla Zpětné získávávání tepla z odpadního vzduchu v současné době nachází velké uplatnění v rodinných domech a bytech. Rekuperace řeší dilema mezi přívodem čerstvého vzduchu a ztrátou tepla, které se ztrácí při větrání. Rekuperační zařízení využívá tepla vzduchu odsávaného z interiéru k předehřevu chladného vzduchu z venkovního prostředí v zimním období. V létě - naopak – chladnější odsávaný vzduch zajišťuje předchlazení horkého, venkovního. Samotné předání tepla (chladu) je zajišťován přes protiproudý výměník.

ZDROJE W3. google.com W3. pasivnidomy.cz W3. wikipedia.cz W3 . nazeleno.cz Díky za pozornost! 