Sebeprezentace v médiích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Advertisements

Řešení pro vítězství Volby do zastupitelstev 2010 Zdeněk Zajíček – volební štáb ODS.
Kamarádi :o) :o).
KDU-ČSL 1 Financování politických stran a regulace politických kampaní Pavel Bělobrádek předseda KDU-ČSL.
Kampaň Nahá celebrita Martin Kožíšek, Manažer pro internetovou bezpečnost.
Piktogramy Připraveno pro: FSV - UK Datum: 4. července 2008 Projekt: 28506/2 Připravili: Jan Vavřík, Naďa Nevěřilová Příloha Grafy.
Zelená nebo červená úsporám? Čtyři důvody, proč je program „Zelená úsporám“ předvolební kampaní Strany zelených.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Politika a politické strany
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Kolja 9.
Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Volební systém České republiky
Političky v médiích Hradec Králové — Genderová informační a tisková agentura gitA, o.p.s. — Plzeňská 66 — Praha 5 — Mediální.
Analýza KSČM– Prezentace KSČM ve zpravodajství a politických diskuzních pořadech rok 2004.
Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.
A karneval může začít! A karneval může začít!. Cen bylo mnoho!
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
Konverzace: Kam pojedete v létě?. Kolja 3 Otázky a film.
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Jak dotahovat věci do konce? Jak z ničeho udělat velkou věc? Co je nový marketing? Je důležitý sales? David Seibert.
Dialog o podstatě matematiky Kristýna Pítrová, 2.B
SENÁT A REGULACE HAZARDU PETR VÍCHA starosta Bohumína t. č. senátor.
Akce ČMKOS proti dopadům škrtformy STÁVKOVÁ POHOTOVOST Spanilé jízdy Regionální setkání s předsedy ZO Anketa a její vyhodnocení Kulatý - hranatý stůl (s.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Investigativní novinář Franta Flinta poplete co se dá. Najdeš jeho překlepy?
Clever spokesman aneb jak chytře na novináře Ladislav ŠTICHA.
které je stále třeba brát v úvahu !
Novinář. Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_489_Druhy zájmen 2 AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
VY_32_INOVACE_SVF33360DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
Naši sou č asní politici Ivana Pavlí č ková 7A/
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
Výsledky práce PMF ve volebním období 2011 – 2015.
Mé záliby a koníčky.
Pár vtípků.
1.1. Projevy komunikačního působení na veřejné mínění dr.Ján Mišovič, CSc
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
Když je 50 % víc než 100 %. Základní informace Cíl: Zhodnocení mediálního pokrytí a obrazu organizace Fórum 50 % v období Metoda:
Zkušenosti české a slovenské veřejnosti se systemickými konstelacemi - výsledky pilotního průzkumu PhDr. Vojtěch Černý, Ph.D. Mgr. Kateřina Grofová.
Tiskový mluvčí v media relations Duben 2011: vláda chtěla ušetřit 6 mld Kč na stavebním spoření zavedením zvláštní 50% sazby daně z poskytnuté zálohy státní.
Euro versus koruna Kdy je optimální přijmout euro? 18. října 2007 Hlavní sál, Senát PČR Centrum pro studium demokracie a kultury Výbor pro záležitosti.
Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
TÉMA PRŮZKUMU: Volební preference (červenec 2016) REALIZÁTOR: SANEP s.r.o. VÝBĚR RESPONDENTŮ: kvótní výběr TYP OTÁZEK: multiplechoice REPREZENTATIVITA:
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
Hasiči a veřejnost Tisková konference 24. července 2008.
ZÁKONODÁRNÁ MOC Jana Karásková.
Piráti do Parlamentu Krajský plán pro rok 2017 Piráti na Vysočině
Schůzka rodičů 2017.
TERITORIALITA EXEKUCÍ
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Jak na PR (absolutní základ)
Mediální zpravodaj Jolana Čuprová - Jolča.
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
CHAREKTERISTIKA Obrázky a náměty slohových cvičení
Žákovský parlament 1.stupeň
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
Obnovení demokracie v Československu
Politici ČR Kateřina Kurcová 7A/
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
volby Volební systémy v demokratických zemích
které je stále třeba brát v úvahu !
Zapomenutý volič a skryté nerovnosti
Komunální politika: teorie a praxe. Hlavní město Praha
Kooperativní hry s více hráči Koaliční hry Hlasovací hry
První čs. republika.
Společně pro Telč – Piráti a Zelení
Transkript prezentace:

Sebeprezentace v médiích

Sebeprezentace v médiích mediální prezentace jako běžná a nedílná součást práce politiků a političek mediální prezentace jako povinnost vůči voličům a voličkám prezentace vlastní práce (političky jsou v médiích podreprezentovány) spoluzodpovědnost za vlastní mediální obraz

Jak na to? – forma pravidelná a kontinuální komunikace s novináři/kami pracovní snídaně jiná setkávání tiskové konference (pořádat je i zúčastňovat se jich) tiskové zprávy, či jakákoliv sdělení veřejnosti zasílat médiím a zveřejňovat na svých webech prezentovat vlastní témata, nečekat, až se novináři/ky zeptají (což platí zejména u lidskoprávní agendy či politiky rovných příležitostí) vždy vyžadovat autorizaci, ale být flexibilní etika! – nenechávat se pozvat na pracovní oběd

Jak na to? - obsah sebejistota v projevu naučit novináře/ky, jak se mnou mají jednat neodpovídat na irelevantní dotazy, vysvětlit, že pro téma rozhovoru nejsou důležité odmítat odpovědi vyhýbat se přílišnému množství znejišťujících prvků v projevu („domnívám se“, „mohu se mýlit, ale myslím si“, „nejsem si jistá, ale“…) vyhýbat se trpným tvarům (nulová vypovídací hodnota) vyhýbat se generickému maskulinu

Rozhovory „Co bude dělat premiér Jiří Paroubek, pokud nevyhraje volby?“ „Když se to nepovede, odejde muž z politiky. Asi by šel do mezinárodní banky,“ uvedla jeho manželka Zuzana Paroubková v rozhovoru pro Víkend MF DNES. Prozradila tak zřejmě něco, co by její manžel rád udržel za zavřenými dveřmi jejich panelákového bytu. Svědčí o tom prohlášení, které vzápětí vydal premiér Paroubek. „To je představa mé ženy. Já mám jinou představu,“ vzkázal ze své cesty po Maroku a Tunisu premiér. (MF Dnes, 14. 2. 2006, „Paroubek v. Paroubková: kdo z nich ví, co bude?“, s. 2, celostátní) Každý den připravuje svému muži oblek, stará se o domácnost, jen žehlení svěřila kamarádce. Nejraději sedí doma a hraje se sousedkou karty. Přitom je schopná konverzovat ve francouzštině s manželkou chilského velvyslance o politické situaci v její zemi. Manželka premiéra ZUZANA PAROUBKOVÁ. Nikdy nebude obratně řečnit, nemá touhu se předvádět na veřejnosti, přesto je odhodlaná brzy předstoupit před voliče a promluvit. Blíží se červnové volby, chystá se na ně i manželka premiéra Zuzana Paroubková. (MF Dnes Magazín, 11. 2. 2006, „Paroubková: Žena kontrastů“, Milan Eisenhammer, s. 3)

„Setkala jste se někdy osobně s panem Paroubkem. “ „Ano, setkala „Setkala jste se někdy osobně s panem Paroubkem?“ „Ano, setkala.“ „Byl vám sympatický?“ (mlčí) „Proč se o něm nechcete bavit?“ „Neznám ho. Setkala jsem se s ním při několika společenských akcích, ale nemluvili jsme spolu.“ „Jiří Paroubek je podle průzkumů mnohem populárnější než Mirek Topolánek. Čím to podle vás je?“(...) (MF Dnes Magazín, 22. 4. 2006, „Topolánková: Přemýšlím prý jako muž“, Kateřina Hejdová, s. 5) „A co váš manžel? Co dělá, když ho politika rozčilí?“ „Jde hrát tenis. Snaží se chodit minimálně jednou týdně, dřív hrával ještě fotbal a volejbal, na to už dnes nemá čas. V tenise má ale nejraději čtyřhru, je rád týmový hráč.“ (MF Dnes Magazín, 22. 4. 2006, „Topolánková: Přemýšlím prý jako muž“, Kateřina Hejdová, s. 5) Na rozhovor se připravila lépe než leckterý politik při vlastní kampani - na stole ležely knihy, které její manžel vydává v rámci předvolebního boje. Manželka šéfa ODS však přesto tvrdí, že politikou nežije. „Nejdůležitější je pro mě rodina. Všichni u nás doma vědí, jaká mají práva a jaké mají povinnosti, a všichni je dodržují,“ vysvětluje Pavla Topolánková svůj systém. Minulý týden v pátek se z ní dokonce stala babička.

Generické maskulinum „Lídr Nezávislých demokratů v kraji Jana Wolfová řekla, že výzkumy nesleduje.“ (Mladá fronta Dnes, 28. 4. 2006) Podobnou chybu jsme nalezly v článku o lídryni Haně Orgoníkové. „Lídr sociální demokracie si naklonila přítomné, když si na debatní stolek položila přilbu, jakou používají zedníci či lešenáři.“ (Mladá fronta Dnes, 27. 5. 2006) Do parlamentu se posadí deset poslanců z kraje / Pardubice: Do Poslanecké sněmovny zasedne deset poslanců z Pardubického kraje. Zastoupení budou mít čtyři velké strany, Strana zelených mít svého poslance nebude, přestože překročila v regionu pětiprocentní hranici. Do sněmovny zasednou politici, kteří už poslanecké zkušenosti mají, jako Miroslav Váňa (CSSD), Alena Páralová (ODS) nebo Pavel Severa (KDU-CSL), který bude zároveň také jediným lidoveckým poslancem z Pardubického kraje. Poslanecký mandát ale získala i řada nováčků. Do sněmovny zamíří starostové Jiří Čepelka (ODS) a Ladislav Libý (ODS) i dva podnikatelé - Daniel Petruška (ODS) a Miloslav Soušek (ČSSD). Jediným komunistickým poslancem je Václav Snopek. (MF, 5.6.2006) „Také olomoucká zastupitelka Yvona Kubjátová se pomalu z odpůrkyně kvót mění na jejich střízlivého stoupence. ,Je to nutné zlo,‘ říká, ,protože jinak se nic nezmění.‘ “ (Respekt, 3.4.2006)

Obrazová prezentace autorizovat fotografie, nechat si zaslat náhledy nebát se odmítnout focení, pokud je mi to nepříjemné či se necítím dobře mít k dispozici portfolio fotek, které v případě potřeby médiím poskytnu

Děkujeme za pozornost!