Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Investigativní novinář Franta Flinta poplete co se dá. Najdeš jeho překlepy?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Investigativní novinář Franta Flinta poplete co se dá. Najdeš jeho překlepy?"— Transkript prezentace:

1

2 Investigativní novinář Franta Flinta poplete co se dá. Najdeš jeho překlepy?

3 Prezident ČR Václav Klaus, který nastoupil do své funkce ve svých 35-ti letech a plní funkci prezidenta již sedmé funkční období, navštívil na zahraniční cestě Kubu.

4

5 62-ti druhé USA

6 Blíží se konec 2. funkčního období prezidenta Václava Klause a budeme poprvé přímou volbou rozhodovat o nové hlavě státu. Koho bys navrhl/a do této funkce?

7 Nestranický senátor Zdeněk Schwarz zvolený do poslanecké sněmovny říká, že Mirek Topolánek byl pro něho razantnějším a čitelnějším křesťanem než Petr Nečas. Jeho politická strana TOP 09 podle něho pomalu slábne, nemá cíl a mohla by i postupně zaniknout. Senátor také upozorňuje na problém s romskou majoritou a varuje před riziky masové imigrace, které nám může přinést EU. Unie se k nám podle něho navíc chová jako ke své kolonii.

8

9 Senátu politikem ODS minoritou

10 DUM slouží k prověření znalosti učiva MOC VE STÁTĚ.

11 Jaký je Tvůj názor na premiéra Petra Nečase?

12 Ústavní soud přerušil výkon trestu Pavlu Krátkému, který si odpykává 200 dní vězení za ničení předvolebních reklam politiků. Soud trest přerušil do doby, než rozhodne o stížnosti pro porušení zákona, kterou ve Krátkého prospěch podal ministr financí. Krátký dopoledne opustil věznici.

13

14 Vrchní soud ministr spravedlnosti

15 Jaký je Tvůj názor na sankci „ 200 dní vězení za ničení předvolebních reklam politiků“?

16 Gremium zatím jednalo informativně, chceme, aby o tom ještě jednaly poslanecké kluby,“ říká předsedkyně vlády Miroslava Němcová. Dodala, že se gremium shodlo na tom, aby eventuální vystoupení senátora Davida Ratha bylo prvním projednávaným bodem na plénu 5. června.

17 Gremium zatím jednalo informativně, chceme, aby o tom ještě jednaly poslanecké kluby,“ říka předsedkyně vlády Miroslava Němcová. Dodala, že se gremium shodlo na tom, aby eventuální vystoupení senátora Davida Ratha bylo prvním projednávaným bodem na plénu 5. června.

18 Poslanecké sněmovny poslance

19 Měl by mít David Rath možnost promluvit na půdě poslanecké sněmovny nebo ne?

20 Pokud jsi našel popletená slova investigativního novináře Franty Flinty, jsi borec! Ještě moment!!!

21 Vysvětli slovní spojení „investigativní novinář“. Investigace (z angl. investigation, zkoumání, vyšetřování, to z lat. vestigium, stopa) znamená v češtině důkladné, soustavné zkoumání, vyhledávání a sbírání informací. Nepoužívá se však příliš často a má užší význam než v angličtině, protože pro činnost policisty užíváme slovo „vyšetřování“ a pro činnost vědce slovo „zkoumání“.angl.lat. Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Investigace

22 Děkuji za spolupráci a přeji pěkný den.

23 http://www.hello-kitty-sneaker.com/nike- dunk-high-super-mario-white-red-brass- monki-shoes


Stáhnout ppt "Investigativní novinář Franta Flinta poplete co se dá. Najdeš jeho překlepy?"

Podobné prezentace


Reklamy Google