Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 5. prosince 2013 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Doporučení pro přípravu žádosti;
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Informace o škole  Zaměření školy na Informační technologie, Elektrotechniku, Automatizační techniku a Strojírenství, studijní a učební obory.  Počet.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Představení doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti.
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Informace o ukončeném projektu.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Název projektu: „Rozvoj vzdělávání síťových specialistů“ Doba realizace: leden 2007 – červen 2008 Finanční dotace: ,- Kč.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě Odbor efektivní veřejné správy.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 9. prosince 2011 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Podpora poradců Podpora poradců
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Internetová adresa – Registrační doména
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
European Computer Driving Licence Informační a poradenské centrum PEF.
Implementace konceptu ECDL do výuky ZKVALITŇUJEME CESTU K POZNÁNÍ.
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 25. září 2012 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 15. února 2013 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Ostrava 30. září 2002 ECDL pro učitele Libor Koníček Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
European Computer Driving Licence
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 5. prosince 2013 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických služeb

Program schůzky Úvodní slovo ředitele projektů doc.RNDr.Josefa Dolínka, CSc. Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA CZ.1.04/4.1.00/ Zvyšování počítačových dovedností zaměstnanců správních úřadů CZ.1.04/4.1.00/

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Období realizace projektu od 15. října 2009 do 15. dubna 2012 finančně zajištěno z ESF OP LZZ a státního rozpočtu ČR Období zajištění udržitelnosti produktů projektu Od 16. dubna 2012 do 15. dubna 2017 finančně podpořeno ze státního rozpočtu ČR 3

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Realizace projektu Hlavní cíle projektu: Posílení kompetencí zaměstnanců státní správy pro projektovou činnost prostřednictvím vzdělávacích aktivit, ověřených certifikační zkouškou IPMA „D“. Projekt byl uskutečněn v souladu s potřebami státní správy k naplnění „Strategie realizace Smart Administration v období “, kde je kladen důraz na řešení stanovených úkolů prostřednictvím projektů. 4

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Realizace projektu Průběh přípravy na certifikaci a certifikace IPMA E-learningová část přípravy, délkou odpovídala cca 16 hod prezenční výuky Prezenční část přípravy, v rozsahu 5 dnů, rozděleno do dvou soustředění Elektronický test na ověření získaných vědomostí a dovedností ke zkoušce IPMA, v rozsahu cca 4 hodin Certifikační zkouška IPMA, v rozsahu cca 3,5 hod Příprava na certifikaci a certifikace probíhala v rozmezí cca 2,5 měsíce 5

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu K využití MV zůstávají po ukončení realizace projektu aktivity/produkty: metodika vzdělávacího cyklu k přípravě na zkoušku IPMA e-learningový vzdělávací blok Správní úřady disponují kvalifikovanými zaměstnanci v oblasti projektového řízení s ověřením jejich znalostí a dovedností mezinárodními certifikáty IPMA stupně „D“ 6

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu E-learningová vzdělávací část transformována na samostatný e-kurz „Základy projektového řízení“ Realizaci zajišťuje Ministerstvo vnitra Volný e-learningový kurz k samostudiu přístupný bez oficiální přihlášky zaměstnavatele na autoregistrační doméně Uzavřený e-learningový kurz ve stanovených termínech a na základě oficiální přihlášky zaměstnavatele, přihlašování prostřednictvím koordinátorů na Absolventi obdrží osvědčení Ministerstva vnitra. 7

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu Prezenční část studia transformována na pětidenní kurz „Projektové řízení“ Realizuje Akademické centrum studentských aktivit dle metodiky z projektu K realizaci kurzu zapůjčuje Ministerstvo vnitra v Praze učebnu a spolupracuje na organizačním zajištěním Podmínkou účasti je předcházející absolvování uzavřeného e-kurzu „Základy projektového řízení“ 8

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu Přihlášky podávají správní úřady na ACSA Bližší informace ke kurzu „Projektové řízení“ na Přístup k informacím také možný prostřednictvím na poznámce u uzavřeného e- learningového kurzu „Základy projektového řízení“ Kontaktní osoba za ACSA pí. Mgr. Markéta Balatková, tel.: , 9

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu Certifikační zkouška IPMA stupně „D“ Přístupná absolventům kurzu „Projektové řízení“ Zkoušky realizuje a certifikáty v ČR uděluje Společnost pro projektové řízení Přihlášky podávají správní úřady na SPŘ Bližší informace o zkoušce a přihlášky na D.php D.php Kontaktní osoba za SPŘ pí. Veronika Musilová, tel.: , 10

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu Náklady správních úřadů náklady na volné a uzavřené e-learningové kurzy „Základy projektového řízení“ hradí Ministerstvo vnitra náklady za prezenční kurz „Projektové řízení“ a certifikační zkoušku IPMA hradí za své zaměstnance vysílající správní úřad MV dojednalo s ACSA a SPŘ mimořádné ceny pro zaměstnance státní správy: –Kurz „Projektové řízení“ ,- Kč za osobu –Cetrifikační zkouška IPMA stupeň „D“ 8.107,- Kč za osobu Ceny jsou uváděny včetně 21% DPH 11

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu Absolventi 2012 – 2013 ze správních úřadů Uzavřený e-learningový kurz „Základy projektového řízení“4 běhy 119 osob Kurz „Projektové řízení“ 4 běhy 42 osob Certifikáty IPMA stupně „D“, 6 termínů 20 osob (dalších 10 osob po zkoušce dosud nevyhodnoceno) 12

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu Termíny vzdělávacích aktivit v r Uzavřený e-learningový kurz „Základy projektového řízení“ – – – – Kurz „Projektové řízení“ a Certifikačni zkouška IPMA stupeň „D“ listopad

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Období realizace projektu od do finančně zajištěno z ESF OP LZZ a státního rozpočtu ČR Období zajištění udržitelnosti produktů projektu Od do finančně podpořeno ze státního rozpočtu ČR 14

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Hlavní cíle projektu: 1)Připravit k úspěšnému získání Osvědčení ECDL Start (European Computer Driving Licence) zaměstnanců správních úřadů 2)E-l formou proškolené zaměstnance správních úřadů otestovat dle konceptu ECDL tak, aby obdrželo osvědčení ECDL Start 15 Plánovaný počet Dosažený počet Indikátor č Indikátor č

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů 1)Přípravné e-l kurzy na zkoušku ECDL 2) Akreditovaná učebna MV ČR pro ECDL testování 16 MS Office 2003 MS Office 2007 MS Office 2010 Výstupy projektu:

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Do projektu se zapojilo celkem 40 správních úřadů. Celkové dotace: ,- Kč Celkové náklady: ,- Kč 17

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Udržitelnost v roce E-l kurzy na autoregistrační doméně 2.Přípravné e-learningové kurzy na zkoušku ECDL 3 verze MS Office 2010, 2007 a

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Udržitelnost v roce E-l kurzy na autoregistrační doméně - (složka volně přístupné kurzy) - účastník se registruje sám s pracovní adresou s domnou správního úřadu - omezený počet licencí 19

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Udržitelnost v roce Přípravné kurzy na zkoušku ECDL 3 verze e-l kurzů (MS Office 2003, 2007 a 2010) -přihlašování přes koordinátory web jak bylo realizováno po celou dobu projektu. Běhy na webu rozdělené pro MV ČR a správní úřadywww.iss-edu.cz Udržitelnost - testování MV ČR již neposkytne finanční podporu 20

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů E-learningové kurzy ze 7 modulů dle sylabu 5.0 Modul 1: Základní pojmy informačních technologií Modul 2: Práce s počítačem a správa souborů Modul 3: Textové editory Modul 4: Tabulkové procesory Modul 5: Databáze/ systémy pro úschovu dat Modul 6: Prezentace Modul 7: Služby informačních sítí Více o konceptu ECDL na 21

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Celková úspěšnost v jednotlivých modulech ModulM1M2M3M4M5M6M7 Úspěšně Neúspěšně Úspěšnost v procentech 85,6%81,5%67,3%70,0%55,6%67,0%94,1% 22

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů NOVINKY v konceptu ECDL Program ECDL Core (základní) Digitální gramotnost – ECDL Start Certificate –Nyní již povinné moduly M2, M3, M7 + M? Digitální kvalifikace – ECDL Certificate –Povinné moduly M2, M3, M7 + M?,M?, M?, M? 23

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů NOVINKY v konceptu ECDL Nové moduly –Nyní již 14 modulů –Nové Sylaby pro M2, M7 –Modul M1 - Základní pojmy informačních a komunikačních technologií je jediný čistě teoretický modul programu ECDL Core určeného pro širokou veřejnost. Zkoušky z tohoto modulu již nebudou novým zájemcům od roku 2014 nabízeny. Odborný obsah modulu bude rozdělen a zařazen k modulům M2, M7, M12 a M14. 24

Moduly ECDL

Kontakty Jana Nováková – manažerka projektu IPMA tel.: , fax: Ilona Trojanová – manažerka projektu ECDL tel , fax:

Diskuse 27