ÚŘAD PRÁCE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Úřad práce.
Zákon o zaměstnanosti Autor: Petr Šťastný Datum:
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Životní úroveň (II. část)
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 2. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Studijní obor: Sociální činnost
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 3. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Organizace sociální správy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Nový zákon o zaměstnanosti Změny platné od
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
REKVALIFIKACE REALIZOVANÉ ÚŘADEM PRÁCE HL. M. PRAHY
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 7 Politika zaměstnanosti v ČR (2/2)
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Správa sociálního zabezpečení
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Důchodové pojištění JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Aktivní politika zaměstnanosti Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména.
Státní politika zaměstnanosti. Zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. stanovuje postup k dosažení cílů politiky státu v oblasti zaměstnanosti. Státní politika.
Služby, projekty a práce s nezaměstnanými Aktivní politika zaměstnanosti v ČR.
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
Aktivní politika zaměstnanosti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PODNIKÁNÍ CIZINCŮ V ČESKÉ REPUBLICE 10/2017
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

ÚŘAD PRÁCE

Služby úřadu práce Všem občanům poskytuje informační služby v oblasti pracovních příležitostí, zejména informace o: volných pracovních místech v České republice a zemích EU situaci na trhu práce  v České republice a zemích EU podmínkách zaměstnávání v zahraničí možnostech dalšího vzdělávání poskytuje poradenské služby pro volbu povolání volbu rekvalifikace zprostředkování vhodného zaměstnání

Služby úřadu práce Osobám se zdravotním postižením zabezpečuje pracovní rehabilitaci zaměřenou na získání a udržení vhodného zaměstnání může poskytnout  příspěvek na vytvoření a provoz chráněného pracovního místa, pokud se tyto osoby rozhodnou vykonávat samostatnou výdělečnou činnost poskytuje poradenské služby pro volbu přípravy k práci osob se zdravotním postižením

Služby úřadu práce Uchazečům o zaměstnání poskytuje služby spojené se zprostředkováním vhodného zaměstnání vyplácí podporu v nezaměstnanosti a podporu při rekvalifikaci může zabezpečit rekvalifikaci, vyžaduje-li to jejich uplatnění na trhu práce může poskytnout příspěvek na zřízení společensky účelného pracovního místa za účelem výkonu samostatné výdělečné činnosti Uchazečem o zaměstnání je osoba, která osobně požádá o zprostředkování vhodného zaměstnání úřad práce, v jehož Správním obvodu má bydliště, a při splnění zákonem stanovených podmínek je úřadem práce zařazena do evidence uchazečů o zaměstnání.

Služby úřadu práce Zájemcům o zaměstnání poskytuje služby spojené se zprostředkováním vhodného zaměstnání může zabezpečit rekvalifikaci, vyžaduje-li to jejich uplatnění na trhu práce Zájemcem o zaměstnání je osoba, která má zájem o zprostředkování zaměstnání a za tím účelem požádá o zařazení do evidence zájemců o zaměstnání kterýkoliv úřad práce na území České republiky.

Služby úřadu práce Zaměstnavatelům poskytuje poradenské a informační služby v oblasti pracovních příležitostí vyhledává na volná pracovní místa uchazeče o zaměstnání a zájemce o zaměstnání   poskytuje informace a poradenství v otázkách spojených se zaměstnáváním osob se zdravotním postižením poskytuje příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením a spolupracuje při vytváření a přizpůsobování pracovních míst a pracovních podmínek pro osoby se zdravotním postižením může poskytnout v rámci aktivní politiky zaměstnanosti příspěvek na vytvoření pracovních příležitostí v rámci veřejně prospěšných prací  příspěvek na společensky účelná pracovní místa příspěvek na zapracování příspěvek při přechodu na nový podnikatelský program příspěvek na vytvoření chráněného pracovního místa a na provoz chráněného pracovního místa příspěvek na vytvoření  chráněné pracovní  dílny a  na provoz chráněné pracovní dílny úhradu nákladů rekvalifikace prováděné v zájmu dalšího pracovního uplatnění  jejich zaměstnanců úhradu nákladů na přípravu k práci osob se zdravotním postižením v rámci jejich pracovní rehabilitace

Služby úřadu práce Cizincům uděluje povolení k zaměstnání v České republice Cizincem  se pro účely zaměstnávání rozumí fyzická osoba, která není státním občanem České republiky, občanem Evropské unie ani jeho rodinným příslušníkem.

Ostatní činnosti úřadu práce zabezpečuje a podporuje projekty a opatření v oblasti trhu práce, včetně účasti na mezinárodních programech a projektech vykonává kontrolní činnost na úseku zaměstnanosti povoluje výkon umělecké, kulturní, sportovní nebo reklamní činnosti dítěte sleduje plnění povinného podílu zaměstnávání osob se zdravotním postižením zabezpečuje mzdové nároky zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele přijímá a zajišťuje vyřízení stížností občanů rozhoduje, zda jde o osobu zdravotně znevýhodněnou, popřípadě o tom, že fyzická osoba se nepovažuje za osobu zdravotně znevýhodněnou

Registrace na úřadu práce Žádost o zprostř. zaměstnání Žádost o podporu v nez. Úřad práce může zprostředkovat nové zaměstnání Zároveň registrací lze požádat o podporu - neplatíte jinak povinné zdravotní pojištění. Zařazení ode dne podání žádosti (nejpozději do tří pracovních dnů po skončení zaměstnání, budete zařazeni do této evidence ode dne následujícího po skončení zaměstnání) Žádosti – osobně (poštou, e-mailem zákon neumožňuje) Žádost zař. Do evid. žadatelů

PODPORA V NEZAMĚSTNANOSTI web úřadu práce, web - podpora v nezaměstnanosti Podpora v nezaměstnanosti Při ztrátě zaměstnání vám stát vám nabízí za určitých podmínek finanční podporu pro zmírnění následků výpadků příjmů. Kdo má nárok na podporu v nezaměstnanosti? Nárok nevzniká automaticky Nutnost splnit určité podmínky: vykonávali alespoň 12 měsíců v rozhodném období zaměstnání nebo jinou výdělečnou činnost, (rozh. období = 3 roky) Nutnost požádat příslušný úřad práce, být veden jako uchazeč o zam. nesmíte být poživatelem starobního nebo plného invalidního důchodu.

Podpora v nezaměstnanosti životní minimum

Podpora v nezaměstnanosti Vyplácí se maximálně 5 měsíců (do 50 let věku zaměstnance) 8 měsíců (do věku 55 let) 11 měsíců (více než 55 let)

Výše podpory v nezam. první dva měsíce 65 procent průměrného měsíčního čistého výdělku, kterého uchazeč o zaměstnání dosáhl ve svém posledním ukončeném zaměstnání další dva měsíce je to 50 procent po zbývající dobu 45 procent. Maximální výše podpory v nezaměstnanosti pro rok 2009 je 13 307,00 CZK. DÚ – vyhledej tuto sazbu pro letošní rok

Kdo nemá nárok na podporu pobírání starobního důchodu, pobírání nemocenských dávek, pobírání podpory při rekvalifikaci, po dobu výkonu vazby. v posl. 6 měsících ukončen prac. Poměr z důvodu porušení prac. Povinností Pokud mám nárok na výsluhový příspěvek (a je vyšší než případná podpora)

Úřad práce v místě vašeho bydliště web - mpsv - úřad práce Teplice Vrchlického 3175, 415 01 Teplice 1 Nabídky zaměstnání - ÚP TEPLICE

REKVALIFIKACE, CENTRUM CELOŽIV. VZDĚLÁVÁNÍ web mpsv - rekvalifikace a poradenské služby ÚP zabezpečí, vyžaduje-li to jejich uplatnění na trhu práce. Za účastníka hradí ÚP náklady a může mu poskytnout příspěvek na úhradu prokázaných nutných nákladů spojených s rekvalifikací Rekvalifikaci může provádět pouze akreditované zařízení a vzdělávací nebo zdravotnické zařízení, které má akreditované vzdělávací programy.