Prací prostředky Prací prostředky. Jaké jsou prací prostředky?? Určité tkaniny vyžadují speciální prací prostředky, protože při používání nevhodných pracích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program Beko Baby Care v pračkách BEKO.
Advertisements

průběh chemických reakcí
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Fyzikálně - chemické základy praní
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
 V tržním systému se ekonomické subjekty (na jedné straně výrobci, prodávající, na druhé straně nakupující zákazníci (domácnosti, firmy, vláda a státní.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Co nás pálí nejvíce? Na přehradě sinice
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Domácí ekologie – pitná voda
Halogeny Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Fosfor. Poloha v periodické tabulce V.A skupina (skupina dusíku)
Voda Veronika Drzková, 2.E.
KOLOBĚHY LÁTEK V PŘÍRODĚ
VY_52_INOVACE_ZB03_2464TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Alkalické kovy Obecná charakteristika + I
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Přípravek na nádobí srovnání cen Cena za 1l člen Cena za 1l zákazník Velikost balení Cena balení ředění Používané množství Dish drops 38,4050,-1l člen.
chemické složení organismů
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
OPAKOVÁNÍ.
SINICE A VODNÍ KVĚT Kateřina Neumannová 3.ART 2007
ZÁSADY - HYDROXIDY.
Voda Jaroslav Martykán 79974
Co je to vlastně voda? Klára Boháčová.
FARMAKOKINETIKA 1. Pohyb léčiv v organizmu 1.1 resorpce
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:7.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_132_Molekula, chemické sloučeniny AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK,
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:18.
Chemické značky a vzorce II
VY_52_INOVACE_ZB03_0364TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Stříbro.
PRANÍŽEHLENÍBĚLENÍ ČIŠTĚNÍ SUŠEN Í. PRANÍ Praní v pračce při maximální teplotě 30 °C Praní v pračce při maximální teplotě 30 °C, šetrné praní Praní v.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
VY_52_INOVACE_ZB03_0964TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
VIII. Chemické reakce : KINETIKA
Alkalické kovy Mgr. Jitka Vojáčková.
Projekt: Vzdělávací internetové kluby Téma: Příroda a Já Jméno: Samuel Brablenec.
VY_52_INOVACE_ZB03_0664TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Hydroxidy Jan Kolarczyk, Vojtěch Havel. Obecně Sloučeniny hydroxylového aniontu OH- s kovovým kationtem. Sloučeniny hydroxylového aniontu OH- s kovovým.
TRH A TRŽNÍ MECHANISMUS Kolektiv žáků 4.I. Nabídka Nabídka je ekonomický pojem vyjadřující objem výstupu výroby, které chce vyrábějící subjekt na trhu.
Významné soli kyslíkatých kyselin
VODA.
RECYKLACE PETLAHVÍ Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Voda (EUPŠCh8),
ŽEHLENÍ VY_32_INOVACE_2C_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
Chemické a fyzikální vlastnosti vody
Molekuly a chemické sloučeniny. Vznik molekul H + H → H 2 + → Molekula je částice chemické látky, složená ze dvou nebo více sloučených atomů.
Chemické vlastnosti vod Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu chemické vlastnosti vod Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního prostředí.
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Využití solí Chemie 9. třída.
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_10_CH9_polyoly TémaPolyoly.
Průmyslová hnojiva. s rozvojem zemědělství postupně přestalo postačovat použití statkových hnojiv => rozvoj výroby průmyslových hnojiv dodávají do půdy.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PŘÍPRAVA MÝDLOVÉHO SLIZU
NEŽIVÁ PŘÍRODA VLASTNOSTI VODY.
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Vztah mezi atmosférou, vodou, horninovým prostředím a člověkem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Jak neznečišťovat vodu
VY_32_INOVACE_C8-007 HYDROSFÉRA Název školy ZŠ Elementária s.r.o
Fosfor Vytváří molekuly P4.
Stavba atomu.
Měření pH VY_32_INOVACE_29_591
Podnikatelské koncepce
DXOA44 38AHC3/2-S Předem plněná automatická pračka SLIM Dynamic Next Advance Technologie All In One a One Touch, dotykový displej, pára, invertorový motor.
Transkript prezentace:

Prací prostředky Prací prostředky

Jaké jsou prací prostředky?? Určité tkaniny vyžadují speciální prací prostředky, protože při používání nevhodných pracích prostředků se mohou poškodit - dochází k vypírání barev, blednutí tmavého oblečení a žmolkovatění svetrů, prádlo se může srazit nebo naopak vytahat.

Voda Voda, systematicky oxidan nebo kyselina hydroxylová), je chemická sloučenina vodíku a kyslíku.vodíkukyslíku

Kolik stojí prací prostředky?? Aviváž Lenor 87,00 KčAviváž Lenor Prací prostředek Ariel 256,00 KčPrací prostředek Ariel Aviváž Lenor Sensitive 62,00 KčAviváž Lenor Sensitive

Prací prostředky a ekologie Kdo se v létě nemohl koupat v řece kvůli řasám, toho možná ani nenapadlo, že by mohly být jednou z příčin i prací prášky. U nás jsou k mání prášky s fosforem (přesněji jeho sloučeninami) i bez něj. S fosfáty, které se přidávají kvůli změkčení vody, si však příroda sama nedokáže poradit. Tekuté prací prostředky neobsahují fosfáty Z ekologického hlediska jsou nejvhodnější takzvané kompaktní prací prostředky, kterých je na tuzemském trhu stále velký nedostatek. Výhodou kompaktů není jen to, že jsou bezfosfátové, ale neobsahují ani plnidla přidávaná do pracích prášků proto, aby zůstaly sypké.

Rady pro ekologické praní Správně dávkovat Dávkování je uvedeno na každém obalu a je zbytečné přidávat pracího prostředku více. Dávkování závisí na tvrdosti vody - čím tvrdší voda, tím vyšší dávka. V České republice je ve vodovodech obvykle měkká voda, a na dobré vyprání stačí proto nejnižší dávka doporučovaná výrobcem. Tvrdost vody si může každý zjistit telefonicky u správce vodovodu (vodárny) v místě svého bydliště. Vyhnout se fosfátovým pracím prostředkům Fosfáty, které mají vodu změkčovat, lze nahradit sodou nebo citrátem. Více špinavé prádlo předem namočit. Prát v měkké dešťové vodě.