Plánování zaměřené na člověka v podporovaném zaměstnávání Thematic network Meeting Prague, 14th November 2011 Implementation of the European trends in.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb
Advertisements

Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Struktura poradenského procesu
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ Vyhodnocení.
ŠKS Piešťany NDT – LT a nové informácie 5. odborný seminár ŠKS Piešťany 2009 Poděkování Poděkování Úloha defektoskopie v technické praxi Úloha defektoskopie.
Přechod z ústavní do komunitní služby
Cíl reklamy, druhy, její využití a samostatné sestavení
a jeho využití u klientů po CMP
SLUŽBY ZAMĚSTNÁVÁNÍ V KOMUNITNÍCH SLUŽBÁCH V PRAZE A OKOLÍ.
Spolupráce s o.s.Rytmus a pracovní rehabilitace Karel Doležal.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Konference IATUL 2013 Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Pastorační rady farnosti (Donal Harrington – Farní pastorační rady, Problémy a trendy) Je dobré, aby pastorační rady svým způsobem fungování vyhovovaly.
Budoucnost restaurátorů v památkovém zákoně – budoucnost památek, Poslanecká sněmovna České republiky, Současná situace v oblasti praktické.
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 EGMUS – Evropská skupina pro muzejní statistiku Mgr. Marcela Straková Ministerstvo kultury.
ANALÝZA ODVĚTVÍ JAZYKOVÝCH SLUŽEB Martina Pelešková 16. prosince 2009 Generální ředitelství pro překlady Evropská komise.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Connecting Sentences with který Connect the following sentences with který. Remember to put který into the appropriate number and case. Vzor: Viděl jsem.
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
Motivování klientů k změně ve vazební věznici Lidija Pilat Sdružení Podané ruce,o.s.Brno.
Neurčitá zájmena Indefinite Pronouns In the following sentences, replace the underlined expressions by indefinite pronouns with approximately the same.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.
Řízení a plánování kariéry
Prague is the capital and largest city of the Czech Republic The city is home to about 1.3 million people Flag of Czech Republic.
Josef Sudek Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_IVA_DVORAKOVA_JOSEF_SUDEK_10 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
SYSTÉM psychosociální intervenční služby „SPIS“ k zajištění úkolů ochrany obyvatelstva a krizové připravenosti zdravotnictví v České republice. Porada.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické služby
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Charakteristika a nástroje
History Tematická oblast Angličtina: The Czech Republic
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Bakalářská práce Tereza Veselá Personální management v průmyslových podnicích Masarykův ústav vyšších studií.
Present simple and present continuous
PROFESE UČITELE Radek Šír.
DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA ZÁCHRANNÁ SLUŽBA
Téma hodiny: The Czech Republic - History Předmět: English language
David Šetina Business Consultant NextiraOne Czech Iva Koptová
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Přístupnost , univerzální design a přístupnost
Busines Object Relation Modeling
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Ministry of Labour and Social Affairs,
Neurčitá zájmena Indefinite Pronouns
Transkript prezentace:

Plánování zaměřené na člověka v podporovaném zaměstnávání Thematic network Meeting Prague, 14th November 2011 Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices

Person-centered planning in Supported Employment 1. Úvod Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices 2. Myšlení zaměřené na člověka a plánování inklu zní pomoci 3. Osobní plánování budoucnosti v podporovaném zaměstnávání

Person-centered planning in Supported Employment Úvod Úmluva OSN o právech osob s postižením popisuje inkluzi jako základní myšlenku Inkluze znamená: Rozmanitost je vítána a akceptována Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices

Person-centered planning in Supported Employment Úvod Služby a dávky na podporu integrace Služby a dávky k rehabilitaci a participaci osob s postižením Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices Od roku 2009 nárok na podporované zaměstnávání Systém pomoci v Německu:

Person-centered planning in Supported Employment Myšlení zaměřené na člověka Je jednou možností plánování pomoci k inkluzi Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices Je základem osobního plánování budoucnosti znamená: jiný pohled na podporu

Person-centered planning in Supported Employment Myšlení zaměřené na člověka Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices „Kterou podporu si dotčená osoba přeje a potřebuje, aby mohla podle svých možností vést soběstačný život?“

Person-centered planning in Supported Employment Osobní plánování budoucnosti Budoucnost se může naplánovat a aktivně utvářet Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices Osobní plánování budoucnosti může pomoci v přechodných fázích a krizích Předpokladem je přání po změně na straně plánující osoby

Person-centered planning in Supported Employment Osobní plánování budoucnosti Z Zvlášť důležitý je okruh podporovatelů Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices Plánující osoba sama rozhoduje o tom, kdo ji má podporovat Různí podporovatelé přinášejí různé pohledy a možnosti řešení problémů

Person-centered planning in Supported Employment Osobní plánování budoucnosti Podporované zaměstnávání vyžaduje myšlení zaměřené na člověka Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices Důležité oblasti v procesu 5 fází EUSE: Sestavení profesního profilu Hledání pracovního místa

Person-centered planning in Supported Employment „Nezávisle na délce cesty – vždy začíná prvním krokem“ Mao Zedong Implementation of the European trends in the field of employment of people with disabilities into the Czech practices