Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Průmyslová střední škola Letohrad
Integrationsfachdienst Integrační odborná příprava Kazuistika asistence v rámci odborné přípravy.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
Úvodní stránka.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Střední odborná škola průmyslová
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
TEST Kam po ZŠ?.
Vzdělávací soustava ČR
Nabídka studijních a učebních oborů Školní rok 2012/2013.
Keramické a sklářské tříleté učební obory
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ Autor: Mgr. Zdeněk Vlk Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Příprava na výkon povolání
Přehled středních škol v Jihlavě a okolí
Organizační struktura
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Programátor CNC strojů
2.1 Systém vzdělávání Zásady a cíle vzdělávání
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
Co a jak po základní škole?
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
ABSOLVENTI Soňa Buchvaldková Obchodní akademie a střední zdarvotnická
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
ABSOLVENT'S.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Střední školy JMK vzdělávající žáky se zdravotním postižením a sociální podniky 20. května 2015.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
ŠKOLA – ZÁKLAD ŽIVOTA Mgr. Michal Oblouk. ŠKOLA  slovo řeckého původu – SCHOLÉ = hra, volný čas, zotavení duše  systém českého školství: a)mateřská.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Srovnání škol České republiky a Slovenské republiky Nikola Kejhová Rájec – Jestřebí V úzkých Gymnázium Boskovice 2012.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO9 - 4 Datum ověření ve výuce: Téma: Vzdělávací soustava ČR Tématický okruh: Člověk a pracovní život.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada40 AnotaceDruhy.
Analýza agregovaná data
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ STAVÍME NA DOBRÝCH ZÁKLADECH...
VOLBA POVOLÁNÍ Učitelka Policista Zedník ICT technik Uklízečka … Rybář
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Prospěchová stipendia a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Prospěchová stipendia
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
PHmax ve středním vzdělávání
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Soustava vzdělávání po základní škole

základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání neposkytují odbornou kvalifikaci převládá všeobecné vzdělávání

odborné vzdělávání střední odborné učiliště tříleté konzervatoř střední odborné učiliště čtyřleté střední odborná škola odborné učiliště střední odborné učiliště dvouleté praktická škola

odborné vzdělávání odborné učiliště střední odborné učiliště dvouleté praktická škola odborná učiliště připravují na výkon jednoduchých prací pomocného charakteru, např. kuchařské práce, práce v autoservisu příprava dva nebo tři roky ukončení závěrečnou zkouškou a získání výučního listu dvouleté učební obory středních odborných učilišť připravují pro méně kvalifikovaná povolání (slévárenská výroba, výroba stavebních hmot, textilní výroba apod.) praktické školy jednoletá nebo dvouletá příprava pro výkon jednoduchých pomocných činností v oblasti služeb nebo výroby absolventi nezískávají výuční list, ale pouze závěrečné vysvědčení uplatnění např. v chráněných dílnách

odborné vzdělávání střední odborné učiliště tříleté konzervatoř střední odborné učiliště čtyřleté střední odborná škola tříleté učební obory středních odborných učilišť připravují pro klasická dělnická a řemeslná povolání, pro povolání z oblasti zemědělství a služeb (např. nástrojař, lakýrník, zedník, instalatér, truhlář, keramik, umělecký kovář a zámečník, zahradník, prodavač atd.). čtyřleté studijní obory středních odborných učilišť připravují pro zvlášť náročná povolání(např. letecký mechanik, mechanik-elektronik apod.) zakončené maturitou čtyřleté studijní obory středních odborných škol poskytují úplné střední odborné vzdělání s maturitou například Strojírenství, Elektronika, Výpočetní technika, Chemická technologie, Pozemní stavitelství, Obchodní akademie konzervatoře připravují pro povolání v oblasti hudby, zpěvu, tance a dramatického umění

všeobecné vzdělávání lyceum všeobecně odborné vzdělávání (technické, ekonomické zdravotnické, přírodovědné), široký obecně odborný základ, současně příprava pro studium na vysoké škole gymnázium příprava pro studium na vysoké škole vzdělávací programy jsou čtyř, šesti a osmileté všeobecné složky + různá zaměření (např. na humanitní předměty, matematiku a fyziku, přírodovědné předměty, programování nebo živé jazyky)

speciální školy pro zdravotně, tělesně a smyslově postižené učivo zde může být rozloženo do více ročníků než v běžných školách dosažené vzdělání včetně výstupních certifikátů je rovnocenné se vzděláním v kterékoli střední škole