Bibliotheca Academica 3. - 4. 11. 2009 Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Metadatový standard EVSKP-MS verze 1
OPEN REPOSITORIES 2010 MADRID, 6. – MGR. LENKA NĚMEČKOVÁ ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT.
VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
Asociace knihoven vysokých škol ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací Stručná zpráva o vzniku a aktivitách.
IS. MUNI. CZ a služba pro odhalování plagiátů 7
Bibiotheca academica Ostrava Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Co nového v e-theses aneb Trendy ve zpřístupňování.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Iniciativa open access v roce 2011 Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Open Access Week 24. – 30. října 2011 ciks.vse.cz/oa Open Access: podporujeme citační ohlasy 24. – 30. října 2011 Mezinárodní akce na.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Citace, citování Plagiátorství
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008, Brno Ing. Jan Mach, CIKS Vysoká škola ekonomická v Praze Přenos VŠKP pomocí protokolu OAI-PMH.
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
16. října 2007 Národní úložiště šedé literatury v roce 2007 Mgr. Petr Novák Státní technická knihovna Praha.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Přenos dat Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Práva, licence, přístup … Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
Konsorcium eIFL v České republice Setkání účastníků konsorcia Prosinec 2003 Praha, Brno.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Workflow zpracování a zpřístupnění eVŠKP Jan Mach
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Daniel Jakubík Repozitář vědeckých prací.
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Digitální knihovna UPa 5. setkání českých uživatelů systému DSpace Prosazování politiky otevřeného přístupu Vysoká škola báňská – Technická univerzita.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
CPVŠK 2005, , Praha Suchdol Návrh národního souboru metadat pro popis e-VŠKP Specifikace metadat Eva BRATKOVÁ, ÚISK FF UK v Praze
Možnosti spolupráce: e-VŠKP v rámci systému šedé literatury
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Činnost komise v uplynulém roce 3 schůzky –stanoveni koordinátoři pro konkrétní projekty

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Plán činnosti na rok 2009 Průzkum a vyhodnocení stavu zpřístupňování VŠKP v ČR –září 2009, probíhá vyhodnocení Průběžná aktualizace evidence lokálních registrů eVŠKP Příprava metodických pokynů k nasazení EVSKP-MS –Netextové typy prací –Export OAI/PMH a EVSKP-MS Příprava dalších doporučení pro evidenci VŠKP v lokálních registrech škol –problematika plagiátorství, zpřístupnění plných textů

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Plán činnosti na rok 2009 Sledování systému NR VŠKP a NUŠL, spolupráce s řešiteli Sledování vývoje evidence VŠKP v zahraničí a případné zapojení ČR do nadnárodních projektů –Open Sigle (přes NUŠL), Driver, Dart Europe Sledování vývoje souvisejících problémů – legislativa, plagiátorství aj. –stanovisko k zákonu o povinných síťových publikacích –zákonná licence, Creative Commons, licence… Uspořádání 4. ročníku semináře na aktuální téma v oblasti zpřístupňování eVŠKP

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze NR VŠKP – projekt theses.cz Připomínky komise: –Dlouhá odezva systému –Nepřehledné vyhledávání a odkaz na VŠ –Nedostatečná podpora OAI-PMH (export, nápověda) –Chybí implementace OAI-PMH/EVSKP-MS na školách Nepodařilo se bohužel navázat bližší spolupráci s odůvodněním zástupců MUNI, že jednají pouze se zástupci spoluřešitelů

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Systémy pro zpřístupňování VŠKP října 2009, VUT Brno 8 přednášek, okolo 40 účastníků zahr. přednášející: Martin Moyle, DART-Europe e-Theses Portal sborník na ISSN Prezentace členů na dalších odborných konferencích: –ETD 2009, Inforum, DSpace

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Transformace odborné komise

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Stávající dlouhodobé cíle komise Analýza významných zahraničních systémů eVŠKP Analýza českých lokálních systémů eVŠKP Projektování digitální knihovny eVŠKP na národní úrovni Příprava podmínek pro budování a provoz národního digitálního systému Mezinárodní kooperace v oblasti zpřístupňování e-DIS (eVŠKP)

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Nové trendy a potřeby Odborné práce nad rámec VŠKP Otevřený přístup (Open Access)

Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Děkuji za pozornost Jan Mach