Vlastimil Špinka, únor 2012. + využití ICT ve výuce + může motivovat ke čtení, zvýšení zájmu + úpravy formátů knih + neničí se jako kniha + ideální pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Podpora studentů s SPU na MU
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Testy pro testování žáků 5. a 9. tříd 2012
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
E-knihy EBSCO v NLK.  Trvalý nákup 3 titulů  Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012) Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012)  Paediatric Respiratory.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Knihovna do dlaně - mobilní aplikace Národní technické knihovny
Děti se učí kvůli budoucnosti, ne kvůli známkám! Analýza dotazníkového šetření projektu Pohoda.
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
SPECIFIKA VÝUKY POČÍTAČOVÝCH KURZŮ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU Michal Vojkůvka.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Aplikace dodávané s OS - Windows
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Microsoft Office PowerPoint
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
PTaČ. Spolupracující organizace Zapojené školy Pojem čtenářské gramotnosti ve škole Učitelé chápou čtenářskou gramotnost především jako dovednost dekódovat.
VY_22_INOVACE_60 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. My family.. 1. ročník únor 2012 Mgr. Kateřina Šujanová Body 1.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
PŘEDSTAVENÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY VYUŽÍVAJÍCÍ ICT PRO ŽÁKY Vypracovala: Ilona Plocková.
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Příklady použití videa ve sjezdu Praha Video a jeho využití - nahrávání A.Klasické nahrávání z ruky na video kameru B.Nahrávání na tablet C.Nahrávání.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
 knihovny se výrazně podílejí na snížení dopadu digitální propasti (digital divide), který existuje mezi těmi, kteří mají, a těmi, kteří nemají přístup.
Základní škola Lenešice
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_33_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
Úpravy obrázku Microsoft Office Výpočetní technika.
Elektronické učebnice
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Základní škola, Březinská 1702, Vlašim
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
PROCES UČENÍ V TEAMBUILDINGU
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Tablety střední třídy Michael Hřib
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_09 Název materiáluNabídka.
Příprava učitele i samotná práce žáků v hodině probíhá ve výukovém prostředí iTřída. iTřída je nástroj, který umožňuje atraktivnější výuku, jednodušší.
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
na Slovanském gymnáziu
Úvod do odborného stylu pro studenty s poruchami učení
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Projekt Podpora žáků s SVP
Marie Rottrová
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
kvalitní zákaznický servis
Vítejte milí žáci/studenti!
využití digitalizace ve vzdělávání
Dny dětského čtení u nás
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
VY_32_INOVACE_11_Český jazyk pro 7. ročník_Příslovce-pravopis
Transkript prezentace:

Vlastimil Špinka, únor 2012

+ využití ICT ve výuce + může motivovat ke čtení, zvýšení zájmu + úpravy formátů knih + neničí se jako kniha + ideální pro výuku čt. gramotnosti – každý čte svůj text - počet e – čteček pro výuku

+ „jdeme s dobou“ + posílení žákova sebevědomí jako přednášejícího + přednášející více zaujme posluchače + ovládání techniky - cena

+ ve třídě 7.A celkově dostupné u 8 žáků – OS Android, dva tablety + žáci jsou ochotní instalovat a hledat aplikace + využití k individuálnímu procvičování pravopisu + vzájemné učení v ovládání – /žáci – učitel/ - nemají ho všichni žáci /zcela jistě se ale masověji rozšíří/

+ žáci mají online servis k výuce + pro žáky přijatelnější studijní prostředí + nabídka online testů - všichni nemusí být online