Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zvuk v počítači.
Advertisements

Multimédia Video a zvuk.
Multimediální soubory
Úvod do multimediálních technologií
Část 3 Digitalizace zvuku a videa
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
Digitalizace a formáty souborů
Multimédia ve vzdělávání VIDEO Litomyšl.
Multimédia ve vzdělávání ZVUK
Základy informatiky část 10
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
Multimédia  Digitální obraz je reprezentace dvojrozměrného obrazu, který používá jedničky a nuly (binární soustavu). Rozlišují se dva typy obrázků. vektorový.
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
Opakování učiva pro 7. ročník
Soubory a složky Bohumil Bareš. Opakování - 4 základní pojmy 1.Ikona: je jakýkoliv obrázek na ploše přes který dvojklikem můžete otevřít jednu z níže.
Multimédia Otázka č. 23.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B, Ostrava-Zábřeh
MULTIMÉDIA. Multimédia  oblast informačních a komunikačních technologií  multimediální systém se označuje souhrn technických prostředků(kamera, video,
MULTIMÉDIA Dvořáková, 4.C.
Jak dělat multimediální přednášku
Úvod do multimediálních technologií Lukáš Čívrný Milan Přibyl.
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C12 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
NERO 11 praktický kurz Ing. Jaroslav Parma.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 3.
ŠKOLSKÝ INTRANET ANEB CO JSEM KRESLIL NA TABULI. SÍŤOVÉ TOPOLOGIE Popis struktury sítě z pohledu propojení Nesouvisí se skutečným umístěním PC Často se.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Regina Žáková, 4.B Multimédia. oblast informa č ních a komunika č ních technologií multimediální systém se ozna č uje souhrn technických prost ř edk ů.
DIGITALIZACE Datové formáty. Nekomprimované formáty původní algoritmy záznamu datových souborů umožnily pouze jejich převod do digitální podoby:  formát.
Opakování učiva pro 8. ročník
Referát č.8 Daniela Venusová.
Tvorba videoserveru Zdeněk Špulák. Obsah co je to videoserver cíle projektu použité technologie a programy použité kodeky splnění cílů závěr.
Porovnání kodeků standardu MPEG 4
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.19 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Komprimace Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT Ročník:
Stažení videopřehrávače Bohumil Bareš. Internetové servery Prvním krokem je přejití na jeden z možných serverů, kde najdete daný program Přiklady stránek.
Datové formáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Multimédia.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Multimedia – Obrázky, Video a Hudba.
INFORMATIKA 8 Windows od r do r III2 – I8- 09.
Multimédia Žlutířová Eva.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
Informatika Soubory a složky
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
VIDEO. Co je video… Video je sekvence po sobě jdoucích obrázků Lidské oko (z důvodu setrvačnosti) nevnímá jednotlivé obrázky, ale plynulý pohyb Počet.
Multimédia základní informace Co to jsou „multimédia“?   multi: více   média: tisk (text, obrázky), rozhlas (zvuk), televize (video), internet 
Inf Ztrátová a bezztrátová komprese zvuku. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mp4 Co je to? MP4 MP4 je multimediální kontejner. Je také známý pod názvem MPEG-4 Part 14, je tedy součástí MPEG-4 standardu. Jako jeho základ posloužil.
Inf Formáty zvukových souborů a videosouborů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jak na Video do Powerpointu Marek Stehlík, ÚK PřF MU
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Inf Mutlimédia. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
MULTIMEDIÁLNÍ FORMÁTY
Software počítače 2 - opakování
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
Standardy CD.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Opakování učiva pro 7. ročník
Transkript prezentace:

Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš

Co najdete ve Windows Jsou to především samozřejmě filtry pro formáty společnosti Microsoft - AVI a ASF splittery, dekodéry WMV a WMA. Jde o nástroje umožňující oříznutí velkých video souborů, rozdělení na menší části nebo vyříznutí určité části. Existují 3 základní řady WMA a WMV kompresí značené 1-3 nebo také 7-9 (podle verzí WMP se kterými se dodávaly). Všechny 3 verze obsahují pouze systém Windows XP a novější, do starších je třeba filtry doinstalovat Ve Windows dále najdeme filtry pro některé formáty skupiny MPEG. Jsou to hlavně MPEG-PS splitter a dekodéry MPEG-1 videa a MPEG-1 (MP2, MP3) zvuku. Ve Windows najdete přehrávač Windows Media Player

Windows Media Player Program Windows Media Player umožňuje přehrávat zvukové disky CD, datové disky CD a datové disky DVD, které obsahují hudební soubory nebo videosoubory (označované jako mediální disky CD). Lze přehrávat také disky Video CD (VCD), které jsou obdobné jako disky DVD, ale kvalita videosouborů není tak vysoká. 3

4

5

Videoformáty: *.WMVwindows media video (dobrá kvalita, nízká velikost) *.MPEGvideoformát digitálních kamer (v současnosti nejpoužívanější MPEG2-kamery a MPEG4-internet např. YouTube) *.AVInejrozšířenější videoformát, Soubory typu AVI mohou obsahovat zvukovou i video stopu, což umožňuje synchronní přehrávání videa a zvuku. Formát AVI specifikuje multimediální kontejner, který obsahuje jednu nebo více datových stop *.MOVvideoformát společnosti Apple (např. digitální fotoaparáty), který přehrává program QuickTime 6

Audio-Videokodeky = komprimování = snižování kvality videa ▫DivX - placený ▫Xvid – free (zdarma dostupný) Audio formáty ▫*.MP3je formát ztrátové komprese zvukových souborů. Při zachování poměrně vysoké kvality umožňuje zmenšit velikost hudebních souborů v CD kvalitě přibližně na desetinu, u mluveného slova však dává výrazně horší výsledky.hudebních CD ▫*.WMAje formát ztrátové komprese zvukových souborů nahrazující MP3 7

Možnosti stažení přehrávačů videa Je více serverů, kde můžete stáhnout video přehrávače – doporučuji z vlastní zkušenosti však stránku: 8

Zdroje: