VÝZNAM SLOVA PROJEKT VYBERTE SI JEDNO SLOVO Z OBLASTI, KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ ZKOUMEJTE HO Z RŮZNÝCH POHLEDŮ – HLEDEJTE HO V RŮZNÝCH TYPECH SLOVNÍKŮ, HLEDEJTE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

Poznámky pro výuku Předmět: Úvod do informatiky Autor: Mgr. Jan Míček
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Národní obrození Národní obrození
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
JAZYKOVĚDA, JAZYKOVÁ KULTURA, ŘEČ A JAZYK
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Slovníky cizích slov Teď pustila mě pasivita a ty jsi moje priorita jsem hnedle vedle z cizích slov no jak ta jedle nebo the Fir. Až naučím se cizí řeči.
Přehled vyjmenovaných slov a slov s nimi příbuzných
VOKABULÁŘ WEBOVÝ aneb HISTORICKÉ SLOVNÍKY NA INTERNETU
Český jazyk ( sloh ) – 8. ročník
Píšeme n - nn Český jazyk 2. stupeň
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_10
Lexikografické zdroje na stránkách ÚJČ AV ČR SEMINÁŘ: CJA014/A SOUČASNÝ ČESKÝ JAZYK – LEXIKOLOGIE AUTOR: LUCIE JIRÁKOVÁ, UČO DATUM:
Hutnický průmysl Odvětví zabývající se získáváním a zpracováním kovů a jejich slitin černá metalurgie = výroba železa, oceli, válcovaný materiál Ostravsko,
Práce se Slovníkem spisovné češtiny
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:29.
Slovní zásoba.
Josef Dobrovský * položil základy obrozeneckého
VY_32_INOVACE_05_10 CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_05_10 Zpracovala:Mgr.
Zpracování dokumentů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Historické fondy VKOL - ukázky
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
Obhajoba diplomové práce
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_32_INOVACE_PSYPS10560ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Jak pracovat s miniprojekty Metodický návod Zpracovala: PhDr. Alena Štěpánková.
Filmový střih 2 - efekty VY_32_INOVACE_Mul4r0110Mgr. Jiří Mlnařík.
KARTODIAGRAM je mapa s dílčími územními celky, do kterých jsou diagramy znázorněna statistická data (absolutní hodnoty!), většinou geografického charakteru.
DIACHRONIE A KORPUSY (DČNK) Úvod do korpusové lingvistiky 10.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Vývojové tendence češtiny v současnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
JAZYKOVĚDA JAZYKOVÉ PŘÍRUČKY
Téma: Současná spisovná čeština v pravidlech Vypracoval: Mgr. Milan Pilař.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Slovní zásoba PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
P ODNIKATELSKÝ ZÁMĚR. D ŮVODY SESTAVENÍ PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU A) Smyslem sestavení podnikatelského záměru je prokázat sobě či obchodnímu okolí smysluplnost.
63.1 Podstatná jména rodu ženského – vzor píseň
Malá násobilka - procvičování
CIZÍ SLOVA.
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
= prostředek lidské komunikace
Informace pro maturanty ve školním roce 2015/2016
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o. AUTOR: Mgr. Naděžda Tománková NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Anotace: Materiál seznamuje s různými typy slovníků a jejich způsobem zpracování a uchovávání slovní zásoby. Inovuje výuku využitím multimediálních pomůcek.
Kde hledat informace o betonu Michal Števula. Množství: nekonečnéKvalita: od A do Z Zdroje TV rozhlas tisk-noviny časopisy knihy semináře běžné odborné.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE je určena pro žáky 9. tříd Hlavním cílem je naučit se využívat získané poznatky v praxi, vhodně doplnit učivo základní školy a ověřit získané.
Odpověď na tyto otázky nalezneš v jazykových příručkách.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Josef Jungmann Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
VY_32_INOVACE_02_Český jazyk pro 7. ročník_Jazykové příručky
Ukázka zpracování referátu.
VY_12_INOVACE_Rů_I_05 Slovní zásoba a její obohacování – úvod
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Jazykověda a její disciplíny
PowerPoint.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_89
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Významové vztahy mezi slovy - synonyma, antonyma, homonyma
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
AUTOR : Mgr. Jana Christenová
Transkript prezentace:

VÝZNAM SLOVA PROJEKT VYBERTE SI JEDNO SLOVO Z OBLASTI, KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ ZKOUMEJTE HO Z RŮZNÝCH POHLEDŮ – HLEDEJTE HO V RŮZNÝCH TYPECH SLOVNÍKŮ, HLEDEJTE TAKÉ NA INTERNETU DOPLŇTE OBRAZOVÝM MATERIÁLEM NEBO NAMALUJTE ILUSTRACI TIPY: JAKÝ JE POHLED HISTORIKA, EKOLOGA, CHEMIKA, PŘÍRODOVĚDCE, FYZIKA, LÉKAŘE, JAZYKOVĚDCE, AJ. ?

SLOVNÍKY A ODKAZY Slovník spisovné češtiny Slovník cizích slov Etymologický slovník Encyklopedie http://prirucka.ujc.cas.cz/ http://www.slovnik-cizich-slov.cz/ http://corpus.sweb.cz/slovnik.htm http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/ http://www.zacatek.cz/katalog/www/informace/slovniky/

TYPY NA SLOVO POKUD SI NEVÍŠ S VÝBĚREM SLOVA, TAK VYBER SLOVO BĚŽNÉ, KTERÉ ZAŘADÍ VĚTŠINA TVÝCH VRSTEVNÍKŮ DO AKTIVNÍ SLOVNÍ ZÁSOBY VYBER SLOVO, KTERÉ JE PŘEDMĚTEM ZKOUMÁNÍ ČI POUŽÍVÁNÍ MNOHA OBORŮ LIDSKÉ ČINNOSTI

VODA OHEŇ, KOST, VÍTR, KÁMEN, SKÁLA, ŽELEZO, MÍČ …. CHEMIK SPORTOVEC JAZYKOVĚDEC VODA RYBÁŘ EKOLOG METEOROLOG OHEŇ, KOST, VÍTR, KÁMEN, SKÁLA, ŽELEZO, MÍČ ….

PODMÍNKY NA VYBRANÉ SLOVO NAHLÍŽÍME ALESPOŇ ZE 4 POHLEDŮ JEDNÍM Z POHLEDŮ JE JAZYKOVĚDEC NEZAPOMEŇ NA ÚPRAVU, PRAVOPIS A ESTETIKU BAREVNĚ UPRAV A NEZAPOMEŇ NA OBRAZOVÝ MATERIÁL ČI ILUSTRACI HODNĚ ŠTĚSTÍ PŘI ZPRACOVÁNÍ