Připomínkování územních plánů moderně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Advertisements

GIS jako integrátor procesů
Geografické informační systémy a systémy firmy VITA software pro veřejnou správu Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o.
HelpDesk – Celní správy ČR
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Digitální technická mapa města Velké Meziříčí
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu květen 2013 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Povodňový informační systém Ing
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Zapojení veřejnosti v praxi územního plánování Želeč, Chýnov, Tábor Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.
úřad územního plánování
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Kateřina Valdová.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Digitální mapa Prahy.
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Aktivity PR VZ NSP II. Vyladění vizuální identity VZ a tvorba PR materiálů a předmětů 2 Manuál vizuální identity a šablony dokumentů 1. set propagačních.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Konference ISS Městský územně orientovaný informační systém Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy Nám. F. Kafky 3, Praha 1 tel: 02 –
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Zpracoval: Ivan Ivanov, Alois Slovák Datum:
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Vývoj aplikace pro navigaci v Porubském areálu VŠB-TU Ostrava
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Návrh systému sdílení GIS dat v rámci společnosti MND,a. s. Vedoucí Ing. Jan Růžička Ph.D.
Využití mapového serveru pro IS GP Aleš Bartečko vedoucí práce: Ing. Jan Růžička Geologický pavilon Prof. F. Pošepného IGI HGF VŠB - TU Ostrava.
Bezbariérovost občanské vybavenosti centra města Ostravy Ing. Jakub ŠVRČEK Ing. Marek MIHOLA katedra Městského inženýrství FAST VŠB TU OSTRAVA GIS Ostrava.
Zpracovatel : Bařinka Antonín Vedoucí : Dr.Ing. Horák Jiří Konzultant : RNDr. Jiří HIESS Vysoká škola báňská- Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Portál územního plánování v praxi
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Pocitové mapy Jiří Pánek // Katedra rozvojových studií PřF UP Olomouc //
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
E-UtilityReport WEBOVÉ ŘEŠENÍ PRO VYJADŘOVÁNÍ K EXISTENCI SÍTÍ.
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
mapový aplikační server
Města Jemnice Město Jemnice
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
nový územní plán hlavního města Prahy
Transkript prezentace:

Připomínkování územních plánů moderně Město Jihlava pořizuje v rámci podpory vlastního dlouhodobého rozvoje nový územní plán (ÚP). Samotná realizace ÚP se skládá z několika vzájemně navazujících etap a jednou z nich je i fáze připomínkování konceptu/návrhu budoucího ÚP veřejností. V rámci této etapy mají obyvatelé města možnost formou veřejného projednání podat námitku nebo připomínku k navržené podobě budoucího ÚP, který stanovuje základní funkční a prostorové uspořádání území obce. Pracovníci úřadu územního plánování (ÚÚP) a informatiky se společně rozhodli pro tuto etapu využít technologií GIS (Esri a T-WIST), kterými město Jihlava disponuje, a rozšířit tak možnosti podání příslušných připomínek či námitek i elektronicky prostřednictvím mapové aplikace. Kombinací technologií Esri ArcGIS Viewer for Flex (mapová aplikace s widgety) a T-WIST (databázová evidence pro zpracování všech podnětů) vzniklo komplexní webové řešení Připomínkování konceptu ÚP, které je veřejnosti přístupné na webových stránkách města. Nosným prvkem mapové aplikace, která jako podkladové vrstvy obsahuje návrhy hlavních a koncepčních výkresů a také letecký snímek, je widget Připomínky, který slouží k zakreslování grafických připomínek. Průvodce zadáváním připomínek požádá o vyplnění údajů o autorovi připomínky, zakreslený tvar a zadané údaje uloží do ArcSDE a následně zašle potvrzující email. Prostorovou lokalizaci dotčeného území podporují widgety pro hledání adres a nástroj pro práci s parcelami KN (katastru nemovitostí). Další funkce jsou zajištěny widgety pro měření ploch a vzdálenosti, tvorbu poznámek a tisk. Druhou neméně důležitou částí celého řešení je databázová aplikace, která v rámci intranetu slouží pracovníkům ÚÚP pro jednotnou evidenci a vyhodnocení vlastních připomínek a námitek. Aplikace disponuje nástroji pro jednoduchou správu všech podnětů (šablony pro odpovědi, exporty sestav, odesílání informativních e-mailů, aj.) a díky integraci se spisovou službou umožňuje efektivní řešení celého administrativního procesu pro všechny zúčastněné subjekty (ÚÚP, projektanti, veřejnost). Celé řešení je praktickou ukázkou flexibilního využití moderních technologií a webových služeb, integrace GIS a agendových systémů a lze jej jistě zařadit mezi příklady realizace e-Governmentu, tj. elektronizace výkonu veřejné správy. Živá ukázka: http://extranet.jihlava-city.cz/pup/mapa/ Jan Caha Statutární město Jihlava

Obsah Územní plánování O připomínkování PUPík a mediální kampaň Technologie a služby Ohlasy Závěr

územní plán Územní plán podklady průzkumy lidé budoucnost software

od hliněné destičky… v Sumerské říši nejstarší územní plán město Nippur 1500 př. n. l. hliněná destička Veřejnost a usnadění si vyhodnocení, jakým způsobem to provést? Asi jednoduchá aplikace, ale postupem času nároky stoupaly, až aplikace nabobtnala do obřích rozměrů.

… ke GIS v Jihlavě

Proč připomínkování na webu zapojení široké veřejnosti nový jednotný přístup k připomínkování využití GIS technologie zapojení odborníků předání dat zpracovateli historie připomínkování

od nástěnky…

… ke GIS

Info o projektu PUPík Praha jako vzor srpen 2011 - výběr zpracovatele nového ÚP Jihlavy listopad 2011 - první myšlenky březen 2012 - realizace (T-Mapy) / katalog požadavků 21. 6. – 30. 9. 2012 – první připomínkování mediální kampaň implementace interní aplikace, vyhodnocování Esri konference; GIS day Ostrava; Zlatý Erb; Skutek roku; ArcRevue - CZ; ArcInfo - EN Skutek roku Ceny MV za kvalitu a inovaci ve veřejné správě Proběhly Tři připomínkování, je spuštěno připomínkování návrhu Jihlavy Postupně najedou na PUPík všechny pořizované obce

aneb zapojení veřejnosti chytlavý název - PUPík aneb zapojení veřejnosti zkratka je potřeba chytlavý a zajímavý název iPUP, wiPUP, PUPiD, … PUPík PUP (Připomínkování Územních Plánů) mediální kampaň …

Mediální kampaň MHD, postery na zastávkách Web města letáky, brožury noviny, tiskové zprávy poster na katastrálním úřadu Facebook videonávody

Mediální kampaň

veřejné projednání

komponenty řešení Veřejné aplikace Interní aplikace Připomínkování výkresů ÚP (pupmapX) mapová aplikace FlexViewer nad AGS + widgety služby AGS + SDE + MSSQL Připomínkování textové části ÚP (puptxtX) PHP aplikace + DB Interní aplikace Připomínkování ÚP (pup) DB aplikace pro správu připomínek T-WIST + DB + Šablony (maily a přílohy) + CEU (práce s rolemi) Připomínky k ÚP (pupmapXint) Aktualizovat obrázky? - printscreeny

Připomínkování výkresů ÚP Libovolnost přidaného podkladu (Esri_TOPOmap, ÚP okolních obcí,…) Posun v podokně přehledové mapy Dotaz na kliknutím do mapy – vrátí íčko Legenda?

Připomínkování výkresů ÚP 1

Připomínkování výkresů ÚP 2

Připomínkování výkresů ÚP 3

Připomínkování výkresů ÚP 4 Ukládání připomínek jako polygonu

Připomínkování výkresů ÚP Dotčené parcely Zápis do GDB E-mail + PDF Spisová služba 5

Připomínkování textové části

pup.jihlava.cz

Ing. Jan Caha jan.caha@jihlava-city.cz Statutární město Jihlava Děkuji za pozornost pup.jihlava.cz Ing. Jan Caha jan.caha@jihlava-city.cz Statutární město Jihlava