Vzdělávání a výcvik v automobilovém průmyslu Kroměříž 9.-10.3.2005 Řízení a rozvoj lidských zdrojů v multikulturním prostředí Alena Kozáková Ředitelka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Průmyslová střední škola Letohrad
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Profil HR poradce a školitele
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
SKILLS Pracovní hodnocení zaměstnanců
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
CHEMIE KOLEM NÁS Brno, GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft.
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Univerzita Karlova v Praze PEDAGOGICKÁ FAKULTA Středisko vzdělávací politiky Malátova 17, Praha 5 Tel.:
Význam organizace INSEA pro další vzdělávání v oboru výtvarná výchova
Privatizace a liberalizace v energetickém průmyslu, ztráty a příležitosti v důlním průmyslu Balatongyörök, 29. duben 2006 Vilmos Holló ředitel majetkové.
Nekvalifikovaní průvodci poškozují kvalitu českého cestovního ruchu – MMR ČR.
Eurocentrum - praktické zkušenosti a potenciál spolupráce
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
European Computer Driving Licence Informační a poradenské centrum PEF.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Evropa: jihovýchodní Evropa
Hodnocení zaměstnanců ve výrobních firmách
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 1. GLOBALIZACE TRHU PRÁCE Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Vzdělávání a výcvik pro automobilový průmysl 2. ročník odborné konference Kroměříž, 10. března 2005.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
ošetřovatelství a porodní asistence
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
1 Mezinárodní konference Týden udržitelného rozvoje – Nové způsoby výroby – MPO, Praha, Prezentace firmy TOS KUŘIM - OS, a.s. Podklady pro vystoupení.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
VÝCHODISKA PRO ROZVOJ VŮDCOVSTVÍ
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Budoucnost odborného školství
1. GLOBALIZACE TRHU PRÁCE
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Osobní management – modul č.4
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Transkript prezentace:

Vzdělávání a výcvik v automobilovém průmyslu Kroměříž Řízení a rozvoj lidských zdrojů v multikulturním prostředí Alena Kozáková Ředitelka lidských zdrojů KAROSA a.s.

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename KAROSA a.s. - Firma v srdci Evropy Praha Česká republika Brno Vysoké Mýto

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename KAROSA a.s. Nositel certifikátu „Učící se organizace 2001“ V rámci soutěže 2003 CZECH TOP 100 třetí obdivovaná firma v sekci „Automobilová výroba a související činnosti, výroba dopravních prostředků“ Nositel ocenění „Zaměstnavatel Pardubického kraje 2004“

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename KAROSA a.s. : HISTORIE V DATECH privatizace KAROSY – ( 34 % akcií RENAULT V. I., 17 % akcií BERD, 49 % akcií ostatní akcionáři) 1994 – zahájení výroby autobusů řady 730 a let výroby ve Vysokém Mýtě Premiéra nízkopodlažního městského City Busu v ČR zahájení prodeje modelu Recreo ve Francii (1997) modernizace výrobkové řady 900 s novým názvem 900E zahájení výstavby nového provozu lakovny dokončení výstavby a zahájení výroby na nové montážní lince KAROSA obdržela certifikát systému řízení jakosti ISO 9001 / Karosa a.s. získala ocenění „Zaměstnavatel Pardubického kraje 2004“

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename VÝVOJ VLASTNICKÉ STRUKTURY KAROSA a.s. 50% 1.ledna % 65 % 17.října %0% 100 % 1.ledna 2003

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename KAROSA a.s. – Obchodní trhy TRADIČNÍ TRHY: Česká republika, Slovenská republika, Francie PŘEVZETÍ ODPOVĚDNOSTI ZA PRODEJ VÝROBKŮ IRISBUS NA TRZÍCH : Společenství nezávislých států (SNS) Srbsko-Černá Hora, Chorvatsko, Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Makedonie Litva, Lotyšsko, Estonsko Finsko, Island Maďarsko Polsko Bulharsko, Rumunsko

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename KAROSA v multikulturním prostředí FIAT IVECO IVECO IRISBUS KAROSA KAROSA ITÁLIE ČESKÁ REP. FRANCIE

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename FLEXIBILNÍ SYSTÉM ROZVOJE ZAMĚSTNANCŮ: VŮDCOVSTVÍ, ELIMINACE PLÝTVÁNÍ VŠEHO DRUHU MISTŘI JAZYKY CAD / CAM KAIZEN PROCESY LEGISLATIVA KOMUNIKACE OBCHODNÍ DOVEDNOSTI ÚČETNÍ STANDARDY

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename STRUKTURA ZAMĚSTNANCŮ dle dosaženého vzdělání (situace k ) Základní vzdělání 784,91 % Střední odborné s výučním listem 83552,55 % Střední odborné bez výučního listu a bez maturity 150,94 % Vyučení s maturitou 1549,69 % Úplné střední odborné s maturitou 29718,69 % Gymnázium 472,96 % Vyšší odborné 130,82 % Bakalářské 40,25 % Vysokoškolské 1469,19 %

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename V procesech společnosti jsou to lidé, kdo se stávají strategicky důležitými z pohledu konkurenceschopnosti Nové, hlubší schopnosti a znalosti, které vnášejí do procesů neustálého zlepšování Širší orientace ve svých funkcích a rolích Těsnější integrace lidí a prožitků NOVÉ KOMPETENCE JEDNOTNÝ PŘÍSTUP V ŘÍZENÍ LZ

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename Osoba, která pomocí svých vlastních kompetencí přidává kvalifikovanou a uznávanou hodnotu do pracovních procesů uplatněním vysokého stupně vlastní angažovanosti PROFESIONÁL

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename Systém řízení a rozvoje LZ PROFESIONÁL EXPERT MASTER PROFESIONÁLSENIOR DIRECTOR VÝSLEDKYPOTENCIÁLKOMPETENCELEADERSHIPPOZICE TRENDY ! A.C. ! AUDIT … PROFILY!

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename MANAGERSKÁ KOMTETENTNOST DOSAŽENÍ VÝSLEDKŮ STRETCHING SHARING COACHING EMPOWERING REALIZACE ODHODLÁNÍ VIZE / PŘEDVÍDAVOST OTEVŘENOST SOUVISLOSTI BÝT PŘÍKLADEM MOTIVACE VELKORYSOST PODPOROVÁNÍ ZMĚN ZHODNOCENÍ OSOBNOSTI MANAGERSKÁ KOMTETENTNOST MANAGERSKÁ KOMTETENTNOST MANAGERSKÁ KOMTETENTNOST SPOLUÚČAST NA HODNOTÁCH KAROSA a.s. – FIAT LEADERSHIP MODEL

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename STRETCHING PODROBOVAT ZKOUŠKÁM, NAVRHOVAT AMBICIÓZNÍ CÍLE, POBÍZET K VYŠŠÍMU PRACOVNÍMU NASAZENÍ A K PŘEKONÁNÍ SE. USILOVAT O VYNIKAJÍCÍ VÝSLEDKY KUMULOVÁNÍM ÚSPĚCHŮ. PODPOROVAT INOVACI A EXPERIMENTOVÁNÍ. PODPOROVAT ZMĚNY PŘEKONÁNÍM SÍLY ODPORU. AKCE : STRETCHING

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename AKCE : SHARING SHARING ZTOTOŽNIT SE S PŘEDVÍDAVOSTÍ A PODPOROVAT ZMĚNU. VYTVÁŘET PŘÍLEŽITOSTI KE KOMUNIKACI A K DISKUSÍM, KDE SE VŠICHNI MOHOU VYJÁDŘIT. ZPŘÍSTUPNIT ZDROJE, INFORMACE A ZNALOSTI ZJEDNODUŠENÍM JEJICH PŘENOSU. SMĚŘOVAT K HODNOTÁM A VŠEOBECNÉMU ÚČELU.

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename AKCE : COACHING COACHING RESPEKTOVAT OSOBNOSTI, TÍM ŽE JIM BUDEME NASLOUCHAT, VĚNOVAT POZORNOST A BUDEME JIM K DISPOZICI. CHRÁNIT JE PŘED NEJISTOTOU. BÝT PRŮVODCEM A UČITELEM, UPŘEDNOSTŇUJÍCÍM LOGIČNOST A TÝMOVOU PRÁCI. PODPOROVAT UČENÍ SE ZE ZKUŠENOSTÍ.

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename AKCE : EMPOWERING POSILOVAT VYJÁDŘENÍ OSOBNÍCH POTENCIÁLŮ. ROZPOZNAT HODNOTU VYKONANÉ PRÁCE A TÍM PŘISPÍVAT K OSOBNÍMU A PROFESNÍMU ROZVOJI. ROZŠIŘOVAT ZODPOVĚDNOST JEDNOTLIVCE. PŘEDVÍDAT ROZVOJ JEHO SCHOPNOSTI (MOCI) V RÁMCI ORGANIZACE. EMPOWERING

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename ROZVOJ A VÝCVIK INTERNÍCH ZDROJŮ DĚLNÍCI MISTŘI, TÝMOVÍ EXPERTI MANAŽEŘI SPECIALISTÉ SPECIALISTÉ ROZVOJ VÝCVIK INTERNÍ LEKTOŘI INTERNÍ LEKTOŘI

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename ROZVOJ A VÝCVIK EXTERNÍCH ZDROJŮ PERSONALISTÉ, MISTŘI, TÝMOVÍ EXPERTI, PROJEKTOVÍ MANAŽEŘI, VEDOUCÍ ODBORŮ aj. SE PODÍLEJÍ NA ROZVOJI: Učňů IQ AUTO Studentů SŠ, VOŠ IQ AUTO, STÁŽ Studentů VŠ Agenturních zaměstnanců ZNALOSTI,DOVEDNOSTI

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename PROJEKT IQ AUTO = INTELIGENCE + KVALITA TEORIE & PRAXE Jazyková gramotnost Jazyková gramotnost Sociální dovednosti a odpovědnost Sociální dovednosti a odpovědnost Podnikatelská etika Týmová práce, coaching IT dovednosti IT dovednosti Exkurze, stáže Praktický výcvik Leadership Komunikace, delegování

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename ROZVOJ INTERNÍCH & EXTERNÍCH ZDROJŮ Manaže r Dělník Lekto r Uchazeč Student Mistr Spec. Učeň Stážista Student

2.odborná konference SAP, Kroměříž 9. – Filename Děkuji Vám za pozornost a těším se brzy na shledanou ! Alena Kozáková Ředitelka lidských zdrojů KAROSA a.s. Vysoké Mýto