!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

Postačí zapnout počítač, připojit se k internetu a dát se do chatování, zahrát si hru pro více hráčů nebo hledat kamarády a sexuální deviant se může.
Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy.
Propagace a reklama na facebooku
Sociální sítě Ondřej Herman.
Sociální sítě.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Název: VY_32_INOVACE_VZK689_ Autor: Mgr. Lucie Fajfrová
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Bezpečnost na internetu
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Název: Co nám hrozí na internetu
Aktualizace aktivit projektu E-Bezpečí v oblasti prevence rizikové virtuální komunikace
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
Pravidla soutěže Vytvořte hudební videoklip (současné hudební styly, např.: Rap, Hip hop, elektronická hudba apod.) zaměřený na téma kyberšikany (kyberšikana,
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Nebezpečí na Internetu
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
NEBO-LI PRONÁSLEDOVÁNÍ OBĚTI CIZÍM ČLOVĚKEM, VYHROŽOVÁNÍ POMOCÍ SMS A VULGÁRNÍCH Ů Viktor Vašát 12 let 7.b Základní škola Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk.
Kyberšikana Radka Blažková.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Nebezpečí na internetu KYBERGROOMING
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Kyberšikana Cyberbulling.
Sociální sítě Štěpán Hýža.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Kyberšikana.
VY_I/2_INOVACE_71_Bezpečnost na internetu Bezpečnost na internetu Miroslav Kaňok.
Jak na bezpečný internet?
závislost na internetu
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Kyberšikana.
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
KYBERŠIKANA.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Eva Foltýnová, Anna Čapková
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Jak lze využívat internet
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Transkript prezentace:

!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě Michaela Holečková, 3I 31. 10. 2011

OBSAH × KYBERŠIKANA × Projevy × Následky × Boj proti ní × Známý případ × SOCIÁLNÍ SÍTĚ × Facebook aj. × Nástrahy × Kybergrooming ×Typické chování

KYBERŠIKANA PROJEVY × Využívá -> mobily, e-maily, internet aj. × Zasílání obtěžujících, urážlivých, znechucených a útočných textů × Natočení trapné situace -> vložení na net

× Možné zvýšení agresivity NÁSLEDKY × Výsměch okolí × Zhoršení psychiky oběti × Pokus o sebevraždu × Strach ze společnosti -> strach z posměchu × Psychiatrická léčebna × Deprese × Možné zvýšení agresivity

BOJ PROTI KYBERŠIKANĚ × Nové zákony × Bezpečnostní opatření × Zákaz používání mobilů -> na školách o hodinách × Omezený přístup na určité stránky na internetu × Policejní vyšetřovací týmy × V USA -> federální zločin

ZNÁMÝ PŘÍPAD Anna (14) ze Slovenska spáchala sebevraždu poté, co ji 5 spolužáků sexuálně zneužilo před celou třídou a natočilo na mobilní telefon-> vyhrožovali jí tím, že video vloží na internet.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ × „ Společenská síť “ × Vytváření profilů × Veřejná komunikace × Sdílení fotografií, hudby aj. × Facebook, twitter, myspaces atd.

NÁSTRAHY × Neexistující systém ověření pravdivosti osobních údajů × Předstírání osobnosti × Změna věku, pohlaví aj. × Pedofilové × Nabourávání se do cizích profilů ->malé zabezpečení

KYBERGROOMING × Snaha donutit oběť k osobnímu setkání × Nevinná konverzace -> skvělé pozvání na rande od kamaráda × Dlouhodobý průběh -> i několik týdnů × Velké nebezpečí -> kybergroomer může být pedofil × Pěstování závislosti dítěte na podvodníkovi

Typické chování kybergroomeraje: × Je neobyčejně trpělivý. × Komunikuje se svou obětí i několik měsíců, někdy i přes rok, než se odhodlá sjednat si schůzku ve skutečném světě. × Tváří se neobyčejně přátelsky. × Enormně se zajímá o rozvíjení vzájemného vztahu s vámi. × Bude chtít váš vztah udržet z větší části, pokud ne celý, v tajnosti.

× Do konverzace vkládá i témata sexuální povahy × Do konverzace vkládá i témata sexuální povahy. × Často žádá o fotografie. × Vyžaduje kyber sex s použitím web kamery apod.

KONEC