Lucemburk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zájezd do Paříže.
Advertisements

Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
SEDLIŠTĚ.
Evropské monarchie Království Velkovévodství Knížectví.
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
Paříž Prezentace 5.B.
Štrasburk Malá Francie v Alsasku
Paříž Termín zájezdu: – Cena zájezdu:6 800 Kč ( cena může být upravena podle počtu nocí ve 3 splátkách ) Ubytování:hotel v centru Paříže.
Lucie Zelinková Sexta B
Česká Republika Počet obyvatel: Rozloha : km2
BENELUX LUCEMBURSKO.
ŘÍM věčné město Náš poznávací výlet do Říma ÷ /18.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině. Byl založen v roce Obklopuje stejnojmenné jezero v podhůří patagonských And.
Belgie.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Francie.
Teplice Připravila:Veronika Kozáková Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pár slov.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Andorra Tereza Vítková.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Zaandam je město v nizozemské provincii Noord- Holland. Leží na řece na Zaan, v blízkosti v blízkosti kanálu Noord sea a nedaleko hlavního města Amsterdamu.
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Spanilá jízda veteránů (isk) Od roku 1959 se koná tato automobilová soutěž, která probíhá mezi Barcelonou a Sitges.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Darek Matwikow Jan Jelínek
Německo Aneta Bohdálková.
Praha.
Albert Weis Albert Weis. HLAVNÍ MENU Úvodní stranaKde je? PamátkyNa dovolenou? FotogalerieKonec.
Peter Gabaĺ – 5.A.
Nejmocnější státy Evropy

Cesta kolem světa Marie Ptáčková 5.AV.
Barbora Vychopňová 1.B. Praha Amsterdam Datum odletu: Cena letenky: 2595 Kč Ubytování: Kč.
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
CESTA KOLEM SVĚTA ANDREA MARŠALÍKOVÁ, 1.B. LONDÝN LONDÝN JE HLAVNÍM MĚSTEM VELKÉ BRITÁNIE NAJDEME ZDE NAPŘ. ZNÁMÉ LONDÝNSKÉ KOLO, TOWER BRIDGE, BUCKINGHAMSKÝ.
Po stopách UNESCO památek Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
RODINNÁ DOVOLENÁ- LIPNO ZPRACOVALI :PAVLA LEITGEBOVÁ, LÁĎA MACHÁČ, KUBA POSPÍŠIL.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_016_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
MONAKO VY_32_INOVACE_06 Sada 4 Místo, kde žijeme Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
NORMANDIE, BRETAŇ – den Odjezd ve večerních hodinách z Teplic a dlouhá noc v autobuse.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika – České Budějovice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Frenštát pod radhoštěm
STÁTY BENELUXU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině . Byl založen v roce.
Dubrovník – PAVLA HORNÍKOVÁ.
Procházka Paříží.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Strasbourg 16/01/ :59.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Lucemburk

Lucemburk je hlavní město Lucemburského vévodství má rozlohu 51,46 km2 leží nad soutokem řek Alzette a Pétrusse má krásné historické památky přezdívá se mu Město mostů ( má asi 100 mostů ve městě) má zhruba 75 000 obyvatel je velice malé město, ale přesto má hodně obyvatel

Proč navštívit Lucemburk? Historické památky (katedrála Norte Dame) Krásné parky a muzea (Musée d'Histoire de la Ville de Luxembourg – muzeum města Lucemburk) V centru najdeme spoustu kaváren a restaurací

Notre Dame V kryptě katedrály se nacházejí hroby členů velkovévodské rodiny V katedrále se každý rok se koná slavnost k sošce Těšitelky zarmoucených.

Ceny Vyhledala jsem hotely v Lucemburku a průměrná cena byla zhruba 70 Euro Za letenku z Prahy do Lucemburku byste zaplatili přibližně 6 233 Kč

Děkuji za pozornost ! Prezentaci pro Vás zpracovala: Petra Zápotočná