Ostatní slavnostní hostiny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Café bezahlen Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Im Café bestellen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné
Účtování materiálových zásob, způsob A
Snímače polohy I Střední odborná škola Otrokovice
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Formy veřejného stravování
Menu – gastronomická pravidla
Pomocné stoly Střední odborná škola Otrokovice
Vinárny Střední odborná škola Otrokovice
Použití luštěnin v kuchyni
Chuťovky, chlebíčky, obložená vejce
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Společné stravování Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Použití obilovin v kuchyni
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Stravitelnost luštěnin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Zuzana.
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Slavnostní hostiny – recepce, raut
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
DHM – degresivní odpisy
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Vaření – rozdělení, způsoby
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Pečení – rozdělení, způsoby
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Bary Střední odborná škola Otrokovice
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Potraviny rostlinného původu
Souvislý příklad na zásoby
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Použití zeleniny v kuchyni
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Technika obsluhy – Společenská setkání
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
Transkript prezentace:

Ostatní slavnostní hostiny Střední odborná škola Otrokovice Ostatní slavnostní hostiny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena Michnová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /1 Autor Bc. Milena Michnová Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-Tos/3-SL-1/15 Název DUM Ostatní slavnostní hostiny Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Technika obsluhy Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem, náplň: průběh a konání společenských setkání. Vhodné časy a doporučené občerstvení. Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Koktejl party, číše vína, čaj o páté, hudební odpoledne, výlet do přírody, zahradní slavnost, výlet na lodi Datum 29. 6. 2013

Ostatní slavnostní hostiny Náplň výuky Koktejl party Číše vína Čaj o páté Hudební odpoledne Výlet do přírody Zahradní slavnost Výlet na lodi

Druhy slavnostních hostin Slavnostní hostiny rozdělujeme: 1. Slavnostní hostiny Banket Raut Recepce 2. Společenská setkání Koktejl party Číše vína Čaj o páté Hudební odpoledne Výlet do přírody Zahradní slavnost Výlet na lodi Obr. 1

Koktejl party je krátkodobé setkání uskutečňuje se odpoledne nebo večer podává se menší občerstvení v podobě výrobků studené kuchyně a užšího sortimentu nápojů trvá cca 2 hodiny pokrmy jsou upravené tak, aby nebylo nutné používat talíře a příbory nápoje se nabízejí z plat nabídkové stoly se většinou nepoužívají Obr. 2

Vhodné pohoštění Kanapka s krevetami s bylinkovým máslem Kanapka s uzeným pstruhem Kanapka s uzeným lososem a koprovým máslem Minipanini s anglickým rostbífem, rukolou a mozzarellou Plátek hovězího carpaccia s rukolou a hoblinkou parmesanu Kuřecí minigalantýna na celozrnném chlebu Ciabatte se sýrem brie s grepovou marmeládou a pancettou Koktejlová lžíce tartar z lososa Koktejlová lžíce tomaty s mozzarellou Mini burger v sezamové houstičce s pečenou paprikou a rukolou Mini croissant s pečeným kuřecím masem a mozzarellou Podává se užší sortiment alkoholických i nealkoholických nápojů. Výběr a sortiment určuje zadavatel.

Číše vína je krátkodobá společenská akce, pořádaná v rámci větších setkání v přilehlých prostorách má charakter doplňkového občerstvení nabízejí se zde 1 – 2 druhy nealkoholických nápojů, případně chuťovky trvá nejdéle 30 minut Obr. 3

Vhodné pohoštění Bílé a červené víno nebo šampaňské nebo nealkoholické nápoje Sýrová variace na špízu s cherry rajčátkem Mini páreček v listovém těstíčku Mozzarella obalená v parmské šunce Melounová kanapka Kanapka s paprikou a lososem Kanapka s nivou a sušenou švestkou Sýrová miniroládka s hroznovým vínem Kozí sýr z tapenádou z oliv Drobné pochutiny založeno na stolech Pražené mandle a kešu oříšky Olivy Provensál Domácí sýrové pečivo

Čaj o páté je odpolední setkání pořádané většinou pro mládež hlavní náplní je hudba a tanec podává se malé občerstvení formou nabídkových stolů nebo z plat sortiment tvoří studená kuchyně nápoje se podávají studené i teplé Obr. 4

Vhodné pohoštění Káva překapávaná s mlékem Čaj s citrónem – zelený, černý, ovocný Perlivá / neperlivá minerální voda 0,5 l Džus dle výběru 1 ks sladkého pečiva 1 ks chlebíčku se šunkou 1 ks obložené bagety nebo sendviče Ovocný koš Obr. 5

Hudební odpoledne je především kulturní záležitostí zřizují se nabídkové studené stoly a nápojový stůl pro všechny hosty má být místo k sezení pořádá se v místech sídla diplomatů Obr. 6

Vhodné pohoštění Káva – překapávaná s mlékem Čaj dle výběru s citrónem nebo s medem Perlivá a neperlivá minerální voda 1 ks sladkého pečiva 1 ks chlebíčku se šunkou Obr. 7

Výlet do přírody Piknik koná se mimo dům, proto je důležitá jeho příprava, která zahrnuje: zvážení doby trvání volbu vhodného místa písemné zajištění akce (zboží, inventář, pracovníci, …) zajištění stolového  a sedacího zařízení promyšlení servisu osvětlení při večerních akcích program Obr. 8

Zahradní slavnost Garden party se většinou pořádána v soukromí objednavatele pořádá se pro určitý okruh pozvaných osob je závislá na počasí, proto je důležité zajistit přilehlé prostory pro případ jeho nepřízně možnost grilování občerstvení se poskytuje formou rautu, místo nabídkových stolů se mohou připravit různé stánky. pro všechny hosty se zajišťuje možnost sezení je nutné zajistit program

Masa připravovaná na grilu Mleté kořeněné biftečky s feferonkou Rumpsteak grilovaný v čerstvě drceném pepři Vepřové kotletky grilované v marinádě z limetek a hořčice Vepřová žebírka marinovaná medem, tomaty a tymiánem Kuřecí prsíčka grilovaná v marinádě ze sladkého chillies Tygří krevety na špízu Filet z lososa s mořskou solí Grilované sele Obr. 9

Výlet lodí River party může mít krátkodobý i dlouhodobý charakter mohou se používat všechny druhy přípravy i servisu pokrmů a nápojů gastronomická část nebývá dominantní večer většinou doprovází hudba a tanec bývá doplněn programem záleží na délce trvání akce Obr. 10

Kontrolní otázky 1. Rozdělení slavnostních hostin 2. Průběh a vhodné pokrmy na koktejl party 3. Pohoštění na akci číše vína 4. Rozdíl mezi piknikem a garden party 5. Vysvětli průběh výletu na lodi

Seznam obrázků: Obr. 1: vlastní Obr. 2: vlastní Obr. 3: vlastní Obr. 4: [vid. 29. 6. 2013] dostupné z klipart Microsoft Office 00321061.jpg Obr. 5: [vid. 29. 6. 2013] dostupné z klipart Microsoft Office 00438787.jpg Obr. 6: [vid. 29. 6. 2013] dostupné z klipart Microsoft Office 00341530.jpg Obr. 7: [vid. 29. 6. 2013] dostupné z klipart Microsoft Office 00178348.jpg Obr. 8: [vid. 29. 6. 2013] dostupné z klipart Microsoft Office 00423030.jpg Obr. 9: [vid. 29. 6. 2013] dostupné z klipart Microsoft Office 00422136.jpg Obr. 10: vlastní

Seznam použité literatury: [1] Gustav Salač, MVDr. Milan Pribula, Hana Sedláčková: Technika obsluhy a služeb, vydalo SNP – pedagogické nakladatelství, Praha 1996, ISBN 80-85937-10-7 [2] Gustav Salač: Stolničení, vydalo nakladatelství učebnic Fortuna 2001, Praha, 2001, ISBN 8O-7168-752-9

Děkuji za pozornost