7 nejlepších kuchařů světa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA
Advertisements

. 1. část Pradědova galerie - Jiříkov Galerie se rozkládá se na rozloze čtyř hektarů. Během prohlídky můžete shlédnout 250 vyřezaných plastik zvířat.
Zájezd do Paříže.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
slavný americký průmyslník
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Historie a vývoj kuchařského umění
Francie 9.A.
Stolování ve středověku
DRUHY DOPRAVY Lodní doprava Železniční doprava Letecká doprava
1. Historie Historie Libor Mašek, Nestlé Professional Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Antoine Henri Becquerel
EVROPŠTÍ ŠÉFKUCHAŘI.
Moji nejlepší kamarádi
Přístavek 8. ročník.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
Život není procházka růžovou zahradou… A jen těžko si ho takový můžeme udělat… Ale proč by taková nemohla být prezentace?
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Paříž. O paříži jako o pohyblivém svátku psal Ernrest Hemingway Toto pojmenování se pro Paříž náramně hodí. V Paříži se vždy něco děje. Jedno z míst kde.
Kuchař Kuchař či kuchařka je člověk, který se zabývá přípravou a úpravou jídla. Profesionální kuchaři vaří v restauracích, školních či závodních jídelnách,
Cestovní kancelář.
Památky Prahy a královská cesta - test
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Francie.
Lyžařské středisko HINTERTUX
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
CESTOVNÍ RUCH.
Karel Havlíček Borovský
1. Již za horami v dáli ztemněla jasu zář a v stíny tmy se halí v podvečer země tvář. Kde slunko krátce jen nám milosti své přálo a zimomřivě hřálo, je.
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
Kanada.
Chuť Latinské Ameriky. Kdo jsme?  Restaurace BRiBRi nese název po indiánském kmeni BRiBRi, který žije v pohoří Talamanca na hranicích mezi Kostarikou.
Vypracovala: Daniela Marešová 3.A Jan Nepomucký. Jan z Pomuku (1330 či ) 1330 narozen v Pomuku (dnešním Nepomuku) Vystudoval na Vysokém učení.
STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA.
CESTA KOLEM SVĚTA ANDREA MARŠALÍKOVÁ, 1.B. LONDÝN LONDÝN JE HLAVNÍM MĚSTEM VELKÉ BRITÁNIE NAJDEME ZDE NAPŘ. ZNÁMÉ LONDÝNSKÉ KOLO, TOWER BRIDGE, BUCKINGHAMSKÝ.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
„Filosofové doposud svět vysvětlovali, jde však o to – změnit ho.“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_19.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Služby Patří do TERCIÉRU, III. sektoru hospodářství + KVARTÉR (nevýrobní součást hospodářství. Čím větší podíl na celém hospodářství státu služby mají,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
Pravopis velkých písmen
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Immanuel Kant Kritik čistého rozumu.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Zpracovala: P. Dillingerová SŠ KNIH, o. p. s.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Život Karla IV..
Antonio Vivaldi AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Завод за унапређивање образовања и васпитања
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Moderní trendy v gastronomii
Moderní gastronomie Ruth Martin.
Transkript prezentace:

7 nejlepších kuchařů světa Proč jsou mezi šéfkuchaři jenom muži ? Bc. Daniel Vančura

Paul Bocuse Kuchyně tvoří ze dvaceti procent úspěch restaurace Paul Bocuse Kuchyně tvoří ze dvaceti procent úspěch restaurace. O zbytek se postará atmosféra. Francouzský mistr kulinářského umění.Čtyřicetkrát za sebou byla jeho restaurace oceněna třemi michelinskými hvězdami. Založil Nouvelle Cuisine /Nová kuchyně/. Propagoval návrat ke klasickým pokrmům s dobrým základem z čerstvých surovin.

Jamie Oliver Ženy mě mají rády a spousta mužů mě nesnáší. Divné… Začínal vlastní kuchařskou show s názvem Nahý kuchař. V kuchyni se pohybuje v džínách, má rozcuchané vlasy, pomačkanou košili. Založil vlastní řetězec restaurací Fifteen. Vaří i pro hollywoodské hvězdy.

Alain Ducasse Jsme si s Vernem v něčem hrozně podobní Alain Ducasse Jsme si s Vernem v něčem hrozně podobní. Mám totiž ještě jeden sen. Otevřít si restauraci na Marsu. Jeho obří impérium zahrnuje luxusní restauranty, bary, kuchařské školy a kursy, které pořádá po celém světě. Je provozovatelem restaurace Jules Verne ve druhém patře Eiffelovy věže. Jeho chloubou je výpravná encyklopedie Alain Ducasse Culinary Encyclopedia. Je poradcem pro výživu Evropské vesmírné agentury.

Thomas Keller Čím si opravdu udělám radost? Když můžu vařit pro ostatní. Je považován za nejlepšího kuchaře Ameriky. V Las Vegas vlastní restauraci i s kasinem. Pracoval v Paříži, v osmi největších restauracích. Jeho French Laundry restaurace v Kalifornii byla oceněna v roce 2006 třemi michelinskými hvězdičkami.

Andrea Accordi Viděl jsem Karlův most a hned mi bylo jasné, že to místo vezmu Krátce poté, co převzal místo šéfkuchaře restaurace Allegro v pražském hotelu Four Seasons, získal pro ni michelinskou hvězdu. Pracoval V Londýně, Bangkoku a St. Tropez.

Gordon Ramsey Proč nejsou ženy mezi šéfkuchaři? Protože neumějí vařit! V Praze otevřel letos restauraci Maze. Jeho klasické menu vyjde na 1 750,- Kč. Vlastní 18 špičkových restaurací po celém světě. Jeho kritici tvrdí: Vaří jako Bůh, ale chová se hůř než řeznický pes.

                                          Nigella Lawsonová Mé divačky mě neberou jako profesionální kuchařku, spíš jako starší sestru. Prodala přes tři miliony výtisků svých kuchařek. Je hvězdou britské TV v pořadu Nigella Bites /sousto/.

Ladislav Nodl Vařil pro papeže, krále i knížata. Byl autorem či spoluautorem šestnácti kuchařek. Nositel Řádu svatého Vavřince a také Řádu sv. Ambrože, nestor českých kuchařů Ladislav Nodl zemřel 6. srpna 2008 ve věku 79 let.