Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Zpracovala: Klára Jonášová, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Rozmanitost života v přírodě
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Medvědi.
Pravěk První lidé. Pravěk První lidé Člověk zručný (Homo habilis) je jedna z linií rodu Homo a hypotetický předchůdce dnešního člověka, který žil.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Hloubky Ryb
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
Lichokopytníci.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Opice makak Popis Makakové jsou středně velká roztomilá zvířata masivní postavy. Před chladem je při velmi nízkých teplotách chrání velice hustá rezavohnědá.
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Ahoj! Já jsem medvěd hnědý.
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Věta je celek složený ze slov. Ta jsou v ní uspořádána podle určitých pravidel. Úkol: Zkus slova uspořádat tak, aby vznikla smysluplná věta. a)Plejtváci.
Po stopách ohrožených zvířat
ŠELMY - MEDVĚDOVITÍ Medvěd hnědý
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Tropický deštný les SAVCI.
Kočkovité šelmy.
Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící. Výskyt – křovité oblasti, polopouště Etiopie a Keňi.
ŠELMY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Orangutani.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
Biosféra.
Sloni.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Savci.
Psovité šelmy.
Zpracovala Julie Bezdíčková
Živočichové kolem rybníku
Tajga Jehličnatý les.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
ŠELMY- MEDVĚDOVITÍ Filip Grábl 8.B
Mořský savci ..
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Správná odpověď ► klik na obrázek
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Důležité údaje o ZOO. Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící Zebra Grévyho je ze všech zeber největší.
Přizpůsobivost živočichů
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
PTÁCI – LETCI (ŠPLHAVCI)
Transkript prezentace:

Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.

Nosorožec tuponosý Žijí už jen v ZOO Nosorožec tuponosý, bílý, širokohubý nebo také tuporohý - všechna tato jména patří jedinému zvířeti, které je hned po slonovi druhým největším žijícím suchozemským savcem na světě.

Kakapo soví Úplně jiný papoušek Od všech papoušků se liší snad úplně vším. Opravdu papouščí je na něm snad jen zobák - ale podobný může mít třeba i chobotnice.

Želva sloní Obři z ostrovů Ostrovní zvířena bývá vždycky něčím zvláštní. Tak například obrovské želvy, jako jsou želvy sloní, se mohly vyvinout jen na Galapágách, osamělých ostrovech ztracených v oceánu.

Lachtan japonský Lachtan japonský (Zalophus japonicus či Zalophus californianus japonicus) byl ploutvonožec z čeledi lachtanovitých (Pinnidae), který vyhynul zřejmě po roce 1950[1].

Tygr sumaterský Tygr sumaterský je mezi tygry nejmenší, což je pro něj výhodné při pohybu v husté džungli. Srst má výrazdnou hnědooranžovou barvu, černé pruhy jsou poměrně úzké a hustě naskládané vedle sebe. Zvláště samci mají velmi výrazné licousy.

Medvěd lední Medvěd lední Ursus maritimus (označovaný též jako polární medvěd) je největší druh medvěda. V kohoutku měří 1,5 m, délka těla činí 2,5 m a výška vzpřímeného těla se pohybuje okolo 2,4–3,3 m. Samci váží 400–700 kg, samice 300–400 kg.

Čáp černý Čáp černý (Ciconia nigra) je zástupcem čeledi čápovitých (Ciconiidae). Je to velký, převážně černý pták s bronzovým leskem, červeným dlouhým zobákem a bílým břichem. Mezi samcem a samicí téměř není rozdíl, mláďata jsou matově hnědá s šedozeleným zobákem.

Žirafa Rothschildova Žirafa Rothschildova, psáno také jako žirafa Rotschildova, (Giraffa camelopardalis rothschildi nebo Giraffa camelopardalis rotschildi) je druhým nejvíce ohroženým poddruhem žirafy jen s několika sty členy.[1] Byla pojmenována po zakladateli muzea v Tringu Lionel Walter Rothschildovi[2] Všechny, které žijí ve volné přírodě, jsou v chráněných oblastech v Keni a Ugandě.

Medvěd ušatý Medvěd ušatý (Ursus thibetanus) patří mezi menší medvědy, obývá střední a východní Asii, stoupá vysoko do hor a docela obratně šplhá po stromech. V přírodě se živí hlavně kořínky, žaludy, ořechy, výhonky a jinými plody, je téměř úplný vegetarián, někdy se v jeho jídelníčku vyskytuje také med a hmyz, např. mravenci, a také si občas chodí přilepšit na lidské pole.