Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt IQ AUTO VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENÝM ODBORNÝMI ŠKOLAMI.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Klíčové kompetence Komentovaný přehled v IKT pro 2.st. ZŠ Vladimír Klír.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální strategie mezinárodní firmy
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Kariérové poradenství a podnikavost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ

Obsah Informace o projektu Cíle projektu Portál Moje praxe jako základní nástroj Profil studenta Profil partnerské firmy Význam projektu pro studenta Jak se začlenit do projektu Závěr Kontakty

Informace o projektu Projekt Inovace a podpora praxí VŠPJ Je financován z projektu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Partnery jsou: Kraj Vysočina Krajská hospodářská komora Statutární město Jihlava Úřad práce Jihlava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Informace o projektu Projekt Inovace a podpora praxí VŠPJ přináší větší přehlednost a více šancí pro studenty. Zásadní inovací je změna obsahu teoretické výuky i obsahu praxí podle potřeb trhu práce, důsledkem bude zvýšení flexibility, kreativity a adaptability absolventů VŠPJ.

Cíle projektu Být hlavním místem pro veškeré údaje o kontaktech týkajících se praxí studentů a poptávek firem. Propojit zpracování bakalářské práce s praxí studentů a jejich budoucím uplatněním na trhu práce. Být hlavním přehledným informačním místem pro studenta ohledně praxí a bakalářské práce Inovovat teoretickou výuku na základě poznatků z praxí a požadavků na trhu práce. Digitalizace dosavadních papírových agend a zajištění větší flexibility procesu praxí.

Portál MojePraxe.cz jako základní nástroj Hlavním nástrojem projektu je portál MojePraxe.cz Umožňuje studentům vytvářet vlastní profesní profily ke kterým budou mít přístup partnerské firmy. Zároveň studenti uvidí aktuální nabídku praxí od těchto firem a mohou na ní reagovat. Všechny nové nabídky a aktualizace profilů se zobrazí přímo na hlavní stránce portálu. Propojení s Facebookem VŠPJ vám umožní vaše nové zkušenosti sdílet s ostatními.

MojePraxe.cz

Profil student Váš profil jeho provedení a pravidelné aktualizace, jsou klíčové pro to, aby si vás všimly firmy a ti, kteří hledají talenty. Profil by měl proto růst s vámi a zobrazovat vaše nové dovednosti absolvované praxe a kurzy.

Profil studenta 1.fáze

Profil studenta – 2.fáze

Profil partnerské firmy Každá partnerská firma portálu má právo nahlížet do profilů studentů Využívat tyto informace pro výběr studentů na praxe a brigády. Pracovat s profily v rámci Talent a HR managementu. Publikovat své aktuální nabídky. Aktualizovat svůj profil.

Ukázka profilu firmy 1.fáze

Ukázka profilu firmy-2.fáze

Význam projektu pro studenta Získání dobrého přehledu o trhu práce v regionu. Možnost navázání dlouhodobého partnerství s budoucím zaměstnavatelem. Možnost vybrat si téma bakalářské práce ideální pro budoucí povolání . Propojit své studium a praxi s budoucí profesní kariérou.

Jak se začlenit do projektu Navštivte www.mojepraxe.cz Proveďte registraci dle pokynů Založte si svůj profil Sledujte dění na portálu Aktualizujte svůj profil Vaše aktualizace se vždy zobrazí na hlavní stránce

Jak se začlenit do projektu Na adrese www.mojepraxe.cz do 12/2012 zde bude umístěna dočasná mikrostránka projektu s možností registrace a dalšími informacemi pro studenty.

Informační mikrostránka

Informační video

Závěr Portál MojePraxe.cz je tu pro vás. Je to služba se všemi 5P pro studenta: PŘEHLED – získáte přehled o klíčových firmách v celém regionu. PRAXE - Vaše praxe dostane smysl pro Vaše studium. PRÁCE – Snadno najdete vhodné téma své „bakalářky“. PREZENTACE – Váš profesní profil poroste s Vámi. POZICE – Cíleně pracujete na svém budoucím uplatnění. Portál Moje praxe spojuje: Vaše studium - Vaší praxí – Vaší bakalářskou práci – Vaší budoucí pozici.

Kontakty Portál praxí/mikrostránka: www.mojepraxe.cz kontakt: podpora@mojepraxe.cz

Děkujeme za pozornost ODPOVĚDI OTÁZKY