Jazyková výuka GE Money ČR&SK Andrea Števčíková, Kristýna Rapalová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Představení společnosti
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Rozvoj jazykové gramotnosti učitelů v procesu celoživotního vzděláváni
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Analýza Centra ProEquality
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
AUTOEVALUACE ACADEMIA MERCURII NÁCHOD ZAMĚŘENÍ NA OBLASTI: Průběh vzdělávání – výuka, výsledky ( metody, náročnost, rozvoj klíčových kompetencí, umístění.
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Anketní výzkum u uživatelů přípravku Urinal.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
Zábavná matematika.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání provozů dílčích knihoven.
Benefity efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu © Siemens VDO Automotive AG 2007 | SV HR TRU.
Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů.
Stav studie „Seroprevalence VHC u injekčních uživatelů drog“ k Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Maturita 2015.
Univerzita Karlova v Praze PEDAGOGICKÁ FAKULTA Středisko vzdělávací politiky Malátova 17, Praha 5 Tel.:
Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.
TRAINEE-PROGRAM ŠkodaAuto
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
Dotazníkové šet ř ení Mapa školy Ú č ast v projektu: 140 základních škol Celkový po č et respondent ů : Po č ty respondent ů : ž áci (89%), rodi.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Oficiální jazyk: Němčina (dialekt – curyština) 5maturity pro dospělématurity k povolání 4 odborné maturity 3vyšší střední odborné školy 2gymnázia (4,
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Montérský dorost XI. Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Vyškov, Gabriela Vostřelová E.ON Česká republika, s.r.o.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
ošetřovatelství a porodní asistence
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Průzkum u uživatelů výrobku Prostenal s PERFECT.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
1 Měření efektů manažerských vzdělávacích a rozvojových aktivit Štěpán Galbavý Partner Inventa,s. r. o.
Rozvoj manažerů GE Money ČR&SK Kristýna Rapalová GE Money
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Efektivní Knowledge management
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Jazyková výuka GE Money ČR&SK Andrea Števčíková, Kristýna Rapalová 24. dubna 2007

GE Money ČR&SK Bank HR Generalisté Auto Multiservis C&B T&D O&S

Stav před 1. Prezenční výuka (3x45 min. týdně) Dvojice Skupiny 2. Finanční příspěvek na výuku pro zaměstnance v regionu 3. Intenzivní letní kurzy

Motiv ke změně kvalita vs kvantita finanční úspora měřitelnost a objektivita progresu studia prověření motivace studentů flexibilita studia sjednocení výuky

PILOT 2004 Délka: 2 měsíce Kick-off: 1. 10. 2004 Dodavatelé: GlobalEnglish (americký produkt, dražší, vysoká interaktivita) e-academy (lokální produkt, levnější, méně interaktivní) Forma: blendovaná výuka (prezenční výuka 2x měsíc) Cílová skupina: 40 dobrovolníků (30% region, 70% centrála) Úrovně Pre-intermediate, Intermediat Noví studenti (do té doby nestudovali v rámci firemní výuky) Studenti motivovaní studovat angličtinu, angličtina není nezbytná pro výkon pozice

PILOT 2005 Délka: 4 měsíce Kick-off : 1. 10. 2005 Dodavatelé: LangMASTER – e-learning Forma: blendovaná výuka - prezenční výuka (60 minut/týden), skupiny max. 5 studentů Cílová skupina: 20 dobrovolníků (100% centrála) Všechny znalostní úrovně Noví studenti (neúčastní se standardní výuky) nebo studenti, kteří již studovali déle než 6 semestrů Studenti motivovaní studovat angličtinu, angličtina je nezbytná pro výkon pozice

Co se měřilo v pilotu Docházka  monitorování návštěvnosti e-learningu pomocí pravidelných reportů (min. 100%) a prezenčních listů z jazykové školy (min. 70%) Kvalita aplikace a pokrytí vzdělávacích potřeb  dotazník spokojenosti (Interaktivita, individuální progres, přátelská k uživatelům, relevantní k pracovním potřebám, technická nenáročnost) 3) Pokrok  monitorování dílčích studijních výsledků, rozřazovací a závěrečný test

CBA Varianta 1 Prezenční výuka Jazyková škola 3x45 minutes/week, CZK 370/45 minutes, 2 students in a tuition 100% Varianta 2 Blended výuka LangMASTER + jazyková škola Navržená délka výuky 60 minut/2 týdny, skupina 2 studentů 17% Varianta 3 GlobalEnglish + interní učitel Navržená délka výuky 60 minut/2 týdny, skupina 2-4 studentů 43% Varianta 4 GlobalEnglish + jazyková škola Navržená délka výuky 90 minut/2 týdny, skupina 2 studentů 62%

Vítězné řešení Implementace - březen 2006 + 50 NEW students Vítězné řešení Implementace - březen 2006 Blendovaná výuka = prezenční výuka 90 minut/14 dní + Hlavní výhody pro studenta: individuální studijní plán efektivita flexibilita … Hlavní výhody pro společnost: prokazatelná (ne)motivace měřitelnost progresu (pro HR i LM) reporting

Stav po AJ jako job need AJ jako benefit 1. Blendovaná výuka Dvojice Skupiny Region (jednotlivci nebo dvojice) 2. Business workshopy pro úroveň pokročilých 3. Intenzivní letní kurzy AJ jako benefit e-learningové kurzy LANGMaster volně k dispozici 2. sjednaná sleva pro zaměstnance na otevřené kurzy 3. možnost využití Flexipasů na výuku AJ

Výsledky průzkumu 89% říká, že se zlepšilo ve čtení anglických textů 75% zlepšilo schopnost připravovat dokumenty v Aj 71% hodnotí svou zkušenost s elektronickou částí výuky minimálně hodnocením „dobře“ 89% studujících by doporučilo GlEngl program svým kolegům 69% hodnotilo prezenční část minimálně slovem „dobře“ 77% studentů hodnotilo blendovanou formu výuky slovem „dobře“ a výš 35% respondentů uvádí, že si někdo označil jejich znalost angličtiny za zlepšující se Slovní otázky: Uživatelé jsou schopni kvantifikovat své zlepšení v angličtině – uvádějí zrychlení v přípravě a práci s anglickými texty, přípravě prezentací apod.

Plán změn ve výuce Plán změn Současnost angličtina pouze „job need“ job need/job benefit nespokojenost s dodavatelem, kvalita propojení prez. a elektr. části dle lektora, nejasnosti v docházce chybí jasná definice syllabů a pokroku/semestr dobře nastavený systém, chybí prostředky na řešení náhlých business potřeb Plán změn angličtina pouze „job need“ zkvalitnit propojení prez. a el. výuky, sledování docházky, přípravu lektorů příprava syllabů prezenční části – definovat pravidla pokroku a vyřazení ze studia větší flexibilita v typech výuky – pouze e-learning GlEng, intenzivní “business writting&presentation” kurs, řešení ad-hoc business need výuky

Otazníky finanční spoluúčast studentů na výuce (přímo/flexipasy) angličtina v Cafeterii (job benefit) definovat maximální délku studia (návrat k řešení v minulosti) Storno podmínky pro studenty certifikace ano/ne – jako definice pokroku? elektronická knihovna