Podcast A jeho možnosti využití ve výuce chemie Lucie Valová, Luděk Jančář.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Kroužek informatiky.
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Využití cloudových služeb ve školství
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Sociální sítě.
Microsoft Office OneNote
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
MALOVÁNÍ. CO JSOU TO SLOŽKY A SOUBORY HLEDÁNÍ OBRÁZKŮ NA INTERNETU.
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Logo společnosti Apple - Apple -americká firma založena v roce 1976 v Silicon Valley, navrhuje a prodává spotřební elektroniku, software a osobní počítače.
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
O TEVŘENÁ SÍŤ PARTNERSTVÍ NA BÁZI APLIKOVANÉ FYZIKY CZ.1.07/2.4.00/ Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích František Látal Katedra experimentální.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Výukový Informační Systém Naše stránky:
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Pokročilé vyhledávání VY_32_INOVACE_11 Sada 12 Základní škola.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
1 Průběžný tutoriál 8. – Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
1 Příprava předmětu Manažerská informatika pomocí programu Zoner Context pro distanční formu studia Ing. Markéta Kubálková katedra managementu Fakulta.
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Knihovny, katalogy, nástroje na správu zdrojů a citací. Přednáška k úvodu do metodiky studia naVOŠ Jabok, 24. Září 2010.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_09_Vstupní_periférie TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Mobilní telefony a tablety
Citační manažery Olomouc
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
Historie Internetu.
Nástroje podpory uživatelů
Struktura a plán semestru
Informatika v devítce přehled. Úvodní povídání ● Co znamená pro koho informatika ● Cíle pro první půlrok ○ Rozumět principům komunikace (historie, vývoj,
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Přírodovědecká fakulta UJEP
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Podcast A jeho možnosti využití ve výuce chemie Lucie Valová, Luděk Jančář

Obsah  Co je podcasting  Historie podcastů  Tvorba podcastů  Šíření podcastů  Práce s podcasty  Výukové podcasty  Výukový podcast v chemii  Výhody podcastů

Co je to podcasting  Technologie sloužíci jako informační kanál mezi zprostředkovatelem informací a jejím uživatelem  Slovo podcast vzniklo spojením přehrávače iPod s anglickým broadcasting,vysílání  Jde o soubory jednotlivých epizod skládající se ze zvukových záznamů nebo videozáznamů PodcastingTypy podcastů

Historie podcastů  Základní kámen podcastů položil Adam Curry  V roce 2004 napsal jednoduchý software, který uměl automaticky nahrát audiosoubor do mp3 přehrávače přímo z webu

Tvorba podcastů Počítač Kamera Mikrofon Program pro tvorbu podcastů

Šíření podcastů  Pro šíření podcastů se využívá tzv. RSS kanálů, které jsou čteny pomocí RSS readerů  Výhodou je automatické vyhledávání nových epizod a jejich shromažďování z mnoha webových stránek ke kterým se uživatel přihlásil k odběru

Práce s podcasty Počítač nebo přehrávač Internet Program pro správu podcastů ProgramyVybavení  Správu podcastů umožňují podcatchery  Např. iTunes, Juice, Primetime Podcast Receiver, WinPodder

Výukové podcasty  Ojediněle  Výuka jazyků  Výuka informatiky a ekonomie  Výuka fyziky na FCH VUT v Brně  Čím dál častěji  Většina oborů  Špičková pracoviště – Oxford University, Yale University, UC Barkeley, MIT, Stanford, apod.  Podcastingu se věnují učitelé, lektoři a školy  Je možné se vzdělávat formálně i neformálně Užití podcastů ve výuce v ČR Užití podcastů ve výuce v zahraničí

Výukové podcasty v chemii Autoři podcast učebních opor Učitel Student Typy podcast učebních opor Záznamy přednášek Krátké videozáznamy

Výhody výukových podcastů  Efektivnější studijní materiály  Časová flexibilita při studiu  Atraktivní forma sdílení informací s kýmkoliv a kdykoliv  Přístup ke studijním a zábavním materiálům prostřednictvým stejného media  Nástroj propagace předmětu

Děkuji za pozornost