Registrační číslo projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODPADY.
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_2_11.
I odpady označené č. 7 Je-li jeden kontejner, dáváme sklo bez ohledu na barvu. Vratné zálohované sklo vracejte zpět do obchodu.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Název Recyklace skla Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Identifikátor materiálu:
VY_32_INOVACE_16_Kapr obecný
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Registrační číslo projektu:
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Třídíme odpad!.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_469.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Registrační číslo projektu:
Registrační číslo projektu:
Co víš o recyklaci?.
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
DEN ZEMĚ TEST.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
 Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011  Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_17.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05- 12
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk,okres Česká Lípa,příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_19 _ENVIRONMENTÁLNÍ.
TŘÍDIT či NETŘÍDIT ?.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_14.
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Třídění odpadů,recyklace
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
EKOŠKOLA.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Transkript prezentace:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona/číslo materiálu: III/2 VY_32_INOVACE_BI617 Jméno autora: Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník 3. ročník Datum vytvoření: 5.4.2014 Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Tematická oblast: Ekologie – Třídění odpadu Předmět: Biologie Způsob využití: Prezentace uvádí správné třídění odpadu, s jakými kontejnery na tříděný odpad se můžeme setkat. Klíčová slova: Recyklace, třídění odpadu, papír, plast, sklo. Druh učebního materiálu: Prezentace

Obr.1: Kontejnery na tříděný odpad

Obr.2: Nejčastější kontejnery

TŘÍDĚNÍ PAPÍRU Sběrový papír se používá k výrobě recyklovaného papíru, ze kterého jsou sešity, knihy, krabice, obaly na vejce, toaletní papír a mnoho dalších užitečných papírových věcí. Co dávat do papíru? Je to jednoduché. Pokud si nejsme jisti, výrobky mají značku s číslem, na kontejneru je tabulka s uvedenými značkami.

Obr.3: Co vhazovat do kontejneru na papír

DO PAPÍRU MŮŽEME HODIT * Staré sešity * Kartonový papír (od výkresů) * Písemky se špatnými známkami  * Taháky, které už nepotřebujete (na papíru)  * Neplatné jízdenky * Časopisy, noviny, reklamní letáky * Obaly od potravin * Obálky

DO PAPÍRU NEMŮŽEME HODIT * Použité papírové kapesníčky * Mastný špinavý papír (např. od salámu, toastu) * Kopíráky, spodní stranu samolepek * Mokrý papír * Staré učebnice (ty raději prodejte ) * Krabičky od pitíček, mléka * Tapety zašpiněné od lepidla * Zalaminátovaný papír (staré průkazy, občanky)

TŘÍDĚNÍ PLASTU DO PLASTU NE Z recyklovaných plastů se mohou vyrobit nové plnohodnotné PET lahve, výrobky pro stavbu a zahradu, z části vláken pak koberce, oděvy, výplně do autosedaček, spacáků, bund apod. Jak na správné třídění? DO PLASTU NE Nepatří sem mastné obaly se zbytky potravin nebo čistících přípravků, obaly od žíravin, barev a jiných nebezpečných látek.

VYMÝVAT PLASTOVÉ NÁDOBY! DO PLASTU ANO Do kontejnerů na plasty patří fólie, sáčky, plastové tašky, sešlápnuté PET lahve, obaly od pracích, čistících a kosmetických přípravků, kelímky od jogurtů, mléčných výrobků, balící fólie od spotřebního zboží, obaly od CD disků a další výrobky z plastů. Pěnový polystyren sem vhazujeme v menších kusech. VYMÝVAT PLASTOVÉ NÁDOBY!

Obr.4: Co vhazovat do kontejneru na plasty

Obr.5: Takhle ne. Udržovat pořádek je nutnost.

TŘÍDĚNÍ SKLA Vámi sebrané sklo se používá ve sklárnách při výrobě nových skleněných předmětů. A co sem? Se sklem je to snad nejjednodušší! Jakýkoliv typ skla (bílé, zelené, hnědé) – lahve od mléka, nealkoholických nápojů, sklenice od marmelád, sklenice od jogurtů. Sklo by mělo být čisté, bez zátek víček a šroubovacích uzávěrů! Nepatří: keramika, porcelán, zrcadla, žárovky, zrcadla, autoskla, obrazovky; vratné zálohované sklo patří zpět do obchodu.

Obr.7: Kontejner na bílé a barevné sklo Obr.6: Co vhazovat do kontejneru na sklo

Obr.8:

Obr.9: Kontejner na nápojové kartony Obr.10: Kontejner na nebezpečná odpad

Obr.11: Kontejner na směsný odpad

POUŽITÉ ZDROJE Obr. 1-11 [cit. 2014-04-05] Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Kontejnery_na_t%C5%99%C3%ADd%C4%9Bn%C3%BD_odpad,_DOD_%C5%98epy.jpg http://enviregion.pf.ujep.cz/inter_uc/1st/data/images/odpady/004sluzby.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Kontejner_na_pap%C3%ADr,_Topolov%C3%A1,_ozna%C4%8Den%C3%AD.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Kontejner_na_plast,_Topolov%C3%A1,_ozna%C4%8Den%C3%AD.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e6/K%C5%99ejpsk%C3%A9ho,_kontejnery_na_plasty_a_pap%C3%ADr.jpg/1280px-K%C5%99ejpsk%C3%A9ho,_kontejnery_na_plasty_a_pap%C3%ADr.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/K_dol%C5%AFm,_kontejner_na_sklo.jpg http://www.standmar.cz/images/trideni-odpadu-sklo-b.jpg http://www.frydlantsko.eu/wp-content/uploads/2012/05/t%C5%99%C3%AD%C4%8F%C3%A1k.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Drink_cartons_trash_can_(prague).jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3a/Kontejner_na_nebezpe%C4%8Dn%C3%BD_odpad_(baterie_a_akumul%C3%A1tory).jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/%C5%A0tichova,_kontejner_na_sm%C4%9Bsn%C3%BD_odpad.jpg