Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třídíme odpad!.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třídíme odpad!."— Transkript prezentace:

1 Třídíme odpad!

2 Třídíme odpad, protože…
Vytříděný odpad neskončí na skládce, ale je znovu použit např. na novou PET láhev a nemusíme z přírody těžit další suroviny.

3 Plasty fólie, sáčky, plastové tašky, sešlápnuté PET láhve, obaly od pracích, čistících a kosmetických přípravků, kelímky od jogurtů, mléčných výrobků, balící fólie od spotřebního zboží, obaly od CD disků a další výrobky z plastů.

4 Sklo bílé sklo čiré, tedy sklenice od kečupů, marmelád či zavařenin a rozbité skleničky.

5 Sklo barevné barevné sklo, například lahve od vína, alkoholických i nealkoholických nápojů. Vhodit do zeleného kontejneru můžete také tabulové sklo z oken a ze dveří.

6 Nápojové kartony krabice od džusů, vína, mléka a mléčných výrobků, které je potřeba před vhozením do kontejneru řádně sešlápnout.

7 Papír časopisy, noviny, sešity, krabice, papírové obaly, cokoliv z lepenky, nebo knihy. Obálky s fóliovými okénky sem můžete také vhazovat, Nevadí ani papír s kancelářskými sponkami.

8 Bioodpad biologicky rozložitelný odpad pocházející především z údržby zahrad, ale i kuchyní.

9 Textil staré kusy oblečení, ložní prádlo, záclony, bytový textil, ručníky, ubrusy a párovou obuv, to vše zabalené v igelitové tašce nebo v pytli.

10 Elektroodpad Staré a nefunkční elektrické spotřebiče a baterie

11 Kov Kovy jsou ceněnou surovinou pro další výrobu, proto jejich sběr probíhá prostřednictvím výkupen druhotných surovin.

12 Nebezpečný odpad Barvy, lepidla, rozpouštědla, oleje, pesticidy, léky a domácí chemikálie

13 Použité zdroje


Stáhnout ppt "Třídíme odpad!."

Podobné prezentace


Reklamy Google