CZ.04.3.074.1.02.20344 Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
CZ / /0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s , Vodičkova.
Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: ,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0005 Inovace metod hodnocení existujících stavebních konstrukcí ČVUT v Praze, Kloknerův ústav Satra, Diagnostika staveb koordinátor.
CZ / /0322 Strojírenská technologie v malých a středních firmách Žadatel: ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav strojírenské technologie Partner.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 – HARMONI – Agentura pro podporu podnikání Kontaktní osoba – Ing. Daniel Toušek Tel.: DANTO, a.s. ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 Zaměření projektu Vytvoření informačního, poradenského a výchovně vzdělávacího centra pro MSP a OSVČ se zaměřením na požadavky při uvádění výrobků na trh Zvýšení přehlednosti informací v oblasti technických předpisů a norem zejména pro potřeby pracovníků předvýrobních a povýrobních etap Čtyři klíčové oblasti: o Strojírenství o Stavebnictví a stavební hmoty o Chemie o Potravinářství

3 Zdůvodnění potřeby projektu Prokazatelné mezery v informační a vzdělávací politice státu při uvádění výrobků na trh Nedostatečná úroveň informací poskytovaných podnikatelskému sektoru z hlediska struktury, zaměření a komplexnosti Nesoulad terminologie používané v rámci českých technických norem (nezávazné) a předpisů EU (závazné) Nejednotnost terminologie obecně stěžuje orientaci jak na poli závazných technických předpisů, tak na poli nezávazných technických norem.

4 Struktura projektu

5 Datová základna

6 Cílové skupiny Vymezení cílové skupiny: o Malé a střední podniky o Osoby samostatně výdělečně činné o Profesní a podnikatelská sdružení Přínosy pro cílovou skupinu: o Přístup k novým specializovaným informačním, poradenským a vzdělávacím službám v uvedených oborech o Zvýšení odborné úrovně a zázemí poradenských firem Zapojení cílových skupin: o Dotazníkové šetření zaměřené na řešení reálných potřeb potenciálních klientů v oblasti uvádění výrobků na trh o Pracovní workshop s cílem formulovat konkrétní náplň poradenských, informačních a vzdělávacích služeb o Školení klientů z řad cílových skupin (prezenční, on-line)

7 Typy činností 1. Tvorba databází Pořízení primárních zdrojů informací Vytvoření oborových informačních databází, jejich provázání Spouštění internetových stránek 2. Verifikace nabídky STP Provedení dotazníkového šetření Uskutečnění pracovního workshopu 3. Vytvoření nabídky STP Sestavení oborového terminologického slovníku technických předpisů a norem Sestavení oborového katalogu technických předpisů a norem Zpracování příručky týkající se požadavků při uvádění výrobků na trh

8 Typy činností pokračování 4. Výchova a vzdělávání Tvorba vzdělávacích modulů zaměřených na obecné znalosti i specializovaná témata v oblasti uvádění výrobků na trh 5. Poradenská činnost Vytvoření, správa a údržba komunikačního portálu Poskytování odborného poradenství a služeb 6. Školení klientů Prezenční a on-line školení Vyhodnocení a přidaná modifikace vzdělávacích kurzů a nabídky poradenských a informačních služeb

9 Vnitřní postupy řízení Všechny etapy řešení mají stanoveny měřitelné cíle, což umožňuje trvale sledovat plnění věcného a časového harmonogramu projektu Při realizaci projektu jsou využívány metody projektového řízení a analýzy rizik Vedoucí projektu organizuje pravidelné pracovní porady jednotlivých pracovních týmů v termínech plnění dílčích úkolů

10 Realizační tým Celkem 15 osob Žadatel: DANTO, a.s. o řízení prací spojených s realizací projektu o analýza technických předpisů a norem o tvorba informačních databází o programování softwaru Partner 1: UTRIN, s.r.o. o realizace dotazníkového šetření o příprava vzdělávacích modulů o školení klientů Partner 2: HARMONI o zpracování sborníků

11 Hlavní rizika projektu Nízká motivace potenciálních klientů účastnit se projektu Časový faktor realizace projektu Problémy Žádné významnější problémy se zatím nevyskytly Částečné úpravy rozpočtu řešeny dle Příručky pro příjemce

12 Zajištění publicity Spuštěna internetová stránka projektu Propagace projektu na stránkách partnerů V současné době probíhá výroba letáků a dalších propagačních předmětů s logem ESF a EU

13 Výstupy a Výsledky Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY 0600 ORGANIZACE0633 PRODUKTY0103

14 Horizontální témata Projekt je zaměřen především na rozvoj informační společnosti. Důraz je kladen na: o Tvorbu vzájemně propojených oborových databází technických norem a předpisů o Výrobu didaktických pomůcek pro účely školení a komunikace s cílovými skupinami Pozitivní dopad má také na rovné příležitosti, udržitelný rozvoj a rozvoj místních iniciativ

15 Partnerství Partner 1: UTRIN s.r.o. o tvorba školících programů, o zpracování didaktických pomůcek o koordinace v oblasti informatiky, marketingu a publicity Partner 2: HARMONI – Agentura pro podporu podnikání o tvorba sborníků TP o koordinace v oblasti informatiky, marketingu a publicity

16 Doporučení pro další programovací období Nejzajímavější činnosti RLZ z hlediska inovativnosti a přenositelnosti: Zapojení odborníků z praxe do procesu vzdělávání Náměty na zlepšení monitoringu a koordinace stávajících projektů: Využití on-line komunikace na server zprostředkujícího subjektu a tím zjednodušení odevzdávání papírových zpráv a tiskových sestav Dokladování účetnictví nahradit přesným zadáním pro auditora v kombinaci s využitím čestných prohlášení a tím zjednodušit ověřování prvotních účetních dokladů Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů: Seznámení s termíny týkajících se komunikace mezi zadavatelem a konečným příjemcem, zejména po ose odevzdání monitorovací zprávy – stanovisko zprostředkujícího subjektu – financování projektu