Týden vědy, výzkumu a inovací pro praxi Kouty nad Desnou, hotel Dlouhé stráně 2013 ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM www.cemc.cz WASTE FORUM PCHE - Ing.Jaromír.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Personální managament
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Výstupy projektu Ing. Jaroslav Jasanský.
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Nehmotné statky a průmyslová práva: jejich ochrana, oceňování a komerční využití European Commission Enterprise and Industry.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
EVROPSKá UNIE.
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_MAJETEK.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_245_Vyspělé státy světa AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Hodnocení eko-inovací podle EU ETV TÝDEN VÝZKUMU A INOVACÍ PRO PRAXI, TVIP 2014 Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
1 Ověřování environmentálních technologií (ETV), cesta na zahraniční trhy , Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
1 ETV v mezinárodním kontextu , Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
EU ETV zkušenosti a příležitosti 22. září 2016, MPO Ing. Evžen Ondráček.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zpráva o globální konkurenceschopnosti Doc. Ing. Josef Taušer, Ph.D.
Transkript prezentace:

Týden vědy, výzkumu a inovací pro praxi Kouty nad Desnou, hotel Dlouhé stráně 2013 ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM WASTE FORUM PCHE - Ing.Jaromír Škarka, CSc.

Přípravný výbor Přípravný výbor: Ing.Jaromír Škarka, CSc. (čestný předseda)PCHE Eng. prof. Ing. František Babinec, CSc.Risk Consulting prof. Ing. Alexander Kaszonyi, PhD.STU Bratislava, FCHPT prof. Ing. František Božek, CSc.Univerzita obrany Ing. Milan FilloVÚRUP, a.s. Ing. Pavel UrbánekTractebel Engineering a.s. Ing. Josef Petr, Ph.D Momentive Specialty Chemicals, a.s. Ing. Jan Mikulec, CSc.ZVU Engineering a.s. Ing. Jiří ŠtudentCEMC Více zde: ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM

PCHE - Ing. Jaromír Škarka, CSc. Zdravím účastníky konference APROCHEM 2013 a děkuji Vám za účast a možná i vědomou podporu. Osobně je mi líto, že konference s 22letou tradicí je vystavena zatěžkávající zkoušce v době, kdy vzhledem k svému zdravotnímu stavu už nemohu adekvátně reagovat. Rovněž je mi líto, že na sklonku své kariéry jsem nucen přehodnotit svůj vztah k lidem o kterých jsem si ještě včera myslel, že jsou mými přáteli. Vám i Aprochemu přeji úspěch, dlouhý a život a vše dobré! ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM

Směřování CEMC ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM Školy, VÚ, klastry… Průmysl Cesta ke konkurenceschopnosti Podpora VaV, MSP, vzdělávání

Investice do VaV ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM

Pozice ČR Světové ekonomické fórum ke konkurenceschopnosti: ( ) –ČR z 27 členských zemí na 16. místě –Skandinávie nejlepší: finanční podpora výzkumu + kvalitní školství + orientace průmyslu na vyspělé technologie a inovace Inovační barometr: manažeři z 25 zemí –Od vlády očekávají, že inovace budou podporovat: prostřednictvím vzdělávání (50 %), boje s byrokracií (48 %) a ochrany obchodních tajemství (41 %) ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM

Hodnocení ČR Evropskou komisí Konkurenceschopnost: na 18. místě Regional Innovation Scoreboard:Regional Innovation Scoreboard –Zaostává za severskými státy (Švédsko, Dánsko, Finsko), Německem, Rakouskem….. Zdrženlivý inovátor na 18. místě –(24 ukazatelů: investice do VaV, patenty, vědecké publikace v zahraničí, uvádění inovací na trh, počtu zaměstnanců ve znalostní ekonomice a jejím podílu na exportu) ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM

Patentová aktivita v ČR 2/3 patentů registrovaných v ČR pochází ze zahraničí (validace evropských patentů) U EPO v roce 2010 české subjekty podaly 1129 přihlášek (Rakousko 17 tis., Nizozemsko 60 tis., Německo 323 tis.) Z českých patentů podnikům patří 52 %, VŠ 18 %, fyzické osoby 17 %, výzkumné instituce 11 % ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM

EU ETV verifikační program Kanada Korea Filipíny USA Japonsko ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM

Podstata ETV a pojmy ETV = Nezávislé ověření prohlášení výrobce/ dodavatele o výkonnosti technologie –Inspekční orgán typu A –Postup dle GVP Výkonnost = nejde jen o environment Technologie = produkty, procesy a služby Environmentální technologie = technologií je méně environmentálně škodlivá, než relevantní alternativa ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM

Pozvání CEMC ETVCZ –Hledá experty –Konkrétní projekty do EU ETV Od 19 hod. č Přednáška k EU ETV ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM