Trocha historie Soutěž Obec přátelská rodině 2008 Projekt na čerpání výhry 2000 tis. Kč ( podmínka MPSV) Spolupracovníci ( město Brno a Centrum pro rodinu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Kariérové poradenství
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Brno - město přátelské rodině Bc. Drahomíra Tesařová Odbor Zdraví MMB.
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Středisko integrace menšin Opava Husova
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Marketingové prostředí obce
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Pobočka Knihovny Jiřího Mahena v Brně-Černovicích, Charbulova 38 Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu Jiřího Mahena v Brně, příspěvkovou organizaci.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt Family Point – místo pro rodinu Ing. Mgr. Vít Janků Centrum pro rodinu a sociální péči.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Rodinná politika Olomouckého kraje
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
SmoČR a senioři v obcích
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Trocha historie Soutěž Obec přátelská rodině 2008 Projekt na čerpání výhry 2000 tis. Kč ( podmínka MPSV) Spolupracovníci ( město Brno a Centrum pro rodinu a sociální péči) Family Point jako nejdůležitější část projektu

Projekt Family Point v Brně (první pololetí 2009) zřízení Family Point – informační středisko v centru Brna, Josefská 1 (bývalý klášter sv. Voršily) zprovoznění internetového portálu (druhé pololetí 2009) zřízení dalších deseti Family Pointů (základní varianta) ve veřejných budovách (ÚMČ), prostorách NNO apod. (první pololetí 2010) zřízení dalších deseti Family Pointů ve veřejných budovách a dalších prostorách.

Memorandum o spolupráci v rámci projektu Family Point Obsah dokumentu smluvní strany definice Family Pointu - Family Point je bezbariérové místo přátelské rodině, které poskytuje kultivovaný prostor pro péči o dítě, dětský koutek pro klidovou činnost a informace pro rodiny v oblastech sociální, psychologické a pedagogické pomoci. Součástí Family Pointu je zprostředkování informací o službách a programech pro rodiny, vzdělávání rodičů a volnočasových aktivitách pro rodinu, nabídky rodinných a mateřských center, klubů maminek a podobných prorodinných organizací. Family Pointy mají jednotné vizuální označení, které uživatelům garantuje standard kvality služeb. Cílem poskytované služby je zvýšení kvality života rodin na území města Brna.

povinnosti jednotlivých smluvních stran Centrum pro rodinu a sociální péči: zajistí personálně provoz Family Pointu na Josefské 1. Provozem se rozumí udržování kultury prostředí, spolupráce s poradnami a prorodinnými organizacemi na území města Brna, servis pro klienty – zejména poradenství, vedení statistiky návštěvnosti, organizování akcí Family Pointu, zajišťování propagace, rozesílání newsletteru a měsíčního hlášení o provozu Family Pointu. zajistí spravování webových stránek umístí logo města Brna a logo „Brno – město pro rodinu“ na všech propagačních letácích, plakátech a ostatních propagačních materiálech a na webové stránky na svých internetových stránkách bude mít odkaz na internetové stránky města Brna. bude zveřejňovat informace o akcích města Brna zaměřených na rodinu na internetových stránkách bude zajišťovat metodickou podporu, poradenskou činnost a informační servis pro Family Pointy, vymezené v Čl. V tohoto memoranda.

Statutární město Brno poskytne právo užití loga města Brna a logo „Brno – město pro rodinu“ v rámci projektu Family Point. umožní umístit logo Family Point s odkazem na stránky na internetové stránky města Brna. uspořádá min. 1 x ročně setkání zástupců jednotlivých Family Pointů. vede aktuální databázi kontaktních pracovníků jednotlivých Family Pointů. zajišťuje ve spolupráci s Centrum pro rodinu a sociální péči propagaci jednotlivých Family Pointů. zajišťuje ve spolupráci s Centrum pro rodinu a sociální péči informační servis, tzn. propaguje akce a shromažďuje informační materiály k předání jednotlivým provozovatelům. Provozovatel základních Family Pointů dodržuje standard služby Family Point. dodržuje etické principy služby Family Point. zajistí úklid Family Pointu a postupuje v souladu s Čl. VI tohoto memoranda. umožní umístit logo Family Point na své internetové stránky s odkazem na stránky zajistí účast svých zástupců na pravidelných pracovních schůzkách, jejichž koordinátorem bude město Brno.

Příloha č. 1 Memoranda – Standard služby Family Point Family Point je místo přátelské rodině, které nabízí tyto služby: informace o programech a službách pro rodiny v obci nebo regionu vhodný prostor pro péči o dítě (kojení, krmení, přebalení) dětský koutek pro klidovou činnost Cíle služby: zvyšování kvality života rodin v obci zázemí pro rodinu s malými dětmi získávání informací o potřebách rodin Principy služby: řídí se Etickým kodexem Family Pointu vstřícnost, respekt, úcta nízkoprahová veřejná služba bezbariérovost Poskytování služby: otevírací doba příznivá potřebám rodin provozovatelé Family Pointu dodržují tzv. Etické principy služby Family Point odpovědnost za děti mají rodiče

Příloha č. 2 – Etické principy služby Family Point Nejspolehlivějším zdrojem životní spokojenosti jednotlivce a prosperity obce je funkční rodina. Stabilita současných rodin je oslabována zvýšenými společenskými nároky na výkon jednotlivce i celé rodiny. Zřízení služby Family Point je konkrétním opatřením ke zlepšení životních podmínek rodin v obci. Služba Family Point chrání důstojnost a lidská práva uživatelů služby. Je poskytována všem se stejným úsilím a bez jakékoliv formy záměrné diskriminace. Služba Family Point respektuje jedinečnost člověka bez ohledu na jeho původ, rodinné zázemí, etnickou příslušnost, mateřský jazyk, věk, zdravotní stav, ekonomickou situaci, náboženské a politické přesvědčení. Služba Family Point respektuje právo na soukromí uživatele a jeho svobodnou vůli. Služba Family Point garantuje vlídný přístup dotčených pracovníků k návštěvníkům Family Pointu a vstřícnost k potřebám dětí.

Standardní vybavení: přebalovací pult s podložkou židle, křeslo či pohovka vhodné pro kojení dětská vysoká židle pro krmení odpadkový koš na pleny dětský koutek - stoleček, 2 židličky informační stojan nebo nástěnka s tištěnými materiály pro rodiny jednotné venkovní a vnitřní vizuální označení - logo Family Pointu (ochranná známka, která garantuje kvalitu služby) Doporučené vybavení: mikrovlnná trouba PC s přístupem na internet koberec, stavebnice, knížky, pastelky, papíry a jiné vybavení věšák stojan s kojeneckou vodou návštěvní kniha Požadavky na realizátory služby Family Point: zajištění infoservisu pro rodiny – ve spolupráci s Family Pointem Josefská 1, Brno zajištění úklidu a údržby umístění loga Family Pointu na webových stránkách provozovatele

Family Point – Josefská 1 – Centrum pro rodinu a sociální péči

Magistrát města Brna, Husova 5

Magistrát města Brna, Koliště 19

ÚMČ Bohunice, Dlouhá 13

ÚMČ Komín, Vavřinecká 15

ÚMČ Nový Lískovec, Oblá 75

ÚMČ Židenice, Gajdošova 7

Knihova Jiřího Mahena – Kobližná 4

Knihovna Jiřího Mahena – pobočka Maloměřice, Selská 16

Knihovna Jiřího Mahena – pobočka Židenice, Stará Osada 15

Knihovna Jiřího Mahena – pobočka Bystrc, Vondrákova 15

Středisko volného času Lužánky, Lidická 50

Středisko volného času Lužánky – pobočka Lata, Plovdivská 8

Středisko volného času Lužánky - pobočka Lány 3

Středisko volného času Lužánky – pobočka Louka, Bzenecká 23

Středisko volného času Lužánky – pobočka Linka, Kosmonautů 4

Mateřské centrum Sedmikráska, Oblá 51

Salesiánské středisko mládeže –Dům dětí a mládeže, Brno Žabovřesky, Foersterova 2

FN Brno, pracoviště Bohunice, Pavilon X

FN Brno, pracoviště Bohunice, Pavilon L

Děkuji za pozornost a těším se na to, že využijete Vy sami nebo Vaši příbuzní a známí služeb Family Pointů