19. Kongres ODS Oldřich Vojíř, Ph.D. předseda hospodářského výboru Poslanecké sněmovny PČR Oldřich Vojíř, Ph.D. předseda hospodářského výboru Poslanecké.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Zastupování zájmů v EU Jak obhajovat zájmy podnikatelů v Bruselu? Praha I.Voleš,
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
1 Ing. Vít Beneš, Ph.D. Ústav mezinárodních vztahů, v.v.i.
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Hospodářská politika státu
Jsme v EU, buďme v obraze. Výhody a nevýhody členství v EU Jarolím Antal.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Bankovní unie JUDr. Zuzana Vostrá, Ph.D..
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Senát Parlamentu České republiky EURO: Rozbouřené vody nebo přístav? Způsobí problémy či pomůže české ekonomice? Spasí exportéry? Kdy novou měnu zavést?
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
EVROPSKÉ ODBORY A GLOBÁLNÍ FINANČNÍ KRIZE Seminář FONTES RERUM Novotného lávka 21. října 2008.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Vypracovávání nové mezinárodní dohody EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Změna klimatu.
Tato prezentace byla vytvořena
Evropská unie - vznik vznik 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii (Maastrichtská smlouva) navazovala na evropský integrační proces od padesátých let.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Ministerstvo pro místní rozvoj Představení hlavních priorit květen – říjen 2009 Tisková konference
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Společná obchodní politika EU
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_16_Evropská unie,
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
Léta prosperity a léta krize v ČSR Období prosperity.
„SAMOSPRÁVA 2020“ (Řešení pro budoucnost) – Zlín Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Společná dopravní politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná dopravní politika Důvody pro společnou politiku: Důvody pro společnou politiku: Postupující ekonomická.
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Regionální politika EU v období
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
ZÁKONODÁRNÁ MOC Jana Karásková.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Rozpočtová a fiskální politika
TERITORIALITA EXEKUCÍ
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Transformace uhelných regiónů z evropské perspektivy
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Rozpočtová a fiskální politika
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
VENKOV SPOV ČR
Rozpočtová a fiskální politika
Evropská ekonomika: společně jsme silnější
Transkript prezentace:

19. Kongres ODS Oldřich Vojíř, Ph.D. předseda hospodářského výboru Poslanecké sněmovny PČR Oldřich Vojíř, Ph.D. předseda hospodářského výboru Poslanecké sněmovny PČR 5. – 7. prosince 2008 Praha

DalšíPředchozí Vláda dnes stojí před zásadním úkolem dokončit reformy, které jsme především my, jako jediná skutečně pravicová strana, slíbili svým voličům v parlamentních volbách v roce Je tedy nyní jen na nás, zda dokážeme jasně a srozumitelně prosadit svůj pravicový program. Proto není dnes možné hovořit o ničem jiném, než: Dali jsme voličům slib, tak jej dodržme!

DalšíPředchozí 1. O hrozící hospodářské krizi, která zasáhne i Českou republiku Díky světové ekonomické krizi musíme očekávat scénář hospodářské recese i v České republice. Navrhuji proto vážnou a věcnou debatu na téma našich schopností a možností pro minimalizaci dopadů světové ekonomické krize v našem ekonomickém a hospodářském prostředí. Hlavní dopady jsou předpokládány v oblasti výroby a služeb – z resortního pohledu primárně půjde o strojírenství, stavebnictví a automobilový průmysl. Negativní dopady lze očekávat i v exportu zboží a investičních celků. Je proto třeba podpořit exportní instituce, jako jsou například CzechInvest, CzechTrade, Česká exportní banka, EGAP a využít jejich zkušeností, informací a finančních zdrojů. Využijme i dalších instrumentů, které máme k dispozici. Vedle rozpočtové a měnové oblasti by mohlo být užitečným nástrojem finanční posílení Státního fondu rozvoje bydlení, které by mělo dva efekty: a) výstavba nových bytů je příležitostí pro malé a střední stavební firmy; b) zvýšení dostupnosti stabilizačních, resp. startovacích bytů pro mladé rodiny a např. učitele, zdravotníky, policisty, vojáky a jiné žádoucí profese.

DalšíPředchozí 2. O evropském předsednictví jako o příležitosti  ODS je pravicová strana, a proto prosazujme svobodné podnikání a svobodu jednotlivce a o tomto jednejme s našimi partnery v Evropské unii.  Zavedení unifikovaného systému evropského hospodářství anebo daňových předpisů – což předpokládá Lisabonská smlouva – je přeci flagrantním ohrožením volného trhu a významně znevýhodňuje především nové členské státy – tedy i Českou republiku.  Jednotné daně a jednotné hospodářství popírají geografické, populační, kulturní, historické a ekonomické odlišnosti jednotlivých zemí. Zavádějí určitý typ federalizačního direktivismu, a to je přece věc, která není v souladu s našimi základními programovými prioritami.  Proto je naší povinností pokusit se o získání času pro srovnání hlavních ekonomických a hospodářských parametrů s vyspělými evropskými ekonomikami.  Předsednictví České republiky v Evropské unii je pro nás příležitostí, jak s tímto tématem oslovit státy, které jsou v podobné situaci, ale které se také mohou stát našimi spojenci – přenesme tedy tuto ideovou rovinu na mezinárodní evropskou diskusi, třeba právě díky tomu, že v prvním pololetí 2009 budeme hlavním moderátorem Evropské unie.

DalšíPředchozí 3. O oživení a programové akceschopnosti ODS Zásadním úkolem tohoto Kongresu bude sestavení jednotného a akceschopného vedení ODS. Máme-li se vyrovnat s prohrou v krajských a senátních volbách, je nutné si přiznat, že jsme socialistům sami nabídli témata, že naše nejednotnost ve vedení, kauzy Tlustý – Morava či jistá okoukanost již osm let vládnoucích představitelů v krajích přinesla v některých regionech až drtivou prohru. Komunikaci uvnitř ODS i navenek s občany musíme výrazně zlepšit! Proto navrhuji, abychom se vrátili k funkci výkonného místopředsedy. Jeho hlavním úkolem by měla být právě komunikace nejen uvnitř strany, ale i navenek – přinášel by voličům konkrétní informace o tom, co se ODS podařilo z jejího volebního programu prosadit, a co je případně důsledkem nutné koaliční dohody. Je to zásadní organizační změna vyžadující změnu Stanov.

DĚKUJI ZA POZORNOST.