Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
Advertisements

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Představení komory, akce, projekty
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
1 HK ČR, Praha SPOLUPRÁCE SE VZDĚLAVATELI Z POHLEDU ZAMĚSTNAVATELŮ Kurikulum S Praha.
Společenská odpovědnost organizací
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
marketingové poradenství
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Státní správa Petr Machala.
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Společenská odpovědnost a školy
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013 Realizace strategie Národní politiky kvality v roce 2013

Strategie Národní politiky kvality 2011 – 2015 Základní cíl: Udržitelný rozvoj a růst kvality života v ČR Poslání: Koordinační aktivita podporující a propagující udržitelnou kvalitu života v ČR Vize: Spoluvytvářet v ČR prostředí, ve kterém je kvalita trvalou součástí všech oblastí života společnosti i jednotlivých občanů

Odborné sekce Rady kvality ČR Sekce pro kvalitu Hospodářské komory Kvalita v normalizaci, metrologii, zkušebnictví, akreditaci a certifikaci Kvalita ve vzdělávání Společenská odpovědnost organizací Kvalita v dopravě Kvalita v obranném průmyslu Kvalita v zemědělství a potravinářství Kvalita ve veřejné správě Kvalita v průmyslu a stavebnictví Kvalita v životním prostředí Mediální podpora a propagace Kvalita v cestovním ruchu Kvalita v obchodě Kvalita v resortu Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva práce a sociálních věcí Kvalita v ochraně spotřebitele Klub Národní ceny ČR Kvalita v energetice

Národní ceny kvality ČR Nejlépe propracovaný model řízení organizací - využití principů EFQM Nástroj zlepšování pomocí sebehodnocení Nástroj porovnávání své kvality s těmi nejlepšími (benchmarking) Prestižní ocenění – vysoce hodnocené Vhodný pro organizace veřejné sektoru

Národní ceny kvality ČR Podnikatelský a veřejný sektor START START PLUS EXCELENCE CAF PERSPEKTIVNÍ ORGANIZACE ÚSPĚŠNÁ ORGANIZACE EXCELENTNÍ ORGANIZACE

Spolupráce s veřejnou správou Pod Ministerstvem vnitra působí Odborná sekce Rady kvality pro veřejnou správu Výrazně se podílí na organizací Národní konference kvality ve veřejné správě Plní roli odborné sekce v cenách Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě Je poradním orgánem ředitele odboru veřejné správy Ministerstva vnitra

Model CAF 2013 Ve spolupráci s Odbornou sekcí kvalita ve veřejné správě je připravována aktuální podoba nového znění Modelu CAF 2013 Vyjde jako publikace Národní politiky kvality Národní cena kvality ČR v modelu CAF je každoročně vyhlašována Radou kvality ČR.

Ceny kvality Ministerstva vnitra Na základě dohody s Radou kvality ČR Ministerstvo vnitra realizuje u modelu CAF bronzový a stříbrný stupeň a poté se úřady mohou přihlásit do Národní ceny kvality ČR. I přes pozitivní výsledky spolupráce je množství úřadů, které mají v modelu CAF celou řadu stříbrných stupňů a do Národní ceny kvality za model CAF se nehlásí!! Národní cenu z minulých let mají – KÚ kraje Vysočina, KÚ Jihomoravského kraje Brno, město Děčín, Město Hranice…

Národní cena ČR za společenskou odpovědnost Model hodnocení je inspirován mezinárodními standardy, metodikou hodnocení v rámci Národní ceny kvality ČR i specifiky českých organizací Je vhodný pro organizace veřejného sektoru

Národní cena ČR za společenskou odpovědnost Držitelé cen z předchozích let jsou: Městská část Praha 10 Městská část Praha 3 Městský úřad Třinec

Cena hejtmana za společenskou odpovědnost Projekt Moravskoslezského kraje a Rady kvality ČR Cílem je iniciovat zájem firem a organizací veřejného sektoru v regionu o problematiku CSR Projekt je možné realizovat ve všech krajích Určeno pro organizace podnikatelského a veřejného sektoru Cenu uděluje hejtman

Program Česká kvalita Nadstandardní kvalita výrobků a služeb Kvalitu ověřuje nezávislá akreditovaná zkušebna Dodržování kvality je průběžně kontrolováno Pravidelně se vyhodnocuje spokojenost zákazníků

Průzkum značky kvality a jejich vnímání spotřebiteli Znáte Program Česká kvalita?     Myslíte si, že tento program garantuje kvalitu zboží? (uzavřená otázka, jedna možná odpověď)    

Průzkum značky kvality a jejich vnímání spotřebiteli Vzbuzuje u Vás název značky Česká kvalita důvěru?     Dali byste při koupi přednost zboží označenému touto značkou před ostatními výrobky?  

Děkuji za pozornost