Investiční Příležitosti v Japonsku 3. Března, 2008 Mikuláš KOTRBA Pobočka PRAHA, Japan External Trade Organization(JETRO)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Současný systém podpory
Představení společnosti
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
František Cvengroš Situace a výhled ekonomiky ČR (podklad pro kulatý stůl k přípravě Národního programu reforem 2013) Ministerstvo financí ČESKÉ REPUBLIKY.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Inovační aktivity podniků v letech 2008–2010
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
NÁVRH NOVELY ZÁKONA O INVESTIČNÍCH POBÍDKÁCH © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Investice v Polsku – jak investovat
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 2 Příliv investic do České republiky © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
ČR jako atraktivní lokalita pro umístění centra sdílených služeb Petr Pospíšil| ředitel Divize Investic
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Zpráva o světových investicích 2006 (UNCTAD) KONFERENCE OSN PRO OBCHOD A ROZVOJ (UNCTAD)
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
Ruská federace x WTO a OECD
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
ASIA INVEST Podpora podnikatelských kontaktů v Asii Česko-asijské fórum 3. březen 2008.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Soudobý svět Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
Soudobý svět Ekonomický pohled
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Příliv investic do České republiky
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
MEZINÁRODNÍ DAŇOVÁ KANCELÁŘ
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Investiční Příležitosti v Japonsku 3. Března, 2008 Mikuláš KOTRBA Pobočka PRAHA, Japan External Trade Organization(JETRO)

JETRO – Základní Informace JETRO (Japan External Trade Organization) je japonskou vládní organizací Rok založení: 1958 Hlavní úkol: Podpora zahraničních přímých investic do Japonska a pomoc malým a středně velkým japonským společnostem v maximalizaci jejich globálního exportního potenciálu Centrála organizace: Tokio & Osaka Pobočky: 36 v Japonsku a 73 v zahraničí (54 zemí světa) Počet zaměstnanců: 1,680 (830 Japonsko & 850 zahraničí)

Podpora přílivu zahraničních přímých investic do Japonska V lednu 2003 vyhlásil bývalý japonský premiér Koizumi plán na podporu přílivu zahraničních přímých investic. Následně japonská vláda oznámila, že hodlá urychlit své úsilí vedoucí k dosažení zdvojnásobení přílivu zahraničních přímých investic do roku 2010 a to na úroveň 5% HDP, s tím, že klíčovou úlohu v tomto úsilí bude hrát organizace JETRO.

Proč Japonsko?

Srovnání HDP japonských regionů s vybranými zeměmi Chugoku region Dánsko ,192 1,766 1, Kyusyu region Belgium Belgie Shikoku region Singapur Chubu region Nizozemí Kanto region Itálie Hlavní obchodní blok Číny* Australie Kansai region Švýcarsko Tohoku region Thajsko Hokkaido region Data jsou uváděna v miliardách USD Pozn.: Data HDP k japonským regionům jsou z roku 2003; k ostatním zemím z roku 2005 * Hlavní ekonomický blok Číny představuje: Beijing, Tianjin, Hebei, Shanghai, Jiangsu, Zhejiang, Guangdong and Hong Kong

Podíl japonského trhu ve světě - Druhý největší trh na světě - Top 5 zemí EU USA Ostatní Japonsko:12.1 % (1063.1) Pozn.: Top 5 zemí EU se skládá z Německa, Velké Británie, Francie, Itálie a Španělska. Zdroj : Euromonitor International “World Retail Data and Statistic 2006/ th edition” Celkový obrat prodeje (cca miliard USD : 2005) (2622.0) (v miliardách USD) Čína

INVEST JAPAN Organizace JETRO připravila v návaznosti na snahu japonské vlády zvýšit příliv zahraničních přímých investic do Japonska projekt pod názvem:,, INVEST JAPAN “

INVEST JAPAN - IBSCentra Pro pomoc zahraničním firmám při zahájení jejich obchodních aktivit v Japonsku zřídila organizace JETRO tzv. IBSC (Invest Japan Business Support Centers), poskytujících širokou škálu podpůrných aktivit. Yokohama Tokio NagoyaOsakaKobeFukuoka

Možnosti a služby IBSCenter 1.Poskytování širokého spektra informací o Japonském podnikatelském prostředí Strukturální reformy Ekonomické informace Průmyslové informace Investiční příležitosti

Možnosti a služby IBSCenter 2. Poskytování konzultací s experty z různých odvětví Průmysl Právo Účetnictví Obchodní konzultanti IT konzultanti Konzultanti pro otázky sociálního pojištění

Oblasti expertíz trhu: Biotechnologie Informační a Komunikační technologie Strojírenství Potravinářství Spotřební průmysl Elektronický a elektrotechnické vybavení Přesné strojírenství Životní prostředí Oděvní průmysl Různé zboží Obchodní a investiční prostředí – všeobecně

Možnosti a služby IBSCenter 3. Poskytnutí informací ohledně nařízení a investičních pobídek ze strany národních i místních vládních struktur Daňové zvýhodnění Investiční pobídky Obstarání pozemků a budov Zvýhodněné půjčky * Navíc kromě výše uvedených informací, mohou pracovníci IBSC zprostředkovat jednání mezi zájemcem a národními a vládními strukturami.

Možnosti a služby IBSCenter 4. Poskytnutí bezplatného pronajmutí kanceláří IBSCentra poskytují kanceláře, které mohou být využívány a to bezplatně po dobu až 50 pracovních dnů Kanceláře zahrnují základní vybavení (stoly, židle, skříně, telefony a faxy s privátními linkami) Veškeré kanceláře mají širokopásmové přípojky Kanceláře se nacházejí v dobře přístupných místech japonských obchodních center (Akasaka – centrum Tokia, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe a Fukuoka) Poloha kanceláří je výhodná i vzhledem k příhodnému umístění poblíž vládních úřadů

Možnosti a služby IBSCenter 5. Pomoc při vyhledávání vhodné lokace pro Vaší kancelář Stálá adresa je nutnou podmínkou pro úspěšné zvládnutí řady procedurálních kroků – jako: Registrace založení společnosti Veřejné ohlášení Certifikát způsobilosti Procedury podávání žádostí Otevření bankovního účtu Najímaní zaměstnanců

Možnosti a služby IBSCenter 6. Poskytnutí víceúčelových hal a konferenčních prostor Možnost konání seminářů a obchodních jednání v příjemném prostředí s vynikajícím zázemím.

Možnosti a služby IBSCenter 7. Poskytnutí pomoci v procedurálních záležitostech ohledně zakládání pobočky Registrace společnosti Vízové žádosti Daňové procedury Procedury ohledně najmutí pracovníků * Rovněž je zde možnost aby Vám pracovníci IBSC center představili profesionály prověřených externích firem, kteří mohou vypracovat žádosti a podstoupit požadované legislativní procedury místo Vás.

Možnosti a služby IBSCenter 8. Pomoc při vyhledání kvalifikovaného personálu Pracovníci IBSC center mohou vyhledat vhodné kandidáty včetně reprezentantů poboček v Japonsku, obchodníky, účetní a inženýry a to ve spolupráci s personálními agenturami. 9. Odhad nákladů spojených se založením kanceláře v Japonsku Pracovníci IBSC jsou schopni vytvořit nákladovou studii, která na základě daných faktorů vyčíslí náklady spojené se založením Vaší kanceláře v Japonsku.

Možnosti a služby IBSCenter Obě knihovny jsou vybaveny širokým spektrem publikací, dokumentů a referenčních materiálů se zaměřením na mezinárodní obchod a investice a to jak v Angličtině tak v Japonštině. Tituly jsou členěny dle obchodní kategorie a dále dle regionů, statistických reportů, dokumentech o trhu práce, daních a regionálních vládních strukturách. Lokace: Tokio & Osaka 10. Využití obchodní knihovny

Vývoj přílivu zahraničních přímých investic do Japonska - Zahraniční přímé investice do Japonska - Zdroj : Japonské Ministerstvo financí a Bank of Japan (v miliardách JPY) Více než 1000 firem ročně využije podporu a služby organizace JETRO Přes 100 firem již založilo své podniky v Japonsku

Přemýšlíte o investici do Japonska? Kontaktujte JETRO ! JETRO Praha, Pařížská 11/67, Praha 1 Tel.:

Děkuji Vám za pozornost. Mikuláš Kotrba JETRO PRAHA