IMUNOHISTOCHEMIE CGB laboratoř a.s. Ostrava Autor: Věra Schillerová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI
Histologická technika
Periferní zařízení počítače
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Základy počítačů a kancelářský software
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
BarTender a FlexMail Hromadná korespondence trochu jinak Tereza Doležalová1.
Základní součásti PC Základní Škola.
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
výběr jazyka, ve kterém budeme registrovat.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Název: Access – moduly - Microsoft Visual Basic Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Evidence a inventury majetku
MADSEN AccuScreen novorozenecký sluchový screener.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
Základní pojmy V informatice.
MARBES CONSULTING s.r.o. - komplexní řešení informačních systémů
autor: Zuzana Moravcová spoluautoři: Jana Dvořáková Jana Polívková
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
RESPONSIBLE CARE IT nástroje implementace REACH Konference REACH, GHS, přeprava Praha, Ing. Jan Holomek, SCHP ČR.
SPECIÁLNÍ METODY PŘI ZPRACOVÁNÍ A BARVENÍ TVRDÝCH TKÁNÍ
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Imunohistologické vyšetření u peroperační biopsie
FUNKCE A VYBAVENÍ POČÍTAČE Vypracoval Mgr. David Mikoláš 19. září 2007.
Certifikace ISO 9001 v terénních službách z pohledu certifikované organizace Mgr. Lucie Brožková.
HARDWARE Technické vybavení počítače. John von Neumann Stanovil teoretické principy (1945), které umožňují vytvořit univerzální počítač Počítač bude využívat.
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Digitální fotoaparáty
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Případová studie Robotické pracoviště
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Programové vybavení počítače
T1: Základy práce s počítačem
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Vyhledat záznamy: rok sběru, ústav,RIV, typ dokumentu J Košík, tisk Vyhledat záznamy podle systémových čísel Vyhledat své neodeslané záznamy.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
ODPADY.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Součástí této prezentace bude pravděpodobně diskuse, jejíž výsledkem budou akce. Pomocí aplikace PowerPoint lze navržené akce zaznamenávat v průběhu prezentace.
Prediktivní a prognostická patologie Prediktivní a prognostická patologie Část I Část I.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Možnosti třídění odpadů v obci a motivování občanů ke třídění.
Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.
Periferní zařízení počítače - opakování
Vypracoval / Roman Málek
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Mgr. Miroslava Telingerová
E-Inventarizace – datové terminály
Transkript prezentace:

IMUNOHISTOCHEMIE CGB laboratoř a.s. Ostrava Autor: Věra Schillerová 16. Sjezd České společnosti histologických laborantů Olomouc 25.-26.duben 2008 CGB laboratoř a.s. Ostrava Autor: Věra Schillerová Martina Klosová

V roce 2007 si naše laboratoř CGB a. s V roce 2007 si naše laboratoř CGB a.s. Ostrava zakoupila od firmy BAMED přístroj BenchMark XT americké společnosti Ventana. Přístroj používáme k imunohistochemickému a imunocytochemickému vyšetření tkáně.

Schéma přístroje BenchMark XT/LT Barvicí modul Zásobník na reakční pufry, olej a ostatní tekutiny Nádrže na odpad Počítač a jeho software Monitor, klávesnice, myš Tiskárna na čárové kódy Snímací tyč pro registraci reagencií Tiskárna pro archivaci

Co musíme udělat před spuštěním barvícího programu : Připravit počítač, sestavit protokoly u každé protilátky Načíst reagencie pomocí snímací tyče,naředit protilátky Doplnit všechny zásobní roztoky Zkontrolovat nádoby na odpad Spuštění programu

Podložní skla a čárové kódy : Vytisknout čárové kódy k příslušné protilátce Štítek obsahuje základní čárový kód, název protokolu, pořadové číslo Možnost dalšího označení: bioptickým číslem, rokem zpracování a jménem pacienta, popř. číslo pozitivní kontroly Tisk slidového štítku Správné nalepení štítku na podložní sklo

E-cadherin Spuštění programu: 30 podložních skel označených čárovými kódy uložíme do kruhového modulu Uložení dispensorů s detekčním systémem, protilátkami Kontrola zásobních roztoků Kontrola nádob na odpad Spuštění programu Melan A

Aplikace protilátky titrací , délka barvícího programu 3 a půl hodiny, zpožděný start, detekční systém s tzv.červenou koncovkou CD 5 Ki-67

Výsledné preparáty přístroje BenchMark firmy Ventana c-erbB-2 progesteron estrogen p53