Internet a intranet jako cesty k využití nástrojů měření Jak měřit úspěch HR živě, 22.9.2004, Hilton Prague Michal Kankrlík www.EduCity.cz, inSITE, s.r.o.,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Advertisements

Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Využití cloudových služeb ve školství
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Internet - historie.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Prezentace k semináři „ePraha – výzvy a příklady řešení“ ANALÝZA INFORMAČNÍCH POTŘEB (V PRAZE) Březen 2006 / Petr ŽIŽKA / STEM/MARK, a.s.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Virtuální učebna aneb „webinář“.
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Kde vzdělávat? Využití internetu v oblasti vzdělávání HR živě, , Výcvikové středisko ČSA, Praha – Ruzyně Michal Kankrlík inSITE, s.r.o.
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
Tvorba webových aplikací
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Pedagogické kompetence 6. října 2014 Caroline Kearney vedoucí manažerka projektů & analytička vzdělávání.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Představujeme službu Samepage
POSKYTOVATELÉ KNIHOVNICKO- INFORMAČNÍCH SLUŽEB A JEJICH PODPORA UŽIVATELE VE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ APLIKOVANÁ PROSTŘEDNICTVÍM SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Mgr. Zuzana.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Didaktické prostředky
Rozvoj e-learningové formy vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Seznamy digitálních knihoven
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
E-learning ve výuce na SŠ
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Jiří Štěpán, duben 2010 Vlastnosti úspěšných webových prezentací.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
InSITE - between you and information Doporučení a možná řešení analýzy vzdělávacích potřeb v roce 2005 Hynek Rais, ředitel pro poradenství inSITE, s.r.o.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Adaptivní webové systémy v e-learningu Miroslav Bureš Odborná skupina Webing, katedra počítačů.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Pro podporu začlenění České republiky do EU Microsoft s.r.o. „Informatická podpora procesů vzdělávání “
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Didaktické prostředky
Databáze projektových výstupů OP VK
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

Internet a intranet jako cesty k využití nástrojů měření Jak měřit úspěch HR živě, , Hilton Prague Michal Kankrlík inSITE, s.r.o., inSITE - between you and information

Testování online – skok do 21. století? inSITE - between you and information

Skok do neznáma?! Neznámé faktory Děláte-li cokoliv nového či tradičního novým způsobem, hrozí vždy možnost vzniku nějakého nepředpokládatelného jevu. (Rostislav Benák, VŠE) inSITE - between you and information

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD Výhody a nevýhody využívání internetu inSITE - between you and information + Interaktivita a flexibilita Stálá nabídka (24 hodin, 7 dní) Žádné geografické ani politické hranice Používání textu, obrázků, animací, zvuků Nízká absolutní cena Přesné cílení Přesné statistiky a vyhodnocení - Vysoká cena “reach” Relativně nízké pokrytí – zejména u starší cílové skupiny Nepřehledná struktura internetu Relativně úzká cílová skupina Ovladatelnost

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD Výhody využívání intranetu inSITE - between you and information

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD Typy informace týkající se vzdělávání – stručná kategorizace:  Profesní a celoživotní (portály, produkty, firmy)  Akademické (školy, univerzity, úřady, instituce)  E-learning (LMS, kurzy, testy, portály)  Testy (téměř vše se dá testovat online…)  Sdílení dat (referáty, seminární práce, testy)  Ostatní (tisk, archivy, hry, spolužáci…) inSITE - between you and information

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD Profesní a celoživotní (portály, firmy, produkty) příklady českých www stránek inSITE - between you and information

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD Profesní a celoživotní (portály, firmy, produkty) příklady českých www produkty – jazyky inSITE - between you and information

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD Profesní a celoživotní (portály, firmy, produkty) příklady českých www produkty – e-learning poskytovatelé systémů x poskytovatelé obsahu inSITE - between you and information

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD Akademické (školy, univerzity, úřady, instituce) inSITE - between you and information

Co vše je online v oblasti vzdělávání Testy (téměř vše se dá testovat online…) Sdílení dat (referáty, seminární práce, testy) inSITE - between you and information

Co vše je online v oblasti vzdělávání Ostatní (tisk, archivy, hry, spolužáci…) inSITE - between you and information

Jak ušetřit USD a vystudovat prestižní univerzitu- případová studie MIT na ocw.mit.edu  MIT - jedna z nejprestižnějších amerických univerzit v roce 2001 zdarma zveřejnila na Internetu kompletní studijní programy zhruba 2000 předmětů, přednášky, testy, osnovy, zkrátka vše…  Reakce - Vysokoškolský svět byl touto myšlenkou spíše zaskočen a k projektu s názvem OpenCourseWare se stavěl skepticky. Odborníci spatřovali hlavní problém v nedostatečné podpoře online vzdělávání - přednášky s „živým“ učitelem v některých oborech údajně nic nahradí.  Výsledek - obrovský úspěch a popularita projektu - tisíce internetových studentů, vznikají online diskusní fóra a znalosti se šíří dále: inSITE - between you and information Internetové služby v oblasti vzdělávání

Internetové služby v oblasti vzdělávání Případová studie EduCity na inSITE - between you and information  EduCity na největší zdarma dostupná nabídka profesního vzdělávání na českém Internetu – více než 21 tisíc kurzů online Spuštění projektu  Webová služba „Moje EduCity“ - efektivní řešení ASP pro správu vzdělávacího procesu ve firmě či veřejné instituci

Část II Internetové služby v oblasti vzdělávání Případová studie EduCity na inSITE - between you and information Struktura registrovaných uživatelů veřejně přístupné části serveru EduCity.cz (květen 2003 až březen 2004) Z celkového počtu registrovaných firem (562) jich 58 patří do Czech Top 100.

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD inSITE - between you and information Ing. Rostislav Benák Katedra psychologie a sociologie v řízení VŠE, Praha - Přes vyhledávače lze nalézt jednoduchou on-line verzi EOD. -Počítačové administrace a zpracovávání dlouhodobě využívá Thomas Intl., ale zde se rozhodně nejedná o klasický osobnostní test ani o jeho on-line administraci. - S on-line vyhodnocovanou metodou právě vstupuje do České republiky i Profiles Int. - Na Slovensku nabízí službu „tajemný“ Akcept, který však o své metodě neposkytuje mnoho informací. - On-line internetovou verzi osobnostního testu, navíc lokalizovanou na českou populaci, lze zatím nalézt pouze jedinou, a to na stránkách - Hogan Personality Inventory

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD inSITE - between you and information Testování online –zajímavé odkazy vydavatelství - vydavatelství - Českomoravská psychologická společnost - Americká psychologická asociace - online hodnocení psychodiagnostických testů testů online

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD inSITE - between you and information Silné stránky online testování - Rychlost a přesnost - Propojení s databází - Generování zpráv - Nenáročnost na čas odborníka - Flexibilita - Standardnost - Ochrana autorských práv

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD inSITE - between you and information Slabé stránky online testování - Počítačová gramotnost - Závislost na technice - Technická nedokonalost - Nepodchycení všech informací - Možnost kamufláže

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD inSITE - between you and information Možnosti online testování - Zkvalitnění registrace proměnných - Nové způsoby registrace proměnných - Nové formy expozice proměnných - On-line adaptace

Testování a elektronická podpora oblasti rozvoje na internetu, intranetu a CD inSITE - between you and information Hrozby online testování - Iluze rychlého a jistého výsledku - Bezpečnost při přenosu - Bezpečnost při skladování dat - Neznámé faktory

Motivace ke sdílení znalostí online Napster a ti ostatní – otevřená brána do světa globálního sdílení znalostí (a v podstatě čehokoli) inSITE - between you and information  Když v roce 1999 vytvořil devatenáctiletý programátor Shawn Fanning svůj program Napster, otevřel tím pevné disky všech uživatelů světu. Lidé si mohli z kteréhokoli počítače na světě stáhnout hudbu ve formátu MP3 a na oplátku poskytnout své skladby. O 18 měsíců později tento program zcela změnil svět počítačů a sdílení dat. Později přijaté zákony další existenci Napsteru znemožnily. Napster však nepřímo ukázal, že: “čím více své znalosti sdílíme, tím cennější jsou“.

Motivace ke sdílení znalostí online inSITE - between you and information  Přímé systémy odměňování - např. finanční podněty, které vedou k rychlému dosahování krátkodobých výsledků, a proto je vhodné jich využít při započetí práce na projektech.  Organizační faktory - např. snadný přístup k informacím – člověk, který své znalosti poskytuje jiným (případně výměnou za jejich zkušenosti), by měl mít možnost tyto informace snadno poskytovat a šířit. K tomuto účelu mohou sloužit např. intranety. Hlavní motivační faktory pro sdílení znalostí v organizaci

Motivace ke sdílení znalostí online inSITE - between you and information  Firmy sdílející své znalosti a podnikové procesy se svými zákazníky a obchodními partnery získávají nové klienty mnohem snáze.  Efekt distribuovaného marketingu - čím více toho o sobě prozradíme, tím více toho mohou spokojení zákazníci prozradit těm potenciálním.  Zákazníci se cítí dobře v komunitě, kde se mohou o své znalosti podělit se stejně smýšlejícími lidmi. Několik dobrých důvodů, proč se vyplatí znalosti sdílet

inSITE - between you and information Zdravý rozum hraje v oblasti online vzdělávání i testování důležitou roli, jeho soustavné ignorování může skončit špatně…

Závěr přednášky Děkuji za pozornost! inSITE - between you and information