Procvičování vyjmenovaných slov po

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podstatná jména- zvířata na dvorku
Advertisements

Podstatná jména STROM, KEŘ
Téma: Určování oxidačních čísel
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
Pohyby Země VY_32_INOVACE_Ze z 2
Digitální učební materiál naleznete v on-line verzi na...
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: NEROVNICE Autor: Mgr. Alena Štědrá Název.
Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
VY_32_INOVACE_Čt z 1 PLAVE KOPE Bc. Zuzana Uhrinová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Nové modulové výukové a inovativní programy
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Příbuzná slova k vyjmenovaným slovům po:
Austrálie a Oceánie orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Příbuzná slova k vyjmenovaným slovům po:
Z Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Procvičování vyjmenovaných slov po
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po B
ICT ČJ VS po B Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
VYJMENOVANÁ SLOVA B - opakování
Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice
Procvičování vyjmenovaných slov po
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Amerika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.01 Název pro školu:
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Název školy Základní škola a Mateřská škola Ploskovice, p.o., okr. Litoměřice Číslo projektuCZ.1.7/1.4.00/ Název projektu „Zlepšení kvality vzdělávání.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Číslo v digitálním archivu školy
Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Procvičování vyjmenovaných slov po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
Hlava - obličej VY_32_INOVACE_Čp z 1
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO B Vytvořila: Mgr
Procvičování vyjmenovaných slov po
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava – nos Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Pexeso lidské tělo VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - pusa Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_04_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
V Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Ruce - paže VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Procvičování vyjmenovaných slov po
Jídlo a chuť VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - uši Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Opakování vyjmenovaných slov po B
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - vlasy Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čj z 1 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
S Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 1
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Rok v lese Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Hana Kittnerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_24 _Cesky jazyk_Vyjmenovana slova Číslo projektu:
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_182_ČJ3
Procvičování Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_03_PROCVIČOVÁNÍ.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_01
Transkript prezentace:

Procvičování vyjmenovaných slov po B Číslo šablony: Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo šablony: Ročník: III. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. VY_32_INOVACE_Čj.07.02.1 z 2

Škola: Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3452 Název projektu: Kvalita, interaktivita a kreativita (KIK) Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název výukového materiálu: Procvičování vyjmenovaných slov po b Autor výukového materiálu: Mgr. Jana Michálková Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: 30. 3. 2012 Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň - první období Vzdělávací obor a tematický okruh: Český jazyk, Jazyková výchova Ročník, pro který je výukový materiál určen: III. Druh učebního materiálu: prezentace s pracovními listy Anotace: Pomocí prezentace si žáci procvičují vyjmenovaná slova po b. Klíčová slova: vyjmenovaná slova po b a slova stejně znějící, doplňková vyjmenovaná slova Druh interaktivity: kombinovaná

Pamatujte: Zbyněk, Zbyšek, Bydžov, babyka, býložravec, zbytek

Rozlišujte: býlí (bylina) X bílí (barva) í Na louce rostlo b_lí. B_lí bělásci poletují na květině. ý

pobýt X pobít ubýt X ubít Teta u nás pob_la celý den. Armáda pob_la nepřátele. ubýt X ubít Ub_lo nezaměstnaných. Ub_l několik komárů. y y i i

přibýt X přibít nabýt X nabít Ve třídě přib_lo hodně nových žáků. Přib_l obraz na stěnu. nabýt X nabít Nab_l nové zkušenosti. Nab_l si mobil. y y i i

odbýt x odbít zbýt X zbít Odb_l svůj domácí úkol. Prudce odb_l míč. Zb_lo nám dost peněz. Zloděj zb_l svého nepřítele. y i y i

bydlo X bidlo Pálí ho dobré b_dlo. Papoušek si rád sedá na b_dlo. y i

METODICKÝ POSTUP   Cíl: Rozlišování psaní i-y ve stejně znějících slovech.   V první části prezentace si žáci zapamatují doplňková vyjmenovaná slova, která nejsou vždy uvedena v přehledech vyjmenovaných slov. Ve druhé části prezentace žáci rozlišují stejně znějící slova a snaží se rozlišit jejich význam pomocí vět a doplňují i, í, y, ý.

Zdroje: Snímek 3, 4, 5, 6, 7, 8: In: Office. microsoft. com [online] Zdroje:   Snímek 3, 4, 5, 6, 7, 8: In: Office.microsoft.com [online]. 2010-01-12 [cit. 2012-03-19]. Dostupné z: http://office.microsoft.com/cs-cz/images