Americký televizní seriál

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komplexní test profesora Frinka SimpsCon tým. Pravidla hry Test se skládá z 18 otázek Každý vyplňuje sám ;-)
Advertisements

ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
Je to také Antonín, co vám dříve vozil kmín a přeje příjemný zážitek
Johnny Cash.
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
Máš rád humor pro dospělé ?.
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
Filip Elsner 8.A
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Nový dětský okruh České televize
Kdo je kdo ZŠ Křepice 3. třída.
Bílé plemeno Člověk se mění
ASHLEY TISDALE. Údaje  Povolání: Herečka, zpěvačka, producentka, textařka, dabérka  Věk: 24  Datum narození:  Místo narození: West Deal,
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Jmenuji se Standa Hubený A zatím bydlím v Malontech.
Fotografie Životopis Videoklipy Kapela Zajímavosti Obsah.
Přeji Ti sílu všech živlů
Zbyněk Podhradský Reflexe aneb Jak to vidím já.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
 Celé jméno : Líza Marie Simpsonová Věk : 8 Výška : 91 cm První slovo : Bárt Bydliště : Evegreen Terrace 742, Springfield, USA. Zaměstnání : Studentka.
Nikola Šimůnková.  Americký animovaný seriál  Vytvořen režisérem Mattem Groeningem  První snímek byl vytvořen během 15 minut.
STAVEBNICE LEGO SLAVÍ 50 LET
MATKA TEREZA „Nečekejte na to, až vás někdo povede; začněte sami,
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14.
Simpsonovi.
C HARLES D ICKENS Petra Holasová 2.A. Ž IVOT je považován za jednoho z největších romanopisců 19. století protože se jeho otec dostal do vězení,musel.
Simpsonovi ŽLUTÁ SÍLA UTOČÍÍÍÍÍÍ.
LOL.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA). Pro ty z nás, kteří máme okolo sebe děti – ať už vlastní, nebo vnoučata, neteře, synovce, nebo studenty…
herečka a zpěvačka Datum narození: Místo narození: Franklin, Tennessee, USA Znamení: Střelec Miley Cyrus se pravým jménem jmenuje Destiny.
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
HOAX Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Dům Simpsonů. Dům Simpsonů Něco o Springfieldu Město Springfield je fiktivní, i když se hodně debatuje o tom jestli existuje. Je pravda, že Springfieldů.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_05
Programová koncepce ČT :D
Komplexní test profesora Frinka SimpsCon tým. Pravidla hry Test se skládá z 18 otázek Každý vyplňuje sám ;-)
Simpsnovi. Jednoho dne se Houmr rozhodl, že si najde práci.
Carrie-Anne Moss Martina Cedidlová obsah. Obsah Něco o ní Rodina a začátky Úspěchy Filmy zpět.
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
Karel Čapek 9. ledna 1890 Malé Svatoňovice – 25. prosince 1938 Praha
Ondřej Sekora ( – ) autor: Kateřina Marková.
Restaurace Jídlo.
Karolinka-město ve kterém žiji
MARCELA HRADILOVÁ.
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Přirozená čísla – slovní úlohy Výukový materiál pro 6.ročník Autor materiálu: Mgr. Martin Holý Další šíření materiálu je možné pouze se souhlasem autora.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Úlohu vypracovala Pavla Leitgebová. Komu z nepřátel tajné postavy patří tento znak? 1. Chobotňák Chobotňák 2. Lebkoun Lebkoun 3. Hydra Hydra.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_5B_10_Literatura,divadlo,film,hudba.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Zdeňka Pecková Číslo VY_32_INOVACE_3426 NázevGiuseppe Verdi Téma hodinyŽivot a dílo G. Verdiho PředmětHudební.
Simpsonovi Sára a Áďa.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_19 Název Radek John Téma hodiny Autoři současné.
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Simpsonovci.
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Americký televizní seriál Simpsonovi Americký televizní seriál

Historie Rodištěm rodinky Simpsonových se stala Tracey Ullman Show (půlhodinový pořad TV FOX 1987-1990). Učinkovali v show např.: Tracey Ullman, Joseph Malone, Julie Kavner atd.Představoval lidem to nejlepší z hudební a komediální scény. Simpsonovi byli inspirovány kreslenými příběhy komixu "Life  is hell" (život je peklo), které vymyslel a sám nakreslil Matt Groening - otec Simpsonů. Po chvíli se Mattovi ozval James L. Brooks (později výkonný producent Simpsonů), kvůli Tracey Ullman Show. Nejprve chtěl Matt zprodukovat "Life  is hell", měl ale problémy s charaktery, které v něm měli učinkovat. A díky tomu se rozhodl pro (normální?) rodinku, kterou pojmenoval podle té své skutečné.Jeho otec se jmenoval Homer, matka Marge a jeho dvě mladší sestry Liza a Maggie.Jméno Bart pocházi z anglického slova "brat" (spratek, fakan). Po pár dílech se Simpsonovy měnili k lepšímu. Po kratkých skečích Simpsonových se TV FOX rozhodal rodinku Simpsonových vlastnit. Věděli, že je to veliký risk, ale přesto se rozhodli, že udělají pilotní díl s názvem Christmas special (Vánoce u Simpsonových), který byl vysílán 17. prosince 1989. Tento díl  měl velikánský glandiózní úspěch. FOX se tedy rozhodl ve tvorbě pokračovat, a díky tomu se 14. ledna 1990 v TV objevil první díl nazvaný "Bart the Genius" (na ČT vysílán jako Bartův test = nevím proč né Bart génius). Nyní se Simpsonovi stali nejdéle vysílaným seriálem všech dob. Dostali již i ocenění a nyní běží v kinech film the Simpsons Movie .

Město Springfield

Autoři: Matt Groening James L. Brooks Mike Scully

…A to je konec

Hlavní postavy

Homer Simpson Celé jméno: Homer Jay Simpson Zaměstnání: Jaderná elektrárna, sektor 7G. Ulice: 69 Old Plumtree Blvd. Telefon: (305)-555-1374 Domov: Ulice: 742 Evergreen Terrace Město: Springfield NT PSČ: 49007 Stáří: 36 let Narozen: 12. května 1956 Váha: 239 - 260 lbs. Míry: 05-12-56 Barva očí: Modrá Homer a jeho zápory Největší tloušťka, nejméně vlasů, největší zápach, nejmenší plat. Oblíbená jídla: Koblihy, steaky, čokoláda, zmrzlina, Krustyho burger,( všechno co se dá sníst) Oblíbené činnosti: Sezení na gauči, sledování Televize, pití piva, bowling, v hospodě s přáteli u piva

Marge Simpson Marge Simpson Celé jméno Margorie Simpsonová Stáří: 34 let Zaměstnání Žena v domácnosti ( uklízení, vaření, hlidání dětí, :o) ) Bývalá zaměstnání (chvilková)  Prodavačka preclíků, policistka, učitelka na základní škole, herečka, zaměstnankyně v jaderné elektrárně pana Burnse, ... Domov: Ulice: 742 Evergreen Terrace Město: Springfield NT PSČ: 49007 Stáří:  34 Barva vlasů: modrá Oblíbená činnost: Rozkazovat Houmerovi, péčování o vlasy, něco zachraňovat Velikost + vlasy: 6' 2" (někdy uváděno také 8' 6")

Bart Simpson Bart Simpsons Celé jméno: Bartoloměj Jo-Jo Bart Simpson Zaměstnání: teprve chodí do ZŠ Springfield Elementary School - 4 třída Stáří: 10.5 let Domov: Ulice: 742 Evergreen Terrace Město: Springfield NT PSČ: 49007 Záliby: Zábavné telefonáty, jízda na skateboardu, otravování sestry L|ízy, sledování kresleného seriálu Itchy and Scratchy Nepřátelé: Levák Bob, ředitel Skinner Zajímavosti:  Objevil kometu a tříokou rybu Blinky, moderoval dětský TV pořad Kidz Newz, dal dohromady Krustyho a jeho otce, dostal Krustyho z vězen (když klaun neboli sašek Krasty je jeho oblíbenec, tak proč by mu nepomhl) a stal se oblíbeným "já to nebyl" chlapcem.(pěknej díl 8-) )

Lisa Simpson Zaměstnání:  teprve chodí do ZŠ Springfield Elementary School - 2. třída Domov: Ulice: 742 Evergreen Terrace Město: Springfield NT PSČ: 49007 Stáří: 8 let První vyslovené slovo: Bart Oblíbenci: Krusty, Itchy and Scratchy, Zajímavosti:  ráda hraje na saxofón (umí to?), miluje školu a historii (šprt), stala se malou miss Springfield,hokejovým brankářem a navrhla panenku "Líza - Lví srdce"., už byla 2x  zamilovaná, Bart ji zlomil srdce, protože se dostal do jední Jazzové kapelya Zesnulý Murphy Krvavá dáseň

Maggie Simpson Celé jméno: Margaret Simpson Zaměstnání: batole, cumlání dudlíku, hraní si s hračkami Domov: Ulice: 742 Evergreen Terrace Město: Springfield NT PSČ: 49007 Stáří: 1 rok Zajímavost: pochází z jiné planety Poznámky: postřelila pana Burnse, umí řídit auto, dokáže ze svých hracích kostek sestavit vzorec E=MC2

The Simpsons Movie Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu bude tentokrát čelit globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života.