PROJEKT COMENIUS. OBSAH Cíle projektu Comenius (dle Národní agentury pro evropské programy) Cíle projektu Comenius (dle Národní agentury pro evropské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
CLIL Content and Language Integrated Learning
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
ECVET v Programu celoživotního učení
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
COMENIUS Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Personální plán pro podnikatelský plán
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Multilaterální partnerství škol č.2.  Comenius je součástí programu „Celoživotního vzdělávání“ v rámci Evropské unie.  Program je určen: mateřským,
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Ekonomické souvislosti studijního směru AP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Math Exercises for You (Math4U)
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Anastasiya Onchulenko
E-learningový kurz e-learningu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekt ERASMUS
Europass – dodatek k osvědčení 2018
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Vzorový projekt pro gymnázia
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

PROJEKT COMENIUS

OBSAH Cíle projektu Comenius (dle Národní agentury pro evropské programy) Cíle projektu Comenius (dle Národní agentury pro evropské programy) Obecná charakteristika multilaterálních projektů Obecná charakteristika multilaterálních projektů Projekt na naší škole Projekt na naší škole Profily partnerských škol Profily partnerských škol

Program Comenius je zaměřen na školní vzdělávání. Zapojit se mohou mateřské školy, základní školy a střední školy. Cílovou skupinou jsou žáci, studenti, učitelé a pedagogičtí pracovníci působící v těchto typech škol. Cílem programu je rozvíjet porozumění mezi mladými lidmi z různých evropských zemí, pomáhat jim osvojit si základní životní dovednosti nezbytné pro jejich osobní rozvoj, pro jejich budoucí zaměstnání a pro aktivní účast v evropských záležitostech. Cílem programu je rozvíjet porozumění mezi mladými lidmi z různých evropských zemí, pomáhat jim osvojit si základní životní dovednosti nezbytné pro jejich osobní rozvoj, pro jejich budoucí zaměstnání a pro aktivní účast v evropských záležitostech.

Typy aktivit

Obecná charakteristika projektů Grant z EU financuje aktivity spojené s prací na dvouletém projektu, jehož náplní je nějaké společně sdílené téma. Téma by mělo souviset se vzděláváním a podporou sociálních dovedností žáků. Školy si určí společný jazyk (Aj, Fj, Nj, Šj atd.) a prostředek komunikace (nejčastěji nově zřízený web). Během projektového období musí školy průběžně vykazovat výstupy z projektu (texty, videozáznamy, doklady o návštěvách partnerských škol apod.).

Projekt na naší škole Na konci června 2011 nám byla schválena žádost o projekt, na které jsme pracovali společně s dalšími 5 školami (viz na další straně). Na konci června 2011 nám byla schválena žádost o projekt, na které jsme pracovali společně s dalšími 5 školami (viz na další straně). Projekt byl zaregistrován pod titulem Let’s meet under the Spots. Hlavní komunikační jazyk - Angličtina Hlavní komunikační prostředek – společný web (bude vytvořen v listopadu tohoto roku)

Stručný popis aktivit Školy si určily za společné téma studium pověstí a pohádek partnerských zemí. Tento písemný materiál totiž umožňuje studovat kulturní odlišností, rozdílné literární figury apod. Školy si určily za společné téma studium pověstí a pohádek partnerských zemí. Tento písemný materiál totiž umožňuje studovat kulturní odlišností, rozdílné literární figury apod. V první fázi projektu studenti společně s vyučujícím vyberou vhodný (reprezentativní) text, ten poté skupinově přeloží do angličtiny a pošlou na příslušný web, odkud bude distribuován dalším partnerským školám. Na základě četby přijatého textu studenti vytvoří text nový a nacvičí podle něj krátké divadelní představení v angličtině, jehož záznam bude opět elektronicky sdílený. Společná setkání, kterých bude v průběhu projektu celkem šest (včetně Prahy), budou sloužit k poradám, vzájemnému seznamování studentských skupin apod.

Financování Grant, který škola získala, lze využít na pokrytí cestovného (letenky, jízdenky), pojištění, ubytování (většinou pro učitele; u žáků se předpokládá zájem pobytu v hostitelských rodinách), popř. nákupu potřebných pomůcek k projektu. Grant, který škola získala, lze využít na pokrytí cestovného (letenky, jízdenky), pojištění, ubytování (většinou pro učitele; u žáků se předpokládá zájem pobytu v hostitelských rodinách), popř. nákupu potřebných pomůcek k projektu.

Hlavní výstup projektu Vydání společné brožury dokumentující průběh společných aktivit Společné divadelní vystoupení při příležitosti posledního setkání

Přínos pro studenty Zdokonalení se v komunikačních schopnostech Poznání nových přátel Možnost cestovat za podpory přiděleného grantu

Partnerské školy Ahmet Kabakli Anadolu Ogretmen Lisesi, město Elazig (TURECKO) Ekonomska i turisticka škola, město Daruvar (CHORVATSKO) Istituto Istruzione Superiore, Oliverio De Fonseca, město Giovanni in Fiore (ITÁLIE) Geniko Likeio Vonitsas, město Vonitsas.(ŘECKO) Gymnázium bratří Čapků a První české soukromé SOU, Praha (ČESKÁ REPUBLIKA)

TURECKO

Turecké město Elazig – základní fakta Poloha: východní Anatolie Populace: obyvatel

Škola Ahmet Kabakli Anadolu Ogretmen Lisesi

Charakteristika školy Ahmet Kabakli Anadolu Ogretmen Lisesi je obdobou naší střední pedagogické školy; její hlavní zaměření je soustředěno na přípravu budoucích učitelů. Ahmet Kabakli Anadolu Ogretmen Lisesi je obdobou naší střední pedagogické školy; její hlavní zaměření je soustředěno na přípravu budoucích učitelů. Turecká škola je hlavním koordinátorem našeho projektu. Škola má několikaleté zkušenosti s výukou dramatiky, na jejíž metodice spolupracovala v minulosti společně se specializovanou školou v Madridu. Turecká škola je hlavním koordinátorem našeho projektu. Škola má několikaleté zkušenosti s výukou dramatiky, na jejíž metodice spolupracovala v minulosti společně se specializovanou školou v Madridu. Kapacita školy je cca 450 studentů Kapacita školy je cca 450 studentů

CHORVATSKO

Chorvatské město Daruvar Poloha: město ležící v Slavonii, 120 km jihovýchodně od Záhřebu a 150 km západně od Osijeku Populace: obyvatel

Ekonomska i turistička škola Daruvar

Daruvarská škola je střední odborná škola se specializací v oborech jako např. ekonomie, provoz hotelu, cestovní ruch a gastronomie. Daruvarská škola je střední odborná škola se specializací v oborech jako např. ekonomie, provoz hotelu, cestovní ruch a gastronomie. Škola má v současné době okolo 400 studentů Hlavní motivací pro vstup do společného projektu je již tradiční zájem této školy o sběratele lidových pověstí a pohádek, jako např. A. Šenoa nebo I. Brlić.

RUMUNSKO

Rumunské město – základní údaje Rumunské město Bacău – základní údaje Město leží ve stejnojmenné oblasti, nedaleko státních hranic s Moldávií Město leží ve stejnojmenné oblasti, nedaleko státních hranic s Moldávií Populace: obyvatel Populace: obyvatel

Rumunská škola Rumunská škola Liceul cu Program Sportiv Liceul cu Program Sportiv je střední škola s rozšířenou výukou v oblast sportovních aktivit V současné době zde studuje cca 500 studentů

ITÁLIE

Italské město San Giovanni in Fiore – základní info Poloha: jižní Itálie, provincie Calabria Poloha: jižní Itálie, provincie Calabria Populace: obyvatel Populace: obyvatel

Italská škola Istituto Istruzione Superiore, Oliverio De Fonseca, Istituto Istruzione Superiore, Oliverio De Fonseca je střední odborná škola, jejíž zaměření je orientováno na technické a ekonomické předměty. Cizí jazyky: Angličtina, Francouzština Škola často organizuje divadelní vystoupení a jiné kulturní aktivity.

ŘECKO

Řecké město Vonitsas-Anaktorio – Vonitsas-Anaktorie je menší město v odlehlé části západního Řecka Vonitsas-Anaktorie je menší město v odlehlé části západního Řecka Oblast je převážně zemědělsky orientovaná Oblast je převážně zemědělsky orientovaná

Lyceum Vonitsa Partnerskou školou, která vstoupila do našeho projektu jako poslední, je Lyceum Vonitsa. Oborové zaměření této školy je všeobecné, tedy obdobné jako v případě českého gymnázia. Partnerskou školou, která vstoupila do našeho projektu jako poslední, je Lyceum Vonitsa. Oborové zaměření této školy je všeobecné, tedy obdobné jako v případě českého gymnázia.

Děkujeme za pozornost. Děkujeme za pozornost.